PROZITEK :-)
problem je v tom, ze 1) mam blbou pamet 2) transformace vedomi je samozrejme skutecne neustaly proces bylo to tu dycky a tezko rict co se tim vlastne mini, presne jak dole psal marshus. No ale tak neco prece.
Dejme tomu ze ma jit o prozitky nejakeho zasadnejsiho uvedomeni si neceho, co nas navzdy (nebo aspon dost zmenilo).
1. zacnu oklikou [ja musim byt dycky originalni]
Ve druhe tride jsem si poprve uvedomila toto: "svet" nezajima moje autenticita, chce se po mne, abych plnila nejakou roli. Neumela bych to tehdy tak formulovat samozrejme, ale zacla jsem to zit. KOnkretne slo o to ze soudruzka ucitelka chtela vedet, ktere rocni obdobi je nejhezci. Vsechny deti hlasily leto, ale ja jsem videla ze neni s odpovedi sopkojena. Vypocitala jsem si ze znam prece z literatury jak dospeli adoruji jaro a prihlasila jsem se, ze se mi nejvic libi jaro. Zabralo to perfektne a zabiralo dalsich 20 let - ucitele mne meli za vyjimecne dite, fakt hafo kvalitni.
Druha pulka tohoto uvedomeni: ze hrozne casto jednam tak jak ostatni by ode mne chteli - se dostavila asi v puberte. Snazila jsem se to trochu odbourat.. ale neni to zadna prdel.
Formativni pak byla moje prvni technoparty: 100mg ciste MDMA ... tak to byl rozstrel. Manifestovala se mi schopnost dejme tomu 'byt sama za sebe', chovat se autenticky, nepotlacovat impulsy... chodila jsem mezi lidma a sahala jim do vlasu. Jeden typ na to "hele?! co si jako myslis ze ted delas???" a moje rekace byla 'AHA jasne... z jeho pohledu ted pusobim jako MAGOR! :-D' ale absence uzkosti z toho nebo jakehokoliv sebe-souzeni.
Nevim zda nejakou uroven socialni fobie ma kazdej, takze budete chapat o cem zhruba pisu; nebo "normalni" lidi socialni fobii nemaji takze zasadnost takove zkusenosti jasna neni. To je asi fuk.
V dalsim obdobi jsem si na pocitu te svobody od sebe-hodnoceni a sebe-zastavovani uplne ulitla, delala jsem ruzne blbosti, snazila jsem se to "naucit" abych nepotrebovala enhance serotoninu extoskou.
Dneska uz to zas vidim vic dzogchenove ;) ze Vnitrni Soudce je zase jenom nejaka struktura ktera vznikla z nejakych duvodu a neni nutny ji "zrusit", akorat je pruda kdyz vali nevedome --- do te party jsem jakoby vubec si neuveodmovala, ze to neni 'gravitace' tj. neco co tady musi byt porad.... jako proste batoh na zadech kterej je tam tak dlouho az o nem clovek nic nevi...