• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nedělní nouzové filé na másle a obalené v mouce a bharátu - arabské směsi koření.

    Na to že doma vlastně nic krom toho filé, a brambor nebylo, tak to koření z toho udělalo velmi zajímavé jídlo.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    VAFLE: jo.
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    MC_KALAPU: Moje rec, glutamat nebrat snad na nic. To je dobry snad jen kdyz chcete zahlusit chute aby nebylo poznat ze je maso shnily. Losososovite ryby maji samy o sobe sofistikovanou chut takze v tomhle pripade je mene vzdy lepe.

    Pridam jeste oblibenou lososi superrychlovku, priprava jen 2 min a bez nadobi:
    Filet z lososa omyjeme, osolime, nastrouhame na nej palec cerstveho zazvoru a polozime na vrch platek masla. Zabalime do peciciho papiru a peceme cca 20 min.
    Jako priloha je dobry mlady bramburek a tatarska omacka dle Sandtnerove.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ja teda nevim, zabijet chut cerstvyho lososa vegetou se mi nezda uplne koser...
    volil bych neco jemnesiho, treba ho jenom nasekat s nakou dobrou soli, cerstvym koprem a kysanou smetanou...
    podle myho v tom lip bude cejtit losos a ne nejaky prebijedla...

    uz sem alergickej i na toho tataraka co davaj vsude, kde dostanes podradny maso a aby si to nepoznal tak ti k tomu na talir daj vsechno co tu chut masa dokonale prebije, a pak ji clovek hmotu ktera konzistenci pripomina kasi ze syrovyho masa, ale chutna po kecupu, worcestru, maggi a pepri...

    mno jenomm muj nazor...
    KLA
    KLA --- ---
    tenhle semi líbí... asi zkusím...

    tatarák z lososa

    Ingredience pro přípravu 4 porcí:

    200 g lososa (filet bez kůže) | 1 šalotka | 1 lžička kaparů | 1 žloutek | špetka mletého chilli | 1 lžička MAGGI Harmonie chuti či vegety | sůl | hrst listů mladého špenátu | 100 g listů salátu ( směs) | 1 snítka kopru | 2 rajčátka | 1 limetka
    Příloha:

    K tomuto pokrmu se nejlépe hodí bylinkové toasty.
    Příprava:
    Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme, kapary necháme okapat. Poté oboje nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a vše promícháme. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat.

    Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a tento postup ještě dvakrát zopakujeme. Listy salátu a kopr opláchneme, nakrájíme nahrubo. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky.

    Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nemáte prosím nějaký recept na lososový tatarák?
    KLA
    KLA --- ---
    Jsem si zase dělala lososa (3 cm vysoká podkova za 50,-) a stejně je nejlepší když se jenom zakápne olivovým olejem, citronovou šťávou s trochou soli a udělat ho tak napůl....
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: to taky nerikam :D a dost uz :D
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: to je možné, tvrdím snad, že je to jediné místo, kde mají dobré ryby?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jako ja tam pristup mam - ale taky bych cekal, ze se tady v pze najit i nejaka ta rybarna ne?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: tak někdo z okolí nemá kartu? můžeš mít přes něj i bez živnosťáku... když něco člověk chce, měl by být i ochoten se trochu snažit, ne? :o)

    posledně jsem kupovala lososa za 145/kilo, a byl naprosto výtečný!
    jediné co by mohlo menším žroutům vadit je fakt, že buď celou půlku vykuchaného lososa, nebo půlku této půlky, méně neuříznou...

    čas od času mají i věci jako chobotnice, šneci, prakticky stále roztodivné škeble...
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jeste aby bylo pristupne vsem co? :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PSYCHEE: Makro :o)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    chtela bych se zeptat, kde v Praze kupujete dobre ryby - at uz cerstve, nebo mrazene - proste vase osvedcene tipy. dobra kvalita za rozumnou (studentskou ,o) cenu.
    nekde kolem centra (bydlim v Kobylisich)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    aktuálně řešíme jak udělat chobotnici co máme na mrazáku, brácha je sice kuchař, ale nikdy to nedělal a bojí se, že bude tvrdá. Pomohl byste někdo radou? dík
    KLA
    KLA --- ---
    Easy Thai Fish Curry

    This fish curry tastes so delectable, you won't believe how fast and easy it is - ready in just 20 minutes! Fillets of fish (any type, fresh or frozen) are simmered in a rich Thai curry sauce. Includes vegetables for a healthy one-pot dish. Like all curries, this fish curry makes excellent leftovers as well as hot lunches to take to work. A nice dish any time of year, but particularly warming during cool weather. And it's ready in just 20 minutes. Mmmmm...!
    Prep Time: 10 minutes
    Cook Time: 10 minutes
    Ingredients:
    3-4 fillets of fresh or frozen fish - any type (feeds 2-3 hungry people) - thaw if using frozen
    handful of fresh mushrooms (button, shiitake, or other type), sliced
    1 red pepper, de-seeded and cut into small pieces
    1 medium tomato, cut into small pieces
    handful of fresh basil
    handful of fresh coriander
    fresh lime or lemon wedges for garnish
    RICH THAI CURRY SAUCE:
    1/2 cup fresh coriander stems and leaves, chopped (simply chop off the bottom half of a bundle of fresh coriander)
    1 can good-quality coconut milk
    4 spring onions (or scallions), sliced (including green stem)
    1 thumb-size piece galangal or ginger, sliced
    4 cloves garlic
    1+1/2 Tbsp. fish sauce (may need more to taste)
    1 Tbsp. chilli powder
    2 tsp. ground cumin
    2 tsp. dried ground coriander
    2 tsp. brown sugar (may need more to taste)
    2-3 kaffir lime leaves, fresh or frozen (available at Asian stores, usually in the freezer)
    1/2 tsp. turmeric
    optional: 1 tsp. shrimp paste (this gives it extra flavor - available by the jar at Asian stores)
    optional: 1-2 fresh red or green chillies, sliced (omit if you prefer a milder curry)
    Preparation:
    First, make the curry sauce. Place all curry sauce ingredients in a food processor, chopper, or blender. Process well to form a smooth curry sauce.
    Pour the sauce into a wok (or large frying pan) and place over medium to high heat. Bring to a boil.
    Add fish, mushrooms, and red pepper. Stir well. Reduce heat to medium-high, or until it is simmering nicely. Cover and cook 6-8 minutes.
    Remove cover and stir. Add the tomatoes and continue simmering (covered) for another 2-3 minutes.
    Do a taste test for salt and sweetness, adding more fish sauce (instead of salt) if not salty enough. If too sour for your taste, add a little more sugar. If too salty or sweet, add 1-2 Tbsp. fresh lime (or lemon) juice.
    Slide fish with curry sauce and vegetables onto a serving platter. Sprinkle with fresh basil and coriander. Garnish with lime or lemon wedges and serve hot with rice. Enjoy!
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    mám dobrej typ na rybu kdyby někdo náhodou neznal, butter fish, prodávají jí mraženou v tescu či globusu a je to snad nejlepší ryba co jsem kdy jedla, úplně bez kostí, lahůdka
    KLA
    KLA --- ---
    Tak jsem včera dělala kamarádům vánoční véču...
    Br salát a lososa... to bylo boží... Dva velký filety akorát pro 4 lidi za 7 eur (je to drahý, nebo ne?), nasolila, napepřila, opetrželkovala a na pár hodin nechala koupat v olivovým oleji a šťávě z půl citronu a pak hodila na pánev. jenom na chvilku a vevnitř jsem to enchala skoro syrový... to bylo tak dobrý!!!
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TERA79: takže dělá po staročesku... u nás se dělá jihočeská varianta, tedy uvařit hlavy, obrat a pak v tom vývaru a obraném mase dodělat, předají se jikry nebo mlíčí, zelenina atd.
    ale mlíčí mi nechutná, miluju jikry...
    jednou jsem chytila devítikilovou kapří maminu a ta v sobě měla tak půl kila... a byla dobrá :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam