• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    NIRA
    NIRA --- ---
    získám ho tím, že budu sám sebou
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Dvacet věcí, které snižují mužům sebevědomí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/223132-dvacet-veci-ktere-snizuji-muzum-sebevedomi.html
    MEA
    MEA --- ---
    Myslím si, že když funguje v knize popis obecného získávání sebevědomí na konkrétních příkladech, vyplývá z toho, že buď radu přijmeme, protože odpovídá našim předpokladům a propozicím a nebo je druhá možnost a to je ona "sugerace", nazvala bych to raději a lépe sugesce, kdy jsme schopni přetvořit sami před sebou obraz tak, aby se nám líbil. Myslím, že i tento přístup je pro získávání sebevědomí dobrý, jen je třeba počítat s prozřením nebo změnou pohledu, když od začátku nepracuje dotyčný s vědomím sugesce a úmyslného přetváření pohledu na sebe sama.

Některé konkrétní popisy často můžou být myšleny spíš jako obecný návod a poté aplikování na vlastní osobnost čtenáře a poté opět přijmutí konkrétního a vlastního stanoviska a přístupu.

Dál záleží na vlastním nastavení pozorování sebe sama a kritičnost vůči sobě. V pár momentech se může dotyčný chvíli vidět jako dost ošklivý a poté změní pohled, často vnitřní nastavení a pocity ze sebe a na sebe a vturánu je pěkný...

Proto si myslím, že sugesce je dobrý pomocník sebevědomí! Umí-li se s ní správě zacházet. .)

Dál si myslím, že pro sebevědomí je velkým plus nezatěžování sebe sama ideály, které jsou neobjektivní. Spokojenost s momentálním tím, co je a nehledání něčeho nenajitelného, chtít být něčím/někým jiným a ne sám sebou je taky velký zabiják sebevědomí.

Pozoruji delší dobu u lidí často nevyrovnanost mezi "egem" a vlastním sebevědomím. Samo "ego" umí pěkně komplikovat cestu k pěknému sebevědomí např. tím, že podsouvá, jak by co mělo být a jak by se ten onen měl chovat, nastavuje předsudky a může se snažit hledat ideál, který je většinou spíš jakýmsi "dogmatem" doby a společnosti. Nekouká na to, co opravdu je, ale honí se tím "mělo by být". Tady může vyplývat nespokojenost a rozpor v sobě, a rozpor - co mám vs. co chci. Ale to už začínám zabíhat do jiných odvětví a k jiným myšlenkám a spojitostem.
    EWELY
    EWELY --- ---
    BAMBERLOK: luckymary má pravdu, hrát si s barvama, to je na hubenych i moc hobenych nohách moc krásný, alespoň mě se to teda líbí:)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    sebevědomí člověk nezíská za měsíc ani za rok... jak se cítíme je soubor toho, co jsme posbírali v životě, jak se k nám chovali rodiče, okolí.... podle mě to má i dost souvislost s osobností... vybudovat si sebevědomí je běh na dlouhou trať, kor takhle v dospělosti. Rozhodně pomáhá sport, kdysi mi pomohla i knížka s názvem Miluj své tělo (ale pak mi přišlo, že si něco jen vsugerovávám). člověku třeba hodně zvedne sebevědomí partner - ale to je jen chvilkové a pomíjivé. jde o to se spokojit sama/sám se sebou (doufám, že se mi to jednou povede...). vždycky si něco vybuduju a poté se mi to během chvíle zhroutí, teď na to nemám sílu zase něco stavět, ale jednou určitě ze mě bude sebevědomá žena až zase získám naivitu a energii ;)

BAMBERLOK: víš co je pěkné na hubených nožkách? šňěrovací kristusky :) hubené nohy jsou sexy podle mě, můžeš si dovolit vše... a kdyžtak můžeš nosit i legíny pod sukni abys drobet skryla, co ti vadí a co je v podstatě přednost :) a hrát si s barvičkama.... nevim co ještě poradit - bych musela googlit ;)
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: dobrá a elegantní móda jsou i dlouhé sukně, málokdo to dnes nosí, protože si myslí, že je to jen do divadla, určo to zvedne to sebevědomí :-)))
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    BAMBERLOK: Jezdit na kole? :-) Ale ne nějaký lážo plážo výlety, ale ať dostanou svaly zabrat. A nebo spinning.
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nz :-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    NIRA: hm tak dík :) to jsem potřebovala
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nos kalhoty:-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    mam komplex se svýh nohou :) jsou hrozně hubené, kostnaté a mám strach nosit sukně a podobně. nevím jak si zvednout sebevědomí
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ONDRA_PATA: jo to vím, že někteří za to nestojej.. člověk nez seběvědomí jen platí a ubíjí sám sebe :((
    stačilo se zamyslet?? - ty jo - to by bylo fajn kdyby to u mě taky platilo, ale obávám se, že jsem to už zkusila .. a nebo jsou to jen plané řeči a skutek utek - já sama už nevím ;))

každopádně dík za reakci :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    MERMAIDA: tohle jsem kdysi taky řešil. stačilo se trochu zamyslet nad tim, jestli si opravdu z věcí dneska dělat takovou hlavu, kor z lidí, kteří za to kolikrát nestojej. a tak nějak jsem se sám vyrovnal se zdravým sebevědomím nemám problém. doporučuji ;))
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    bylo jasný že to myslíš všeobecně..

sebevědomí akorát? o tom bych měla něco vědět ...
    ikdyž ono je u mě celkem vzato možný.. že jsou situace, kde mám přiměřené seběvědomí a situace kdy je na bodu mrazu! (právě s tím bych potřebovala hnout)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MERMAIDA: No, mluvil jsem momentálně spíš obecně - nbe konkrétně o Tobě.
    Já to nemohu posoudit; podle mě máš sebevědomí akorát.
    Nebo sebědůvěry.
    Ale já to fakt posuzovat nemohu.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    LOBOTECH: podporu kolem sebe? asi se špatně rozhlížím...
    mno možná že jsem asi spíš měla vidinu toho partnera ..

LODBROG: určitě mi nezmizelo sebevědomí odchodem partnera (nebo od partnera) .. sebevedomí tu nebylo ani pred chlapama (a možná nebude nikdy)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    LOBOTECH: Asi jak pro koho. a navíc... někdy s odchodem toho partnera zmizí i to sebevědomí.
    WIK22
    WIK22 --- ---
    STUART_HAMPLE: Myslíš něco jako talent? Někdo se nadře a jiný to má hned? S tím bych asi souhlasil.
    LOBOTECH
    LOBOTECH --- ---
    MERMAIDA: Ze zacatku sem ti predsouval, ze na tom mas makat, protoze mas kolem sebe podporu. Nemusis mit zrovna kluka, aby sis mohla zlepsovat sebevedomi. Nebo mit partnera je jedina mozna cesta?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam