• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: super,tak v ni pokacuj a rozvin ji.
    co existuje pokud zde neni ja?a co nebo kdo tu nepritomnost ja zaziva?
    opravdu zde neni nepretrzite tvoreni jevu nezavisle na pozorovateli?
    F0N
    F0N --- ---
    Aby som citoval Filipa Topola " z hlediska věčnosti, jsem plný blbostí" :)
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RANGDROL: Ano je to má zkušenost
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: jinak viz.co jsem napsal drive,pokud chces odpovedi a zjistit,jestli na tom co budha rikal neco je,jdi za mysl,pokud chces zvanit o tom jak by to mohlo byt,ale skutecne odpovedi znat nechces-pokracuj v teto debate.
    nechapej me spatne-no flame,ale cas je drahocenny a pokud te za chvili srazi treba auto,jak moc te tato debata posunula k plnejsimu prozivani bez ulpivani?jak moc si objevil prazdnotu,jasnost,klid a radost,ktere nepochazi z vnejsi priciny a jsou zcela nezavisle na tobe,ale presto exisstuji,ikdyz ja nebude?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: ok,jak s deckem;))
    primou zkusenost s tim,ze-cituji tebe-
    Bez já, které by si něčeho bylo vědomé, neexistuje ani tvoření, zrod něčeho, to je iluze
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RANGDROL: Přímou zkušenost s tím, že výroky Buddhy nejsou autentické ? Viz forma jak sou psané, forma, sloh, opakování, pochybuju že s Buddhou chodil písař, který zaznamenával jeho každé slovo
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: tak jestli nikdo nezna Buddhovi vyroky, jak muzes rikat "Buddha rikal"
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    RANGDROL: jinak tato diskuze je o nicem.
    ce cekas,ze ti z ni vypadne?myslis,ze budes mit jasneji?nebudes
    odpovedi uz si dostal a neuspokojili te,protoze tve ego s takovou odpovedi nikdy nebude spokojene,porad muzes chtit vic a vic a nebo se zastavit a naslouchat.
    ten cas,ktery si tady stravil si mohl venovat sezeni v tichosti a nechat vyvstat"odpovedi z tebe.podotykam opet za hlava ti je u toho na prd.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: mluvil jsem o tomtoTILOPA:
    neco si tam napsal,takze bud je to jenom nejake info,ktere sis nekde precetl,nebo s tim mas primou zkusenost
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RANGDROL: O tom smyslu nestvořeného ? to není interpretace, to bych se na to neptal, kdybych to znal
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: a to je tva interpretace necich vyroku nebo prima zkusenost?
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JUNIPETRUS:
    Nikdo nezná Buddhovy výroky, existují jen interpretace jeho "údajných" výroku, viz to o utrpení a další

Bez já, které by si něčeho bylo vědomé, neexistuje ani tvoření, zrod něčeho, to je iluze

JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: zase spatne. Identifikace s ja. Takze ty vnimas neco jako s cim se identifikujes? Nebo naopak Ja se s necim identifikuje?
    Prave ta druha varianta se nazyva nevedomost. O tom Buddhu mluvil.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: ty zamenujes to co rikal Buddha a co podle tebe prezentuji nekteri buddhisti. Si vyber, bud res Buddhu nebo ruzne vyklady, ale nekritizuj vyrok Buddhy, vyroky buddhistu.

Ano existuje tvoreni bez 'ja'. Ego je jeden z druhu tvoreni.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RANGDROL: a kde existuje něco co vzniká, trvá, zaniká bez identifikace s já ?
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: s utikanim souhlasim
    co se tyce posledni vety-ano,existuje
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    RANGDROL: Buddha ne , ale buddhisti si to tak vyložili, viz ta diskuze o překladu slova "utrpení", je to nesmyslnost - ne v tom, že by neexistovalo, ale v tom utíkání ze světa, jak někteří buddhisté přezentují

Jistě že to souvisí s identifikací s já, copak existuje tvoření bez existence já ?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: ale vysvetlil jak to je. Jine otazky vysvetlil treba jinde.
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    TILOPA: nerekl proc,protoze na to mas prijit sam a na nektery veci hlavou ani logikou neprijdes viz to co ti napsal junipetrus.spekulovat muzes do nekonecna a za dvacet let budes tam kde jsi zacal,nebo sedni na prdel,zacni praktikovat a dostanes odpovedi.
    MKAA
    MKAA --- ---
    nicmene souhlas ze dulezite je to co je ted :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam