• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: ani ten zralok urco nie je vegetarian
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KOCURMOSUR: ani napad :) takova urazka :D
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: ale nie si vegetarian?
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KOCURMOSUR: byt v akvarku, tak na tebe poslu toho zraloka :)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: ak by sme boli na kyberii: tak ti dam aj karmu
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    VAFLE: diky v piatok skusim...
    VAFLE
    VAFLE --- ---
    KOCURMOSUR: Jako neco se superexotickym korenim peti kontinentu a ohnostrojem navrch? Takove recepty take existuji ale IMHO nic se nevyrovna pstruhu na kmine s maslem :)
    Vykuchane pstruhy omyjeme a osusime papirovymi ubrousky (setre se sliz). Osoli se zvenci i zevnitr a obali v hladke mouce s malym mnozstvim sladke papriky a okminuje. K tomuto kroku jsem se naucil pouzivat kus alobalu jako kolebku- usnadni pripravu a nic se pri tom nezaspini. Vnitrek pstruhu vycpeme petrzelkou nebo libeckem a zakapneme citronem. Na dostatecne velke panvi rozpustime maslo a pstruhy kratce osmahneme z obou stran. Pri smazeni by pstruzi nemeli byt zkrouceni- maji pak tendenci se rozpadat. Premistime je na pekac, zakapeme citronem dame extra platek masla na vrch. Pod alobalem dopeceme cca 15-20 min pri 180C. Podavame s cerstvym kminovym chlebem. Chleba je zapotrebi hodne, vycistite s nim cely pekac ;)
    A protoze se rika ze spravny pstruh by mel plavat trikrat: ve vode, na masle a ve vine, tak finance usetrene pri priprave pstruha s klidnym svedomim presunout do polozky za lahev dobreho bileho vina!
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    SMARIO: jj - nenechat sa pohryzt
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    zralok? nejaky recept? ;)
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    pozna niekto nejaky divý a nevídaný recept na pstruhy?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tak, a už dost s receptama (za něž ale děkuju, postupně ozkouším)!
    už totiž můžu maximálně slintat, nebot rybu jsem už snědla. Příště si dám pozor na olej - použiju ho na smažení výrazně méně. Docela to chytlo olejovou chuť. ale jinak mlask :-)
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    KLAIR: Já ho položím na nakrájenou cibuli a česnek, trochu osolím a ev. okořením a dám do trouby, sem tam klidně poleju máslíčkem a tím výpekem... Mlaska.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    EVACEK: Hm!! tak to někdy příště, až budu vařit pro víc lidí. Pro mne samotnou nechci rozehřívat troubu (navíc nemám vůbec zeleninu :-( )

    Asi to dopadne na nějaké koření na ryby a na pánev...
    EVACEK
    EVACEK --- ---
    KLAIR: já si teď ujíždím na dělání v alobalu, rybu osolím, přidám nějakou zeleninu (špenát, rajčata nebo podle chuti) a zabalím do alobalu, k tomu nakrájím brambory a dám to upéct, mňam
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLAIR: tak to jen posypej treba mletou paprikou s hladkou moukou, trochou kminu a na masle (oleji) osmahni s cibulkou... jednoduche - rychle...
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    BIGJOINT: jo, to jsem zapomněla... aby to bylo dietní... Trojobal tímto padá :D
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    KLAIR: nebo v "trojobalu" je super
    SMARIO
    SMARIO --- ---
    KLAIR: kup si korenici smes na ryby a postupuj dle navodu z druhe strany sacku ;) - necekej zazraky, ale spatne to neni...

    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Prosím, nějaký děsně jednoduchý návod na pangasia??
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam