• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: ak by sme boli na kyberii: tak ti dam aj karmu
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: diky v piatok skusim...
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    KOCURMOSUR: Jako neco se superexotickym korenim peti kontinentu a ohnostrojem navrch? Takove recepty take existuji ale IMHO nic se nevyrovna pstruhu na kmine s maslem :)
    Vykuchane pstruhy omyjeme a osusime papirovymi ubrousky (setre se sliz). Osoli se zvenci i zevnitr a obali v hladke mouce s malym mnozstvim sladke papriky a okminuje. K tomuto kroku jsem se naucil pouzivat kus alobalu jako kolebku- usnadni pripravu a nic se pri tom nezaspini. Vnitrek pstruhu vycpeme petrzelkou nebo libeckem a zakapneme citronem. Na dostatecne velke panvi rozpustime maslo a pstruhy kratce osmahneme z obou stran. Pri smazeni by pstruzi nemeli byt zkrouceni- maji pak tendenci se rozpadat. Premistime je na pekac, zakapeme citronem dame extra platek masla na vrch. Pod alobalem dopeceme cca 15-20 min pri 180C. Podavame s cerstvym kminovym chlebem. Chleba je zapotrebi hodne, vycistite s nim cely pekac ;)
    A protoze se rika ze spravny pstruh by mel plavat trikrat: ve vode, na masle a ve vine, tak finance usetrene pri priprave pstruha s klidnym svedomim presunout do polozky za lahev dobreho bileho vina!
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: jj - nenechat sa pohryzt
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    zralok? nejaky recept? ;)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    pozna niekto nejaky divý a nevídaný recept na pstruhy?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak, a už dost s receptama (za něž ale děkuju, postupně ozkouším)!
    už totiž můžu maximálně slintat, nebot rybu jsem už snědla. Příště si dám pozor na olej - použiju ho na smažení výrazně méně. Docela to chytlo olejovou chuť. ale jinak mlask :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KLAIR: Já ho položím na nakrájenou cibuli a česnek, trochu osolím a ev. okořením a dám do trouby, sem tam klidně poleju máslíčkem a tím výpekem... Mlaska.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    EVACEK: Hm!! tak to někdy příště, až budu vařit pro víc lidí. Pro mne samotnou nechci rozehřívat troubu (navíc nemám vůbec zeleninu :-( )

    Asi to dopadne na nějaké koření na ryby a na pánev...
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    KLAIR: já si teď ujíždím na dělání v alobalu, rybu osolím, přidám nějakou zeleninu (špenát, rajčata nebo podle chuti) a zabalím do alobalu, k tomu nakrájím brambory a dám to upéct, mňam
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLAIR: tak to jen posypej treba mletou paprikou s hladkou moukou, trochou kminu a na masle (oleji) osmahni s cibulkou... jednoduche - rychle...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BIGJOINT: jo, to jsem zapomněla... aby to bylo dietní... Trojobal tímto padá :D
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLAIR: nebo v "trojobalu" je super
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLAIR: kup si korenici smes na ryby a postupuj dle navodu z druhe strany sacku ;) - necekej zazraky, ale spatne to neni...

    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nějaký děsně jednoduchý návod na pangasia??
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    EVACEK: vina tak decku na hrnec, nejdriv ale v hrnci udelat cibuli na masle atd atd
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    no udělala jsem teda nakonce ty na tom víně, tomu vývaru podle mě ještě něco chybí, resp. mně úplně nesedla ta kyselost...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VAFLE: slint, tohle nemůžu číst, když jsem nestihla oběd.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, máš pravdu!! Já jsem ale koza májová :-D Já jsem věděla, že bobkový list je krycí jméno nějaké bylinky, ale popletla jsem to :-O
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    EVACEK: Se slávkama dělám hodně často špagety (je to antipasta ale funkci rychlé večeře to vklidu zastane):
    Zatímco vaříme semolinové špagety cca 9 min. dáme na pánev panenský olivový olej, rozpálíme, do toho hodíme nasekané stroužky česneku a nakrájené chilli papričky. Nakrájíme šalotku a přidáme do pánve, nakrájíme uvařené slávky a přidáme, nasekáme velký kopec petržele a přidáme, osolíme, vymáčkneme trochu citrónu a dost podlejeme bílým vínem. Mezitím slijeme z hrnce vodu ze špaget a obsah pánvičky do špaget důkladně vmícháme. Hrnec se špagetami dáme ještě na dvě minuty prohřát na rozpálenou plotnu aby se štáva vpila - špagety jsou nakonec víceméně suché a drží lehce pospolu.
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a co ty slavky udelat jen na vine s celerem treba
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam