• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VEROUNKA5th DIMENSION
    MKAA
    MKAA --- ---
    VILGEFORTZ: take mi chybi nejaky vyvoj..
    ODE
    ODE --- ---
    VILGEFORTZ: hm, nj, a tiež sa mi zdá že je to dosť nepotrebný koncept
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    MKAA: Jako, nebranim se nicemu, zadne myslence, ale dravcu uz tady bylo fakt dost velky hejno a je to porad dokola.
    ODE
    ODE --- ---
    do témy:
    http://kyberia.sk/id/3798315 magická kombinatorika
    MKAA
    MKAA --- ---
    VILGEFORTZ: jeste porad, skoda ze mu to Verounka trpi .)
    ODE
    ODE --- ---
    SUBHAM: jj, presne
    dobrý článok do témy:
    http://kyberia.sk/id/683751
    bdelé vnímanie
    ODE
    ODE --- ---
    SUBHAM:
    ... akurát teda možno jediný prínos toho konceptu dravcov mi príde v tom, pre človeka, ktorý má "dostatok uvolnenej energie" a tým si to môže uvedomiť, že mu dôjde že "jeho mysel nie je jeho" a že "to neni on, kto riadi jeho život", ale nejaký zvyk, mysel, "dravec" a dojde mu nutnosť makať na sebe, učiť sa tichu, prehlbovať ho a tak si tým otvárať schopnosť tichého (seba)poznávania, intuitívneho vnímania, čítania medzi riadkami sveta, priameho vnímania (o čo ide) energie

ale pre človeka, ktorý má energie ešte "uvolnenej málo" to je nanič, buď to odmietne, alebo to nepochopí o čo tam ide a pokladá tých dravcov napr. za niečo mimo neho, či za niečo, čo mu môže uškodiť a pritom uškodiť môže len to nesprávne uchopenie si toho javu, nesprávny popis, ktorý nasmeruje energiu nesprávnym smerom a tým svet toho človeka

u castanedu tam podla mňa zo strany dona juana išlo skôr o to vystrašenie ho a tým mu uvolnenie jeho rigidného vnímania sveta, uvolnenie mu zlučovacieho bodu viac a nakopnutie ho do aktivity na sebe tak
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    OVERSEER: no já sem tím chtěl říct,že ty dravce prostě moc zveličuješ(což je zřejmě tvé krédo...dávat to za vinu dravcům),neříkám,že neexistují,neříkám,že neparazitují,ale tvrdím,že je to člověk který jim k tomu dává svolení a vlastně je sám vyzívá ať se nažerou...co z toho plyne...podle mě není problém v dravci,ale v člověku
    ODE
    ODE --- ---
    SUBHAM: jj, vnútorné ticho, o to tam ide, aj mne sa zdá

a tiež sa mi zdá, z mojej skúsenosti, že ten koncept dravcov je zbytočný, skôr mi príde lepšie zameriavať sa neustále na to ticho "v mysli", bdelosť bez "kecania si ""v hlave

nj aj mňa by zaujímalo OVERSEER že do akej miery o týchto lietavcoch, dravcoch, predátoroch, píšeš z vlastnej skúsenosti s touto ""entitou"" a do akej miery len z toho, čo máš teoreticky načítané

GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: hmmm, možná jo
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    OVERSEER: jojo,ktomu abys mohl udržet vnitřní ticho potřebuješ obrovské množství záměru...dravci ovládaná mysl se nevzdává jen tak,mimochodem mě moc nesedí ten castanedovský popis dravci(jelikož dravci z hlediska faunistického jsou mi hodně sympatičtí),ale asi si v tom libuješ...to co nechápu je, proč nám to někdy nenapíšeš sám,svými slovy,myslím,že spoustu lidí by to zaujalo,ale spamnutím kusu informace,tím lidi spíš odradíš...
    ???
    SUBHAM
    SUBHAM --- ---
    OVERSEER: ještě jsi zapoměl doplnit,co to ta "discilpína" vlastně je...jistě jsme pochopily,s tvého originálního příspěvku,co tato disciplína není,ale co teda je?
    mno já to vidím na tzv."vnitřní ticho" udržované v mysli,neboli,že to vnitřní ticho je klíčem k této disciplíně.dravci nepozřou ticho,pokud je opravdové,živí se přece výplody a myšlenkovou změtí,konstrukcemi atdatd. ticho pro ně nemá potřebné výživové hodnoty...
    to je můj pohled na věc...
    ticho je lék!
    mimochodem,zažili jste někdy opravdové ticho,neboli formulováno jinak,kam až jste se s tichem dostali?
    SVATKA
    SVATKA --- ---
    Patrim mezi lidi, ktere take zajima duchovni rust cloveka, transformace vedomi apod. a to predevsim vlastniho, coz neni vzdy lehke :-). V souvislosti s timto tematem ted pisu diplomovou praci na psychologii o psychospiritualni krizi a chtela bych oslovit lidi, kterym se neco podobneho stalo a byli by ochotni se o svuj pribeh podelit. Psychospiritualni krize ma ruzne formy, ale ja pro spolupraci na diplomce shanim lidi, kteri nejakou dobu zili na hranici dvou svetu (vice ci mene :-)), meli zmenene stavy vedomi, zmeny vnimani, emoci, mysleni i psychosomaticke problemy. Celkove pocit, ze je neco presahuje, nejaka vyssi sila je silnejsi nez oni... Nekteri z nich mohli dostat psychiatrickou diagnozu. Mel by nekdo zajem se sejit, popovidat a anonymne tak prispet k problematice psychospiritualnich krizi? Je treba prave odborne obci ukazat, ze farmakologicke pristupy a lecba v psychiatrickych lecebnach na tyto veci neni idealni. Diky za odezvu (i na mail: svatavaz@seznam.cz).
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Nevím, možná pokládáš za správné nesprávné věci? :) To se děje každýmu, jsou to zkušenosti.
    VILGEFORTZ
    VILGEFORTZ --- ---
    Uz zase dravci?
    GAF
    GAF --- ---
    CHORCHEOS: jo to jasně. Mluvili jsme o křesťanství.
    Jsem rád, že máš takový názor, líbí se mi a asi ho zastávam taky. Akorát nevim, co se mi děje v tom případě, když se mi nepodaří prosadit to co pokládam za správný. Už jenom třeba díky těm obavám. Možná by stačilo si to odpustit a dělat na co stačim.
    CHORCHEOS
    CHORCHEOS --- ---
    GAF: Ano a v jakém rámci o tom uvažuješ? Byvše boha poslušný se dá v primitivnějších kulturách za jistých okolností i vraždit a pocitově z toho vyjít dobře, přinášíme bohům různé oběti a cesta do nebe je tedy opravdu různá.
    Jsme jen vychováni k jiným předsudkům, nemusíme to třeba v sobě lámat :)
    Ergo nejvíc pravdě se imo podobá, aby člověk přišel do nebe, měl by dělat, co sám považuje za správné, co je primárně v souladu s ním samým a ne s morálkou.
    Strašení peklem je pro malé děti. Vnímám to tak, že v okamžiku, kdy se začnu bát, abych neskončil v pekle, už se ho paradoxně bát nemusím, již v něm jsem :)
    GAF
    GAF --- ---
    :)))))

ne a radši ani neděkuju, jdu za bratrem a zítra se zajímat třeba o příchod nového věku a vývoj psychiky lidstva :)
    GAF
    GAF --- ---
    OVERSEER: jj, bude z toho mimo jiné i hovno :)
    GAF
    GAF --- ---
    A že to platí i pro tebe - jestliže jsem mluvil o něčem, cos nazval "zázraky" a tys v tu chvíli byl schopný to pojmenovat jako nuda, věřím a přeju ti, že zažiješ něco, co bys pojmenoval jinak (něco pěkného třeba).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam