• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KLA
    KLA --- ---
    CHIMERA: já miluju tenhle recept...

    Vezmeš krevety vcelku, klidně i tygří, to je fuk
    Přidáš půl kila jogurtu a jedno, nebo dvě rozmixivaná, nebo na drobno rozmačkaná avokáda. pak půl citronu a trochu ptržele a soli... Naprosto dokonalej salát :)
    RADO1: nebicko v papulke zni uzasne :D
    Ja je jedla dvakrat... jednou na vánočním rautu Hiltonu a jednou jsme s Diverem zasli do restaurace ktera je hned vedle
    LYREL: myslím že veleybu jsem nikdy nejedla, ale klidně bych to zkusila :D
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    CHIMERA: soráč ta mouka byla polohrubá.... :)
    MUCHI
    MUCHI --- ---
    CHIMERA: hic, no posledně sem přemejšlel nad něčim jednoduchym a hlavně rychlým a napadlo mě toto: krevety nakrájet na menší kousky (cca 2cm) a obalit v hladký mouce, poté osmažit na pánvičce, vyjmout a pokapat citronem.... vim no je to jednoduchý (fakt rychlovka), ale bylo to dobrý....
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    prosím o doporučení na nějakou chutnou úpravu krevet (zakoupeny vyloupané mražené krevetky v Albertu).
    díky za tipy!
    AQUALOCO
    AQUALOCO --- ---
    paradni klubik, zatim jen tolik, az pojedete po zapadnim pobrezi Francie (skoro dole nad Spanelskem), nevynechte rybi restauraci ve vesnici Lit Et Mixe!!!
    RADO1
    RADO1 --- ---
    Chobotnica je mnam. Najlepsie su take malicke chobotnicky vyprazane v celku.
    Kedysi som si myslel, ze ustricu do pusy nedam, ze by som vrhol. Ale skusil som a je to nebicko v papulke...
    KLA
    KLA --- ---
    Sumec na mátě

    8 tenkých plátků ze sumce
    citrónová šťáva
    4 lístky čerstvé máty
    20 g másla
    1/4 l smetany
    sůl
    mletý pepř
    petrželka

    1. Plátky sumce jemně naklepeme střenkou nože nebo sevřenou pěstí, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Do silně vymazané zapékací misky rozložíme lístky máty, poklademe je plátky ryby, osolíme je, opepříme, přidáme máslo, zalijeme částí ohřáté smetany, posypeme jemně usekanou petrželkou a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Při pečení je přeléváme zbývající smetanou. Podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem.

    Množství: pro 4 osoby
    Doba přípravy: 10 min
    Doba vaření: 20 min
    Hotovo za: 30 min
    DEPKAR_GOBLIN
    DEPKAR_GOBLIN --- ---
    Nami.

    Pstruhy, lososy, sumecky, tunaky :3 neustale. Ne sice kazdy den, ale... ted jsem uplne z tohohle dostal chute...

    A ustrice jsou divne a krabi a krevety k sezrani. Ale pustit se do takovy chobotnice bych si asi zatim netroufl.
    KLA
    KLA --- ---
    tenhle klub by měl být o receptech, o restauraccích, o rybách... Co máte rádi, která mořská potvora vám přijde výborná, nebo naopak které mořské plody se bojíte ochutnat, protože divně vypadají... Jen co budu mít trochu času, začnu sem něco nahazovat.

    Zatím otázka... Jíte ryby? Jak často?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam