• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PROZITEK :-)

problem je v tom, ze 1) mam blbou pamet 2) transformace vedomi je samozrejme skutecne neustaly proces bylo to tu dycky a tezko rict co se tim vlastne mini, presne jak dole psal marshus. No ale tak neco prece.

Dejme tomu ze ma jit o prozitky nejakeho zasadnejsiho uvedomeni si neceho, co nas navzdy (nebo aspon dost zmenilo).

1. zacnu oklikou [ja musim byt dycky originalni]
    Ve druhe tride jsem si poprve uvedomila toto: "svet" nezajima moje autenticita, chce se po mne, abych plnila nejakou roli. Neumela bych to tehdy tak formulovat samozrejme, ale zacla jsem to zit. KOnkretne slo o to ze soudruzka ucitelka chtela vedet, ktere rocni obdobi je nejhezci. Vsechny deti hlasily leto, ale ja jsem videla ze neni s odpovedi sopkojena. Vypocitala jsem si ze znam prece z literatury jak dospeli adoruji jaro a prihlasila jsem se, ze se mi nejvic libi jaro. Zabralo to perfektne a zabiralo dalsich 20 let - ucitele mne meli za vyjimecne dite, fakt hafo kvalitni.
    Druha pulka tohoto uvedomeni: ze hrozne casto jednam tak jak ostatni by ode mne chteli - se dostavila asi v puberte. Snazila jsem se to trochu odbourat.. ale neni to zadna prdel.
    Formativni pak byla moje prvni technoparty: 100mg ciste MDMA ... tak to byl rozstrel. Manifestovala se mi schopnost dejme tomu 'byt sama za sebe', chovat se autenticky, nepotlacovat impulsy... chodila jsem mezi lidma a sahala jim do vlasu. Jeden typ na to "hele?! co si jako myslis ze ted delas???" a moje rekace byla 'AHA jasne... z jeho pohledu ted pusobim jako MAGOR! :-D' ale absence uzkosti z toho nebo jakehokoliv sebe-souzeni.
    Nevim zda nejakou uroven socialni fobie ma kazdej, takze budete chapat o cem zhruba pisu; nebo "normalni" lidi socialni fobii nemaji takze zasadnost takove zkusenosti jasna neni. To je asi fuk.

V dalsim obdobi jsem si na pocitu te svobody od sebe-hodnoceni a sebe-zastavovani uplne ulitla, delala jsem ruzne blbosti, snazila jsem se to "naucit" abych nepotrebovala enhance serotoninu extoskou.
    Dneska uz to zas vidim vic dzogchenove ;) ze Vnitrni Soudce je zase jenom nejaka struktura ktera vznikla z nejakych duvodu a neni nutny ji "zrusit", akorat je pruda kdyz vali nevedome --- do te party jsem jakoby vubec si neuveodmovala, ze to neni 'gravitace' tj. neco co tady musi byt porad.... jako proste batoh na zadech kterej je tam tak dlouho az o nem clovek nic nevi...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    RANGDROL: nebo jeste jinak pro me muze byt to co nazyvam zivotem,to co ty nazyvas ucitelem,ale to asi z jedne vety nezjistis.ikdyz mozna ano,co ja vim
    MARISH
    MARISH --- ---
    VEROUNKA: no já si za to vyčerpávání můžu i sama, vím to... to bude povahou. a umím se zase dobít, pročistit, čakráře mám v rodině...

... ono jediné božské Já. co je na tom božského? to slovo se mi příčí. nebo je to jen pojmenování?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: ale to ze pisi o jedne casti skutecnosti neznamena ze nevidim jinou,tezko muzes posoudit pres nyx a ja nebudu mit potrebu ti neco dokazovat:)je ale zajimave zkoumat a pozorovat motivace,proc to ci ono pises.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ARIAEL: a z třetího odstavce mi tedy plyne, že transformace vědomí probíhá u každého jedince jedinečným způsobem který je třeba idividuálně hledat a zároveň vědět že všude kolem se o totéž pokouší mnoho dalších jiným způsobem ?

tak o čem se tu dohadujem? Dejte si všichni trošku prostoru.

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: Pises o zivote jako uciteli, ale to je bohuzel jen vnejsi slupka toho o cem jsem se zminoval ja...
    V tomto musim dat za pravdu Spiritovi i kdyz jinak pise naproste nesmysly...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: je jeden,ale ma moho podob.zivot me napnuje kazdym okamzikem,akorat se porad jeste nekdy vzpiram a nechci,ikdyz znam prichut.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: To mluvis o tom ze mas skutecneho ucitele, ktery je sam uz za hranici... Ten je mimochodem jen jeden. Az ho najdes zjistis jak to co rikas i naplnit.
    Jinak nauka zustane naukou...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ARIAEL: myslíš že je jeho překážkou je nedostatek upřímnosti k nám a k sobě?

ARIAEL: no a teď jsem tě chtěla dotlačit k tomu, abyses na to podíval z jiných úhlů pohledu. Nebudu to komentovat - je to diskuze kde je moc stanovisek. Když už jste načali dualitu atd. tak každý tady má tak trochu pravdu a tak trochu sám sobě lže a ukazujeme si na sebe kdo víc.

Transformace vědomí - není v tom také maličko odproštění se od těch slov, pojmů, osobních sympatií a antipatií a umění dát prostor i jiným myšlenkám či lidem? Přecijen lidem se už nevyhnem, musíme s nimi všichni být ať už chceme nebo ne a je na nás jak to kdo pobere a co se mu jak vrátí.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    decka tady to slape, jste uzasni ;-)

1. jaky mam cil kdyz sem neco pisu?
    2. jaka forma je nejvhodnejsi pro dosazeni tohoto cile?
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: nevim, jakou pravou cestu mas na mysli. kdo objevi Boha v sobe, nema tendenci zachranovat nikoho.

a nevim, jestli je to cesta prava nebo leva, ale je to ta, o niz by - a jak doufam jednou i bude - melo byt tohle auditko :DDDD
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DARUMA: Jak souvisi nehodnoceni/existence mimo dualitu s nerozhodovanim a tim padem sekundasrne s nediskriminovanim?

To je vazne tvoje otazka nebo jen provokujes?
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    GOG23: :c))) ok, možná bychom u toho měli také myslet a ptát se nejdřív sebe a potom ostatních - zní to lépe?
    GOG23
    GOG23 --- ---
    KRMELEC: Ono hodně špatných otázek je možná ještě horší :-))))
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Já spíš myslim, že by všichni neměli tolik analyzovat, ale spíš se ptát a odpovídat a víc se ptát než odpovídat. Ono totiž správná otázka je někdy víc než odpověď.
    GOG23
    GOG23 --- ---
    VEROUNKA: mohl ale nechce se mi ;-)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    LOOK: jsem rada, ze je to tu vsechno pisemne, protoze ted si muzes znovu precist muj predchazejici prispevek, a cist vetu o nissanu bez SVEHO VLASTNIHO vlozeneho presvedceni o tom, ze davam nissana do spojitosti s transformaci vedomi.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    VEROUNKA: kdo chce kam,pomozme mu tam.ptala ses me na nazor na celin,ja sem ti ho rekl.
    o dualite se mi nechce moc polemizovat,ani se neda podporovat ci nepodporovat,proste tady je.pokud ji prekrocis tak ne,ale dokud strci ruku do ohne a pali te,tak si ji jeste neprekrocila.navic videt problem znamena videt problem,rozlisovaci schopnost je fajn vec a je to soucast moudrosti.je rozdil mezi rozlisovanim a posuzovanim.
    vsechno a stejnou chut,ale zaroven je tady dobre a zle,cerne a bile atd.coz neznamena ze musim na necem ulpivat nev
    bo neco odmitat,na druhou starnu me to nebrani v tom videt cernou jako cernou a bilou jako bilou.
    a podle me smrdi zivot ve lzi,ne zivot v kterem je i trapeni.
    tohle je jako mor,ze vsechno musi byt pozitivni.nemusi a neni.muzu se dostat nad to,nebo zato,nebo jak chces,ale vychozim bodem je vzdy opravdova pritomnost takova jaka je bez korigovani a rozlisovani toho,ze rozlisovani je spatne;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    VEROUNKA: Ano, dnes je velmi módní a IN študovat New Age, tedy přehrabovat se ve všem možném od šamanismu, přes tarot a meditaci až po astrální cestování. Což ale nutně vede k povrchnímu přístupu k věci (těžko může na tomto poli člověk za 1 - 2 roky perfektně zvládnout všechny tyto techniky) a tudíž k dost diskutabilním výsledkům, imho. Ono se například stačí podívat do knihkupectví, kde většinou praskají regály pod tituly typu "Jak si přivolat svého anděla", "Jak se stát Buddhou do 3 týdnů" nebo "Přečtěte si svojí budoucnost z kávové sedliny" a kvalitní tituly aby člověk hledat lupou. ;-)

Takže asi je to také cesta, ale jak psal Rangdrol, mám obavu, že ve většině případech se jedná o další náplast na Problém, nikoliv o cestu ke skutečné transformaci. Spíš bych řekl, že v případě new age, se jedná o takový pěkný koníček nebo hobby. To jo. ;-) Zápaďáci jsou hodně hladový po duchovno nebo po nějakém tom vnitřním životě, ale mnohdy do něčeho bezhlavně vlítnou, aniž by vlastně věděli, do čeho. ;-)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    achjo, to je fakt jak do dubu :)))

ale dobre, klidne vsechno stokrat :)))

1/ nikde jsem nenapsala, ze vidim rangdrola negativne. nevim, co je to videt druheho cloveka negativne. ctu v jeho vetach tyto usudky:

rangdrol: "utrpeni se z lidskeho zivota neda odparat" a "obcas to pekne smrdi"

tyto usudky povazuji za negativni. utrpeni je uplne zbytecna negativni vec. zbytecna tedy do te doby, nez clovek pochopi, co je karma, samozrejme neni. ale pote ano.

2/ nikde jsem nenapsala, ze je na modernich autech neco spatneho. nikde jsem nenapsala ani nic o transformaci vedomi skrz noveho nissana. vyjmenovala jsem takove moznosti, ktere me zrovna pripadly na mysl, a je uplne jedno, jestli bych napsala "lidi, kterym chutna mrkev", nebo "lidi, kteri nechodi denne do prace", protoze k zadnym takovymto jevum nezaujimam hodnotici stanovisko. tj tim, ze reknu "jis mrkev" nerikam "jsi spatny, protoze jis mrkev"

je to jasne?

je to jasne i tomu, kdo je asi zvykly na neustale "hodnoceni" neceho a rozdelovani na "dobre" a "spatne"? :)

ja to chapu, ze je to jiste mozna v urcitem stupni vyvoje zapotrebi, protoze jinak by vznikl chaos, je potreba si uvedomit, ale my tu preci nejsme male deti :)))

mozna jsme meli temi 4 dohodami zacit :)) podsouvani vyznamu do myslenek je tu fakt velke tema :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam