• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ja teda nevim, zabijet chut cerstvyho lososa vegetou se mi nezda uplne koser...
    volil bych neco jemnesiho, treba ho jenom nasekat s nakou dobrou soli, cerstvym koprem a kysanou smetanou...
    podle myho v tom lip bude cejtit losos a ne nejaky prebijedla...

    uz sem alergickej i na toho tataraka co davaj vsude, kde dostanes podradny maso a aby si to nepoznal tak ti k tomu na talir daj vsechno co tu chut masa dokonale prebije, a pak ji clovek hmotu ktera konzistenci pripomina kasi ze syrovyho masa, ale chutna po kecupu, worcestru, maggi a pepri...

    mno jenomm muj nazor...
    KLA
    KLA --- ---
    tenhle semi líbí... asi zkusím...

    tatarák z lososa

    Ingredience pro přípravu 4 porcí:

    200 g lososa (filet bez kůže) | 1 šalotka | 1 lžička kaparů | 1 žloutek | špetka mletého chilli | 1 lžička MAGGI Harmonie chuti či vegety | sůl | hrst listů mladého špenátu | 100 g listů salátu ( směs) | 1 snítka kopru | 2 rajčátka | 1 limetka
    Příloha:

    K tomuto pokrmu se nejlépe hodí bylinkové toasty.
    Příprava:
    Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme, kapary necháme okapat. Poté oboje nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a vše promícháme. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat.

    Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a tento postup ještě dvakrát zopakujeme. Listy salátu a kopr opláchneme, nakrájíme nahrubo. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky.

    Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nemáte prosím nějaký recept na lososový tatarák?
    KLA
    KLA --- ---
    Jsem si zase dělala lososa (3 cm vysoká podkova za 50,-) a stejně je nejlepší když se jenom zakápne olivovým olejem, citronovou šťávou s trochou soli a udělat ho tak napůl....
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: to taky nerikam :D a dost uz :D
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: to je možné, tvrdím snad, že je to jediné místo, kde mají dobré ryby?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jako ja tam pristup mam - ale taky bych cekal, ze se tady v pze najit i nejaka ta rybarna ne?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: tak někdo z okolí nemá kartu? můžeš mít přes něj i bez živnosťáku... když něco člověk chce, měl by být i ochoten se trochu snažit, ne? :o)

    posledně jsem kupovala lososa za 145/kilo, a byl naprosto výtečný!
    jediné co by mohlo menším žroutům vadit je fakt, že buď celou půlku vykuchaného lososa, nebo půlku této půlky, méně neuříznou...

    čas od času mají i věci jako chobotnice, šneci, prakticky stále roztodivné škeble...
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jeste aby bylo pristupne vsem co? :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PSYCHEE: Makro :o)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    chtela bych se zeptat, kde v Praze kupujete dobre ryby - at uz cerstve, nebo mrazene - proste vase osvedcene tipy. dobra kvalita za rozumnou (studentskou ,o) cenu.
    nekde kolem centra (bydlim v Kobylisich)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    aktuálně řešíme jak udělat chobotnici co máme na mrazáku, brácha je sice kuchař, ale nikdy to nedělal a bojí se, že bude tvrdá. Pomohl byste někdo radou? dík
    KLA
    KLA --- ---
    Easy Thai Fish Curry

    This fish curry tastes so delectable, you won't believe how fast and easy it is - ready in just 20 minutes! Fillets of fish (any type, fresh or frozen) are simmered in a rich Thai curry sauce. Includes vegetables for a healthy one-pot dish. Like all curries, this fish curry makes excellent leftovers as well as hot lunches to take to work. A nice dish any time of year, but particularly warming during cool weather. And it's ready in just 20 minutes. Mmmmm...!
    Prep Time: 10 minutes
    Cook Time: 10 minutes
    Ingredients:
    3-4 fillets of fresh or frozen fish - any type (feeds 2-3 hungry people) - thaw if using frozen
    handful of fresh mushrooms (button, shiitake, or other type), sliced
    1 red pepper, de-seeded and cut into small pieces
    1 medium tomato, cut into small pieces
    handful of fresh basil
    handful of fresh coriander
    fresh lime or lemon wedges for garnish
    RICH THAI CURRY SAUCE:
    1/2 cup fresh coriander stems and leaves, chopped (simply chop off the bottom half of a bundle of fresh coriander)
    1 can good-quality coconut milk
    4 spring onions (or scallions), sliced (including green stem)
    1 thumb-size piece galangal or ginger, sliced
    4 cloves garlic
    1+1/2 Tbsp. fish sauce (may need more to taste)
    1 Tbsp. chilli powder
    2 tsp. ground cumin
    2 tsp. dried ground coriander
    2 tsp. brown sugar (may need more to taste)
    2-3 kaffir lime leaves, fresh or frozen (available at Asian stores, usually in the freezer)
    1/2 tsp. turmeric
    optional: 1 tsp. shrimp paste (this gives it extra flavor - available by the jar at Asian stores)
    optional: 1-2 fresh red or green chillies, sliced (omit if you prefer a milder curry)
    Preparation:
    First, make the curry sauce. Place all curry sauce ingredients in a food processor, chopper, or blender. Process well to form a smooth curry sauce.
    Pour the sauce into a wok (or large frying pan) and place over medium to high heat. Bring to a boil.
    Add fish, mushrooms, and red pepper. Stir well. Reduce heat to medium-high, or until it is simmering nicely. Cover and cook 6-8 minutes.
    Remove cover and stir. Add the tomatoes and continue simmering (covered) for another 2-3 minutes.
    Do a taste test for salt and sweetness, adding more fish sauce (instead of salt) if not salty enough. If too sour for your taste, add a little more sugar. If too salty or sweet, add 1-2 Tbsp. fresh lime (or lemon) juice.
    Slide fish with curry sauce and vegetables onto a serving platter. Sprinkle with fresh basil and coriander. Garnish with lime or lemon wedges and serve hot with rice. Enjoy!
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    mám dobrej typ na rybu kdyby někdo náhodou neznal, butter fish, prodávají jí mraženou v tescu či globusu a je to snad nejlepší ryba co jsem kdy jedla, úplně bez kostí, lahůdka
    KLA
    KLA --- ---
    Tak jsem včera dělala kamarádům vánoční véču...
    Br salát a lososa... to bylo boží... Dva velký filety akorát pro 4 lidi za 7 eur (je to drahý, nebo ne?), nasolila, napepřila, opetrželkovala a na pár hodin nechala koupat v olivovým oleji a šťávě z půl citronu a pak hodila na pánev. jenom na chvilku a vevnitř jsem to enchala skoro syrový... to bylo tak dobrý!!!
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    TERA79: takže dělá po staročesku... u nás se dělá jihočeská varianta, tedy uvařit hlavy, obrat a pak v tom vývaru a obraném mase dodělat, předají se jikry nebo mlíčí, zelenina atd.
    ale mlíčí mi nechutná, miluju jikry...
    jednou jsem chytila devítikilovou kapří maminu a ta v sobě měla tak půl kila... a byla dobrá :o)
    TERA79
    TERA79 --- ---
    OLEJOVKA: U nás též kapr v obalu, řízky a bramborový salát.
    My dostáváme kapra od souseda ,je vždycky výtečný (ten kapr). Jen jednou jsem ho jedla, bylo to jak bahno, takže chápu, když tohle někdo potká napoprvé, že už nemá chuť zkoušet to znovu.
    Rybí polévku dělá moja tchyňka a ta je výborná. Vaří jikry a mlíčí zvlášť, hlavy zvlášť a kousek kapra kvůli masu zvlášť. A pak je to etapovka :o) na začátku je to jen vývar se zeleninou na másle s jíškou a muškátovým květěm (neteře), pak do toho vhodí maso (já a můj muž), pak obere hlavy plus jikry, mlíčí (zbytek rodiny). Asi nás fakt miluje nebo co :)
    Kolegyně v práci má jinou varinatu, povaří filé se zeleninovým bujonem, zahustí jíškou a sklenkou bílého vína, kořenová zelenina na másle a muškát. oříšek.
    ARNWALD
    ARNWALD --- ---
    LUCIANA: V centru nevim, ale protoze sjem se taky informoval, tak dobrou povest ma rybi usek v Hypernove na Chodove
    LUCIANA
    LUCIANA --- ---
    v intersparu na pankráci mají hezký chlazený ryby - sladkovodní a pak lososa, pangasia a tuňáka, kdybyste někdo potřebovali tip na nakup
    a můžete mi prosím poradit, kde je dobrá nějaká prodejna chlazených ryb v centru? chtěla bych dělat tatarák z tuňáka a ráda bych, aby byl fakt čerstvej
    plus další dotaz - máte nějaký dobrý recept na rybí tatarák? chtěla bych tam dát bílý pepř, kopr, limetku, červenou cibuli a dál nevím, googlila jsem a často se objevují ančovičky, ale to mi přijdě moc agresivní
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam