• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    M1C4A1Sebevědomí - jak ho získat, nacvičit, trénovat
    SVORO
    SVORO --- ---
    CRUEL_LAYDEE: Pokud jsi ho měla tak ho jen obnov je to jednoduší než ho budovat znovu :))

LUCKYMARY: Pokud je partner stebou tak proč nejistota? :)) Mělo by ti to zvednou tspíš sebevědomý protože, máš něco co jiní nemají :))
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    přišla jsem na jednu věc - dřív jsem věřila, že sebevědomí může zvednout i nový partner,... teď už vím, že záleží na okolnostech... např.: když kolem partnera se pohybuje spousta nádherných holek a on si to užívá, tak sebevědomí jde vážně do kytek a nejistota je na řadě... chjo :o(
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    Pomalu, vědomě, a usilovnou prací.
    Nic, co by se sfouklo za den/týden.
    CRUEL_LAYDEE
    CRUEL_LAYDEE --- ---
    dřív jsem s tím neměla problém, ale ne jeden člověk mi ho vzal.... jak ho získat zpět????
    NIRA
    NIRA --- ---
    získám ho tím, že budu sám sebou
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    Dvacet věcí, které snižují mužům sebevědomí – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/223132-dvacet-veci-ktere-snizuji-muzum-sebevedomi.html
    MEA
    MEA --- ---
    Myslím si, že když funguje v knize popis obecného získávání sebevědomí na konkrétních příkladech, vyplývá z toho, že buď radu přijmeme, protože odpovídá našim předpokladům a propozicím a nebo je druhá možnost a to je ona "sugerace", nazvala bych to raději a lépe sugesce, kdy jsme schopni přetvořit sami před sebou obraz tak, aby se nám líbil. Myslím, že i tento přístup je pro získávání sebevědomí dobrý, jen je třeba počítat s prozřením nebo změnou pohledu, když od začátku nepracuje dotyčný s vědomím sugesce a úmyslného přetváření pohledu na sebe sama.

Některé konkrétní popisy často můžou být myšleny spíš jako obecný návod a poté aplikování na vlastní osobnost čtenáře a poté opět přijmutí konkrétního a vlastního stanoviska a přístupu.

Dál záleží na vlastním nastavení pozorování sebe sama a kritičnost vůči sobě. V pár momentech se může dotyčný chvíli vidět jako dost ošklivý a poté změní pohled, často vnitřní nastavení a pocity ze sebe a na sebe a vturánu je pěkný...

Proto si myslím, že sugesce je dobrý pomocník sebevědomí! Umí-li se s ní správě zacházet. .)

Dál si myslím, že pro sebevědomí je velkým plus nezatěžování sebe sama ideály, které jsou neobjektivní. Spokojenost s momentálním tím, co je a nehledání něčeho nenajitelného, chtít být něčím/někým jiným a ne sám sebou je taky velký zabiják sebevědomí.

Pozoruji delší dobu u lidí často nevyrovnanost mezi "egem" a vlastním sebevědomím. Samo "ego" umí pěkně komplikovat cestu k pěknému sebevědomí např. tím, že podsouvá, jak by co mělo být a jak by se ten onen měl chovat, nastavuje předsudky a může se snažit hledat ideál, který je většinou spíš jakýmsi "dogmatem" doby a společnosti. Nekouká na to, co opravdu je, ale honí se tím "mělo by být". Tady může vyplývat nespokojenost a rozpor v sobě, a rozpor - co mám vs. co chci. Ale to už začínám zabíhat do jiných odvětví a k jiným myšlenkám a spojitostem.
    EWELY
    EWELY --- ---
    BAMBERLOK: luckymary má pravdu, hrát si s barvama, to je na hubenych i moc hobenych nohách moc krásný, alespoň mě se to teda líbí:)
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    sebevědomí člověk nezíská za měsíc ani za rok... jak se cítíme je soubor toho, co jsme posbírali v životě, jak se k nám chovali rodiče, okolí.... podle mě to má i dost souvislost s osobností... vybudovat si sebevědomí je běh na dlouhou trať, kor takhle v dospělosti. Rozhodně pomáhá sport, kdysi mi pomohla i knížka s názvem Miluj své tělo (ale pak mi přišlo, že si něco jen vsugerovávám). člověku třeba hodně zvedne sebevědomí partner - ale to je jen chvilkové a pomíjivé. jde o to se spokojit sama/sám se sebou (doufám, že se mi to jednou povede...). vždycky si něco vybuduju a poté se mi to během chvíle zhroutí, teď na to nemám sílu zase něco stavět, ale jednou určitě ze mě bude sebevědomá žena až zase získám naivitu a energii ;)

BAMBERLOK: víš co je pěkné na hubených nožkách? šňěrovací kristusky :) hubené nohy jsou sexy podle mě, můžeš si dovolit vše... a kdyžtak můžeš nosit i legíny pod sukni abys drobet skryla, co ti vadí a co je v podstatě přednost :) a hrát si s barvičkama.... nevim co ještě poradit - bych musela googlit ;)
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: dobrá a elegantní móda jsou i dlouhé sukně, málokdo to dnes nosí, protože si myslí, že je to jen do divadla, určo to zvedne to sebevědomí :-)))
    M1C4A1
    M1C4A1 --- ---
    BAMBERLOK: Jezdit na kole? :-) Ale ne nějaký lážo plážo výlety, ale ať dostanou svaly zabrat. A nebo spinning.
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nz :-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    NIRA: hm tak dík :) to jsem potřebovala
    NIRA
    NIRA --- ---
    BAMBERLOK: nos kalhoty:-)
    BAMBERLOK
    BAMBERLOK --- ---
    mam komplex se svýh nohou :) jsou hrozně hubené, kostnaté a mám strach nosit sukně a podobně. nevím jak si zvednout sebevědomí
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ONDRA_PATA: jo to vím, že někteří za to nestojej.. člověk nez seběvědomí jen platí a ubíjí sám sebe :((
    stačilo se zamyslet?? - ty jo - to by bylo fajn kdyby to u mě taky platilo, ale obávám se, že jsem to už zkusila .. a nebo jsou to jen plané řeči a skutek utek - já sama už nevím ;))

každopádně dík za reakci :)
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    MERMAIDA: tohle jsem kdysi taky řešil. stačilo se trochu zamyslet nad tim, jestli si opravdu z věcí dneska dělat takovou hlavu, kor z lidí, kteří za to kolikrát nestojej. a tak nějak jsem se sám vyrovnal se zdravým sebevědomím nemám problém. doporučuji ;))
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    bylo jasný že to myslíš všeobecně..

sebevědomí akorát? o tom bych měla něco vědět ...
    ikdyž ono je u mě celkem vzato možný.. že jsou situace, kde mám přiměřené seběvědomí a situace kdy je na bodu mrazu! (právě s tím bych potřebovala hnout)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    MERMAIDA: No, mluvil jsem momentálně spíš obecně - nbe konkrétně o Tobě.
    Já to nemohu posoudit; podle mě máš sebevědomí akorát.
    Nebo sebědůvěry.
    Ale já to fakt posuzovat nemohu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam