• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLA: hodis na panev a otacis ne? nic extra v tom nehledej... pokud se ti to bude zdat jeste nedodelane tak to hod dopect do trouby...
    KLA
    KLA --- ---
    BIGJOINT: jsem to napsala blbě...Mám zmrazenou špejli skusamaryby akusama zeleninya nevím jak to udělat teplý... Já všechno házím na pánev, ale nějak si to sešpízem neumímpředstavit :)
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLA: napichaj se kousky na jehlu:)
    KLA
    KLA --- ---
    Kamarádpřed odjezdem vyklízel mrazák a tak jsem adoptovala rybí špízy... Jak se dělá špíz? :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nedělní nouzové filé na másle a obalené v mouce a bharátu - arabské směsi koření.

    Na to že doma vlastně nic krom toho filé, a brambor nebylo, tak to koření z toho udělalo velmi zajímavé jídlo.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    VAFLE: jo.
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    MC_KALAPU: Moje rec, glutamat nebrat snad na nic. To je dobry snad jen kdyz chcete zahlusit chute aby nebylo poznat ze je maso shnily. Losososovite ryby maji samy o sobe sofistikovanou chut takze v tomhle pripade je mene vzdy lepe.

    Pridam jeste oblibenou lososi superrychlovku, priprava jen 2 min a bez nadobi:
    Filet z lososa omyjeme, osolime, nastrouhame na nej palec cerstveho zazvoru a polozime na vrch platek masla. Zabalime do peciciho papiru a peceme cca 20 min.
    Jako priloha je dobry mlady bramburek a tatarska omacka dle Sandtnerove.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ja teda nevim, zabijet chut cerstvyho lososa vegetou se mi nezda uplne koser...
    volil bych neco jemnesiho, treba ho jenom nasekat s nakou dobrou soli, cerstvym koprem a kysanou smetanou...
    podle myho v tom lip bude cejtit losos a ne nejaky prebijedla...

    uz sem alergickej i na toho tataraka co davaj vsude, kde dostanes podradny maso a aby si to nepoznal tak ti k tomu na talir daj vsechno co tu chut masa dokonale prebije, a pak ji clovek hmotu ktera konzistenci pripomina kasi ze syrovyho masa, ale chutna po kecupu, worcestru, maggi a pepri...

    mno jenomm muj nazor...
    KLA
    KLA --- ---
    tenhle semi líbí... asi zkusím...

    tatarák z lososa

    Ingredience pro přípravu 4 porcí:

    200 g lososa (filet bez kůže) | 1 šalotka | 1 lžička kaparů | 1 žloutek | špetka mletého chilli | 1 lžička MAGGI Harmonie chuti či vegety | sůl | hrst listů mladého špenátu | 100 g listů salátu ( směs) | 1 snítka kopru | 2 rajčátka | 1 limetka
    Příloha:

    K tomuto pokrmu se nejlépe hodí bylinkové toasty.
    Příprava:
    Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme, kapary necháme okapat. Poté oboje nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a vše promícháme. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat.

    Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a tento postup ještě dvakrát zopakujeme. Listy salátu a kopr opláchneme, nakrájíme nahrubo. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky.

    Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nemáte prosím nějaký recept na lososový tatarák?
    KLA
    KLA --- ---
    Jsem si zase dělala lososa (3 cm vysoká podkova za 50,-) a stejně je nejlepší když se jenom zakápne olivovým olejem, citronovou šťávou s trochou soli a udělat ho tak napůl....
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: to taky nerikam :D a dost uz :D
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: to je možné, tvrdím snad, že je to jediné místo, kde mají dobré ryby?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jako ja tam pristup mam - ale taky bych cekal, ze se tady v pze najit i nejaka ta rybarna ne?
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    SMARIO: tak někdo z okolí nemá kartu? můžeš mít přes něj i bez živnosťáku... když něco člověk chce, měl by být i ochoten se trochu snažit, ne? :o)

    posledně jsem kupovala lososa za 145/kilo, a byl naprosto výtečný!
    jediné co by mohlo menším žroutům vadit je fakt, že buď celou půlku vykuchaného lososa, nebo půlku této půlky, méně neuříznou...

    čas od času mají i věci jako chobotnice, šneci, prakticky stále roztodivné škeble...
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    OLEJOVKA: jeste aby bylo pristupne vsem co? :)
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    PSYCHEE: Makro :o)
    PSYCHEE
    PSYCHEE --- ---
    chtela bych se zeptat, kde v Praze kupujete dobre ryby - at uz cerstve, nebo mrazene - proste vase osvedcene tipy. dobra kvalita za rozumnou (studentskou ,o) cenu.
    nekde kolem centra (bydlim v Kobylisich)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    aktuálně řešíme jak udělat chobotnici co máme na mrazáku, brácha je sice kuchař, ale nikdy to nedělal a bojí se, že bude tvrdá. Pomohl byste někdo radou? dík
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam