• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEMURNové Internetové Humory // hajlování na toaletě povoleno // Poĺpp // retarded vEgaИ mEMEs welcome // DEUS VULT!!!!1
    (ja si rozhodne nemyslim, ze "vytrcat cecky na kameru" tak, aby to bolo kvalitne natocene a zaujimave natolko, aby za to boli ludia ochotni platit, zvlast v dnesnej dobe, ked mas vsade kopec zadarmo, je lahke)

    Jsem fakt myslela, že jsou to hodně špatně chápající jednici, nebo feťáci, nebo psychopati, a oni že prej dělaj trolling, že prej je to nějaké umění...


    Pardon, nějak jsem to naklikal při telefonování a teď nevím jak smazat.. smažu až na kompu…




    jj, sedět znuděnej v kanclu a krátit si čas repostama pičovin z 4chanu (případně jejich vytvářením) je hodně velká rebélie...já už jen čekám, kdy díky tomu spadne system a nastane budhistická anarchie vodnářského věku


    ...A stala se mi nemilá věc. Začal jsem za zavřenými víčky vidět roztažené řitě.


    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TRAGED: tys plul s Kryštofem Kolumbem?
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TRAGED: Prohlášení "Ja vim co je GameStop. V Santa Clare jsem si v nem kupoval Kinekt pro X360." je asi nejpřesnějším vyjádřením úrovně odbornosti všech debat o této záležitosti.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    ELHO_CID: Ja vim co je GameStop. V Santa Clare jsem si v nem kupoval Kinekt pro X360. Nicmene to nikoho neopravnuje k tomu, aby ho nekdo pri zakopnuti strelil do hlavy a vydelal na tom 200M$ a kdyz uz se k tomu rozhodne a otoci se to proti nemu, tak by mel drzet hubu a nest nasledky.
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    ELHO_CID: To odvolas, nebo te taticek Musk nevezme na mars!
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    HANNIBAL92
    HANNIBAL92 --- ---
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    TRAGED: Kdyby Tesla zanikla, nebude svět o nic chudší. Gamestop je taky přežitek, něco jako u nás JRC.
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    SULTHAN: dík, takhle mi to dává smysl. Problém teda není v shortování jako takovém, ale v tom, že to udělá nějaký hodně silný hráč (nebo několik hodně silných) a to může firmu poškodit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    BETTER
    BETTER --- ---
    Pls stap dis...

    CELESTIUS
    CELESTIUS --- ---
    CERNYRYBIZ: short selling je prece ok, pokud jeho masivnosti cilene nemanipulujes hodnotu akcii. Kdyz neco vylitne o x procent kvuli fomo nebo mas duvod domnivat se, ze ma cena klesnout, tak je to normalni zdrava soucast trhu. Nehlede na to, ze je to velice riskantní, muzes prijit o teoreticky nekonecnou castku. To, co velky investori udelali zmrdsky, byl naked short, kterej je beztak nelegalni, a samozrejme fakt, ze shortovali tak, ABY hodnotu akcii sami snizili, ne PROTO, ze by verili, ze klesne sama od sebe.
    SEZI
    SEZI --- ---
    Najednou je to tady plný ekonomů a investičních expertů. Nechcete znalosti získané za poslední týden rozšiřovat a porovnávat raději někde jinde?

    [ Obchod s cennými papíry (akcie, dluhopisy...) ]
    [ Komoditní spekulace (futures trading) ]
    [ Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění ]

    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CERNYRYBIZ: naopak, shirt selling je podle nutný a v rozumné míře urychluje hledání rovnovážné ceny akcie. kdyby se dalo na burze vydělávat jenom na růstu ceny akcie, tak budou strašný bubliny a pak to bude mlátit s reálnou ekonomikou.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    BETTER
    BETTER --- ---
    YOLO

    CERNYRYBIZ
    CERNYRYBIZ --- ---
    AREDHEL: ta nenávist proto, že těžko najdeš neetičtější praktiku, než je short selling.

    Představ si, že máš farmáře. Úplně se mu nedaří, půda je už vyčerpaná, mění se klima a jeho plodinám se daří čím dál hůř, navíc přišlo sucho, dá se očekávat, že jeho farmička tak jako tak zanikne. Nic tě nenutí ho podporovat, co je ti po jeho starostech. Ale pokud mu začneš na pole lít pesticidy, abys jeho zánik uspíšil, tak jsi zmrd a zasloužíš trest.

    A pokud se angažuješ v short sellingu, je to morálně to samé jako lít někomu na pole pesticidy.
    DWAY
    DWAY --- ---
    AREDHEL: tl;dr verze. Cim vice akcii se prodava tim více jejich hodnota klesa.
    Takze laicky pujcili, prodali, pujcili více prodali, pak koupili levnější akcie a ty vratili zas pujcili a prodali. Trik je v tom ze napujcovali a prodali vice nez 100% existujících akcii, coz hadam bylo jak se jim darilo tu cenu srazet porad a coz bylo taky to proc na to doplatili tak moc.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    AREDHEL: To, že firma nebyla úplně zdravá je zřejmé. Což neznamená, že je to firma, která by měla krachnout. Naopak do ní někteří dost investovali, aby jí pomohli s transformací.
    Jenže když ti pak hedge fund účelově snižuje cenu firmy, tak je najednou pozice firmy mnohem těžší, například si obtížněji může vzít provozní půjčku. A pokud ano, tak s mnohem horšími podmínkami.
    Shortování opravdu není jen virtuální obchodování. Na tu firmu to má realný a nemalý vliv. Nemluvě o tom, že to samozřejmě ničí majetek majitelům dané firmy. Což je přesně to, co teď zpětně mohl poznat ten hedge fund.
    AREDHEL
    AREDHEL --- ---
    TRAGED: asi blbá otázka, ale jak short selling tu firmu poškodí a zadupe do země? Situaci kolem GameStopu sleduju jen tak na půl oka, ale přijde mi, že ta firma není fundamentálně zdravá, aktuální přestřelená cena akcií s tím nemá co dělat.

    Jen aby nedošlo k mýlce - nezastávám se short sellerů, o riziku určitě věděli :) Jen mě zajímá proč ta nenávist. Dovedu si představit, že cenu akcií velký prodej ještě sníží, ale zdravé firmě by to vadit nemělo?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    FILTHY_SAD_EMO: Ne, vedeli do ceho jdou. Jen si byli sebejisti a nepocitali s tim, ze se jim by se nasla sila, ktera to takhle zvrati. Chteli vytriskat prachy na, mimo jine pandemii, oslabenem GameStopu, tim, ze ho umele zadupou do zeme. Skusili to same uz i na Teslu, proto EM tomu dal jeste vetsi rozmer. Zadupali do zeme uz nespocet firem pred tim. Jak by rekla teta Katerina: "S cim kdo zachazi, s tim taky schazi" :-]
    FILTHY_SAD_EMO
    FILTHY_SAD_EMO --- ---
    TRAGED: správně. Ať jim ta koza chcípne!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam