• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    ufff...a je to tady zas, přichází teplo, období sukní....a já začínám mít depku ze svých hubených ,,pavoučích" nohou...párkrát jsem se v minulosti přemohla k sukni,ale povětšinu jsem slyšela jen nemístné moznámky o dachau a podobně... mám nesymetrickou postavu, velká prsa ( E) , a nohy jak špejle, kotník mi splývá s lýtkem až ke kolenu a nad kotníkem v nejužším bodu si nohu obejmu mezi palcem a ukazovákem.. měřím 175 cm.. tak nějaké rady jak získat sebevědomí a jaké oblečení zvolit abych se necítila jako debil? :)
    PLATARI
    PLATARI --- ---
    Kdyz je hodne spatne,tak neni spatne umet sam sobe lhat. aspon docasne. :)

A dalsi z reseni je delat (pouze) veci,ve kterych clovek vi,ze je dobrej...ac se tim mozna pripravi o ostatni veci...
    ...aspon na to odrazeni ode dna...
    SVORO
    SVORO --- ---
    LODBROG: Jen je to věc, kterou říkám od začátku :))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Dobrý, teď už jsme na stejné vlně :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    LODBROG: Teď ti nerozumým stou pastí :)) ale podle mě má sebevědomý svůj limit jak dole tak nahoře a možná se pletu ikdyž jsem o tom dost přesvědčen :))

Problem se sebevědmým jsem měl strach z oslovení lidí, být někde s větší skupinou největší trable jsem měl s ženami pokud se mi nějaká líbil a chtěl jsem si sní třeba jen popovídat tak jsem měl problem ze sebe dostat něco kloudného. Pak vojna a trable na vojně a prušvih byl hotov. Potom jsem začal uvažovat co je špatně a proč a začal hledat odpovědi a svou cestu jak se vyrovnat sám sebou jak se začít mít rád jak si uědomovat sám sebe jako člověka, který je roven ostatním v některých aspketch přkonává ostatní v jíných je hluboce pod průměrem naučit se znát svoje silné a slabé stránky a když máš mlaé sebevědomí tak těch silných stránek fakt moc nenajdeš, ale stačí jedna a je to hned lepší v mém případě jsem absolutně netušil co je moje silná stránka tak jsem se učil vařit nejdřív čaj kavu pak vajíčka na ruzný způsoby a postupoval jsem dál ve složitosti receptů navíc bylo fajn slyšet od rodiny známych, že je to dobré a že jim chutná spolu s tlemením se na sebe v zracadle jsem se dostal vyšev rámci sebevědomý a začal hledat další jednoduché věci, v čem se zlepšovat a nejlepší na tom, že tahle fáze dostat se ze "srač*k" trvala fakt chvilku cca 2 měsíce :)) pak už to jde jen a jen líp. Samozřejmě, že jsou sitauce, který na sebevědomý moc nepřidavjí, ale když porovnám podobné sitauce před tím a teď tak se z nich rychleji oklepu a o to jde :))

A pokud jsi někdy četl nějakou knihu o rozvoji osobnosti tak v každé dobré (lepší) je část věnovaná tomu jak sebevědomí získat a udržet si ho k mému překvapení tam jsou velmi podobné posutpy, který jsem dělal já prostě po malých úspěších (kručcích) stále kupředu a je to jako když chceš nabrat fyzičku to, že jednou začas udělaš 10 kliků/dřepů ti určitě pomůže, ale rozhodně méně než když to budeš dělat pravidelně ideálně deně teprve potom se dají očekavát zlepšení a úspěchy :))

No snad je to sruzumitelný :)))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SVORO: Já už Tě dlouho neviděl.
    (Ale myslím že dokonale chápu, proč Ti to tak funguje - ale to kdyžtak pošta).
    Ty jsi IMHO nikdy pořádně problémy se sebevědomím neměl a ani je mít nebudeš ;)

Já jen nechci, aby se někdo dostal do pasti. Vysvětlit sám sobě že "nemáš důvod mít problém se sebevědomím" opracvdu zabírá jen silným chlapům, co vlastně problém fakt nemají, a mají jen slabou chvilku.

Na nás ostatní, které bych nazval spíš "slabými melancholickými ženami", to fakt má efekt spíš bludného kruhu, nekonečného sebeobviňování a cekově spolehlivé cesty dolů.

