• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    ARIAEL: no to je taky zajimavy teda :)))
    me se stavalo v destvi neco podobneho uplne bezne, ze jsem si neco zpivala a pak jsem zjistila, ze to "existuje", ale musim rict, ze jsem cokoliv z toho mohla slyset treba jako dite v brisku, nebo kdekoli jinde, jenom jsem si to nemusela pamatovat "vedome" (a to jsme prave KONECNE u te transformace vedomi...

to hrani z desek je docela vtipne, protoze ja nemam doma zadny gramofon, kde by se daly nastavovat rychlosti, takze i desky, ktere znam, znam v urcite rychlosti jenom v jedne tonine, a to jak rikam jeste nemam absolutni sluch (i kdyz i ten se da naucit). ale co zpusobi to, ze vim, ze deska, kterou doma slysim na 33, mi hraje v klubu treba na +7 a ja presne vim, ze bude na stejne vysoke frekvenci, jako ta, ktera je vedle, to fakt teda nevim :) ale zabava je to teda velika, to musim uznat :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    MARISH: No vidis, treba to zmenis a zjistis o sobe dost zajimavych veci :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: to je taky dobry :) zkusil sis nekdy zapisovat sny? :)
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    KRMELEC: no, kdyz budu mluvit za sebe (coz cinim vzdy, kdyz tu neco pisu, jenom se mi to nechce holt porad zduraznovat), tak pro me je smysluplnejsi, kdyz tu bude pet lidi, kteri budou sdilet tema auditka, nez sto tech, kteri mluvi o vsem moznem, jenom ne o tematu.

Laska a Svetlo se da jenom prijmout. prijimanim ji davame.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    VEROUNKA: No vidis:) Ja jsem takhle jednou sedl k syntezatoru, podival se jedne divce do oci a zacal hrat bachovskou fugu... Pripominam tedy ze zadnou neznam a na klavir neumim, neumim ani noty i kdyz sluch mam:)
    Proste jsem se jen dival a skladal a hral.... Nejakych 10 minut...
    Zatim se mi to ale nepovedlo zopakovat:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    VEROUNKA: asi nadnesene receno, minim tim hrat/zpivat/mlatit/whatever proste pocitove s prihlednutim k celku kterej clovek chce vytvorit a nebo se k nemu propojit, a ne to resit linearne jako ze delam konkretni melodii/hraju z not/snazim se o presny tvar...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    YMLADRIS: jeee, to je zajimavy! jak provozujes hudbu intuici? :)
    ja intuici hraju :) nemam absolutni sluch a moje desky znam i neznam (jak ktery, nektery opravdu hodne dobre, jine ani trochu :)) ) ale zjistila jsem, ze si "pasivne" pamatuju, v jakych jsou toninach, a to i v ruznych rychlostech, a na to mi staci je slyset jednou. tak kdyz jsem to zjistila, tak me to ted uz fakt bavi si s tim hrat. driv me to docela prekvapovalo, ted uz to proste beru jako fakt :) nechapu, jak a cim to vznika, ale je to fakt zabava si s tim pak takhle hrat :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Prozitek:

No dostat se nekam - asi jako u vsech tech co se jim to skutecne deje, tak jsem "o to nezadal":)
    Presneji receno jsem o tom ani nic nevedel. Zacalo to nekdy ve 14 letech kdy jsem se ve skole nastval na spoluzaka natolik ze jsem az nebyl schopen pohybu. A ve stejny okamzik jsem zahledl pohled divky co "byla jina" - takova introvertni a skoro porad sama atd jak si me prohlizi se soucitem... A v ten okamzik doslo k roztrzeni vedomi na pozorovatele a pozorovaneho a od te doby to tak mam nastalo a stale si to uvedomuju a vnimam oba pohledy najednou.
    Tehdy to vyvolalo hrozny zmatek, ale po par hodinach zkoumani veci jsem proste dosel k zaveru ze jsem se zblaznil a s tim nic nenadelam :)
    Nastesti mi to pomohlo to ustat a tenhle postoj se ukazal velice prinosny pro to zvladat prichazejici transformacni skoky...
    VEROUNKA
    VEROUNKA --- ---
    RANGDROL: ty sis nezacal. to souhlasim :)

(zalezi na tom neco? zmeni to snad to, ze se tu rype a je tu povedoma naklonnost k rypani? :))) )
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PROZITEK

no, prozitek.. tomuto asi nedokazu dat nejakou formu "pribehoveho zazitku" nebo tak neco. Nemuzu si vzpomenout jak to zacalo - asi jsem na ruznych "akcich" zjistila od starsich zkusenojsich ze tak postupuji a zkousela to taky.
    Jde o to, ze zasadni mi prislo pochopeni, ze vedomi neni jen konceptualni ("ted si uvedomuju to-a-to, myslim si to-a-to) a objevila jsem cele urovne prozivani na jinych urovnich. Co mne tak v zivote tesilo a zakouset a myslim ze to nejak transofmuje vedomi

- bubnovani
    - tanec
    - malovani levou rukou
    - koukani na filmy aniz by je clovek chtel pochopit
    - barvy
    - hudba - ze je genialni jsem vedela vzdycky, ale...
    - provozovani hudby dle intuice
    - zpivani v gospelovem sboru ;-)
    - ...

... doprcic zase se mi z toho stava seznam technik coz VEROUNKU popudi no ale mazat to uznebudu.

Myslim ze dobra vec je trans. Nevim co se tam presne deje, asi se uvolnuji nejake uzliky...
    MARISH
    MARISH --- ---
    KRMELEC: já jsem to dočetla do konce ;) ... si to potřebuju zpracovat než něco napíšu, i kvůli tomu, že jsem nikdy s nikým (cizím) na toto téma nediskutovala....
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    YMLADRIS: PROZITEK :-)

z těch nejvýraznějších, mě na ketaminu při procházce (ehm) potkal keř, rozvinul se a přitom hlavou proplynula spouštěcí myšlenka "matematika je jen strom ega". pak totální napojení a propojení se se všemi souvislostmi mě v té době známé matematiky do jednoho intuitivně fungujícího a živého celku. zajímavější věci se děly po skončení tripu při učení na zkoušky jsem věděl co bude na dalších stránkách skript, sešitu, věci mi lezly do hlavy, no spíš mi matematika lezla z hlavy tak jak má být a já ji nerušil - umožnilo mi to další tři roky dodělat školu bez sebemenších problémů nebo snad úsilí. tak jsem si řekl že by to mohlo jít i se zbytkem reality..

ještě jedna zajímavost - po tomhle napíchnutí na svatej grál jsem se přestal snažit a makat na skutečným učení se, dostalo se to až do stavu nezájmu a dneska se už matematice nevěnuju, napůl jsem začal vidět důležitější věci, napůl jsem to přestal stíhat protože jsem si myslel že to teď už půjde samo a bude jenom lepší.. nebude
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KRMELEC: neboj ja to docetl:) Jen je ponekud obtizne zde drzet nit...

A zavest zde rizenou diskusi (i kdyz Verounka se uz dvakrat snazila o "dupy dupy dup" na ty zlobive) je a bude tezke a asi ne moc chtene:)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PROZITEK :-)

problem je v tom, ze 1) mam blbou pamet 2) transformace vedomi je samozrejme skutecne neustaly proces bylo to tu dycky a tezko rict co se tim vlastne mini, presne jak dole psal marshus. No ale tak neco prece.

Dejme tomu ze ma jit o prozitky nejakeho zasadnejsiho uvedomeni si neceho, co nas navzdy (nebo aspon dost zmenilo).

1. zacnu oklikou [ja musim byt dycky originalni]
    Ve druhe tride jsem si poprve uvedomila toto: "svet" nezajima moje autenticita, chce se po mne, abych plnila nejakou roli. Neumela bych to tehdy tak formulovat samozrejme, ale zacla jsem to zit. KOnkretne slo o to ze soudruzka ucitelka chtela vedet, ktere rocni obdobi je nejhezci. Vsechny deti hlasily leto, ale ja jsem videla ze neni s odpovedi sopkojena. Vypocitala jsem si ze znam prece z literatury jak dospeli adoruji jaro a prihlasila jsem se, ze se mi nejvic libi jaro. Zabralo to perfektne a zabiralo dalsich 20 let - ucitele mne meli za vyjimecne dite, fakt hafo kvalitni.
    Druha pulka tohoto uvedomeni: ze hrozne casto jednam tak jak ostatni by ode mne chteli - se dostavila asi v puberte. Snazila jsem se to trochu odbourat.. ale neni to zadna prdel.
    Formativni pak byla moje prvni technoparty: 100mg ciste MDMA ... tak to byl rozstrel. Manifestovala se mi schopnost dejme tomu 'byt sama za sebe', chovat se autenticky, nepotlacovat impulsy... chodila jsem mezi lidma a sahala jim do vlasu. Jeden typ na to "hele?! co si jako myslis ze ted delas???" a moje rekace byla 'AHA jasne... z jeho pohledu ted pusobim jako MAGOR! :-D' ale absence uzkosti z toho nebo jakehokoliv sebe-souzeni.
    Nevim zda nejakou uroven socialni fobie ma kazdej, takze budete chapat o cem zhruba pisu; nebo "normalni" lidi socialni fobii nemaji takze zasadnost takove zkusenosti jasna neni. To je asi fuk.

V dalsim obdobi jsem si na pocitu te svobody od sebe-hodnoceni a sebe-zastavovani uplne ulitla, delala jsem ruzne blbosti, snazila jsem se to "naucit" abych nepotrebovala enhance serotoninu extoskou.
    Dneska uz to zas vidim vic dzogchenove ;) ze Vnitrni Soudce je zase jenom nejaka struktura ktera vznikla z nejakych duvodu a neni nutny ji "zrusit", akorat je pruda kdyz vali nevedome --- do te party jsem jakoby vubec si neuveodmovala, ze to neni 'gravitace' tj. neco co tady musi byt porad.... jako proste batoh na zadech kterej je tam tak dlouho az o nem clovek nic nevi...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    RANGDROL: nebo jeste jinak pro me muze byt to co nazyvam zivotem,to co ty nazyvas ucitelem,ale to asi z jedne vety nezjistis.ikdyz mozna ano,co ja vim
    MARISH
    MARISH --- ---
    VEROUNKA: no já si za to vyčerpávání můžu i sama, vím to... to bude povahou. a umím se zase dobít, pročistit, čakráře mám v rodině...

... ono jediné božské Já. co je na tom božského? to slovo se mi příčí. nebo je to jen pojmenování?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: ale to ze pisi o jedne casti skutecnosti neznamena ze nevidim jinou,tezko muzes posoudit pres nyx a ja nebudu mit potrebu ti neco dokazovat:)je ale zajimave zkoumat a pozorovat motivace,proc to ci ono pises.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    ARIAEL: a z třetího odstavce mi tedy plyne, že transformace vědomí probíhá u každého jedince jedinečným způsobem který je třeba idividuálně hledat a zároveň vědět že všude kolem se o totéž pokouší mnoho dalších jiným způsobem ?

tak o čem se tu dohadujem? Dejte si všichni trošku prostoru.

ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RANGDROL: Pises o zivote jako uciteli, ale to je bohuzel jen vnejsi slupka toho o cem jsem se zminoval ja...
    V tomto musim dat za pravdu Spiritovi i kdyz jinak pise naproste nesmysly...
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    ARIAEL: je jeden,ale ma moho podob.zivot me napnuje kazdym okamzikem,akorat se porad jeste nekdy vzpiram a nechci,ikdyz znam prichut.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam