OLEJOVKA: U nás též kapr v obalu, řízky a bramborový salát.
My dostáváme kapra od souseda ,je vždycky výtečný (ten kapr). Jen jednou jsem ho jedla, bylo to jak bahno, takže chápu, když tohle někdo potká napoprvé, že už nemá chuť zkoušet to znovu.
Rybí polévku dělá moja tchyňka a ta je výborná. Vaří jikry a mlíčí zvlášť, hlavy zvlášť a kousek kapra kvůli masu zvlášť. A pak je to etapovka :o) na začátku je to jen vývar se zeleninou na másle s jíškou a muškátovým květěm (neteře), pak do toho vhodí maso (já a můj muž), pak obere hlavy plus jikry, mlíčí (zbytek rodiny). Asi nás fakt miluje nebo co :)
Kolegyně v práci má jinou varinatu, povaří filé se zeleninovým bujonem, zahustí jíškou a sklenkou bílého vína, kořenová zelenina na másle a muškát. oříšek.