Sesypanému člověku musí dát nejen popis jak je na tom vlastně dobře - potřebuje dodat sílu. A potom potřebujue rozběhnout motor a rozjet se žádoucím směrem.
    SVORO
    SVORO --- ---
    LODBROG: Zvlaštní jak je možné teoriteticky vyvrátit to co mě v praxi fungovalo a funguje :))

Někomu pomůže to co píšeš ty, někomu to co píšu já :) nebo ti přijdu jako nesebevědomý člověk? :))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SVORO: No to právěže ne.
    Když neodlišíš rozum (ve smyslu "přesvědčit sám sebe že vlastně žádnej problém není")
    a rozumný nástroj (ve smyslu "vymyslet, jakými postupnými kroky sebevědomí (zase) získat),
    tak je to pro praxi dost smrtelné ;D

Zatímco Tvou cestou člověk (dřív nebo později) zase znovu prohraje sám se sebou a je ještě víc na dně než byl,
    tak moje cesta (kdy člověk sám sobě nic nenalhává ale tvrdě a vědomě pracuje an zlepšení) má šanci uspět, pokud člověk nepoleví v práci, a nepoleví ani v upřímnosti sám xobě ;DDD

V druhém případě je "rozum" pouze k tomu, najít nástroeja a cestu. V Tvém případě je to o snahu "utlouct" svoje pocity zmaru a beznaděje "rozumnými" argumenty.
    To pomůže maximálně na hodinu, a pak člověk stejně podlehne depresivné chemii, kterou má v těle.
    SVORO
    SVORO --- ---
    LODBROG: V něčem možná a nečem zase ne :)) Ty jsi uvedl teori já praxi :PPPP
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SVORO: Já vím - přesněji ;PPP
    SVORO
    SVORO --- ---
    Já ti nevím Vítku, ale napsal jsi přesně to samé co já jen jinak :))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    První i druhou větou si odporuješ - nebo spíš to říkáš nepřesně ;)
    Není to rozum, co je tahoun (rozum je nástroj a je na každém, jak ho použije) - ale právě to přesvědčení, motivace.
    Rozumné řízení, dalo by se říct. To jsou ty Tvé "trenkové" lekce ;)
    Každodenní boj. Každodenní tréning, a postupné "rozšíření"síly osobnosti.

Kdyby to bylo (jenom) rozumem, tak sám sobě jednou vysvětlíš že nemáš proč se cítit méněcenně, a máš klid.
    Což nemáš - pokud sebevědomí nemáš, tak sám sobě nalhat že ho máš nepomůže - v první kritické situaci se rozsype(š).

Takže ještě jednou: rozumem neukecáš nic, kdežto rozumným počínáním mnoho.
    Malý detail, ale důležitý.
    Klíč je v usilovné trvalé práci - ne velká slova, ale malé činy.
    SVORO
    SVORO --- ---
    Rozumem "ukecáš" všechno jen ho k tomu ukecávní musíš pustit :)) Jinak se sebevědomým se to má asi tak, je to jako fyzička prostě má svůj limit jak nahoře tak dole a záleží jen a jen na sobě sama jak velké si člověk nalží trenkové lekce může to jít velmi pomulu či velmi rychle, každopádně ma-li tělo pohybovou paměť tak to sám můžu prohlásit o "duševní" paměti, pokud již jednou sebevědomý bylo tak se celkem lechce dokáže navatit :))

Kdysi jsem na tobyl velmi špatně (zlej rozchod) a co mi dost pomohl každy ráno při čištění zubů se podivat do zrcadla a říct "Nazdar pane :)" a bylo to malý kručký vždy vedou k vytouženému cíli :)))
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Rozumem emoce neukecáš, Robine :)
    A jestli Ty jo, tak někteří z nás ne :)
    SVORO
    SVORO --- ---
    CRUEL_LAYDEE: Pokud jsi ho měla tak ho jen obnov je to jednoduší než ho budovat znovu :))

LUCKYMARY: Pokud je partner stebou tak proč nejistota? :)) Mělo by ti to zvednou tspíš sebevědomý protože, máš něco co jiní nemají :))
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    přišla jsem na jednu věc - dřív jsem věřila, že sebevědomí může zvednout i nový partner,... teď už vím, že záleží na okolnostech... např.: když kolem partnera se pohybuje spousta nádherných holek a on si to užívá, tak sebevědomí jde vážně do kytek a nejistota je na řadě... chjo :o(
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Pomalu, vědomě, a usilovnou prací.
    Nic, co by se sfouklo za den/týden.
    CRUEL_LAYDEE
    CRUEL_LAYDEE --- ---
    dřív jsem s tím neměla problém, ale ne jeden člověk mi ho vzal.... jak ho získat zpět????
    NIRA
    NIRA --- ---
    získám ho tím, že budu sám sebou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam