jo jenže portugalci jsou divný... když jsem jedla jejich gambas tak to byla vysloveně nechutný,protože nejen že smíchaj všechny druhy masa, ale nacpou do toho celý škeble a celý krevety...
Normálmněse dají oloupat, utrheneš (nebo uřízneš) jim hlavy těsně u těla a pak je chytneš za nohy a dáš je od sebe, ten krunýř se pustí a tělíčko z toho vyklouzne...
a tady jakoilustrace jeden super lehký recept:)
Erasmus Krevety
ingredience na 2 porce:
300 gramů nevyloupaných krevet
250 gramů těstovin
cibule
česnek
2 rajčata
paprika
máslo
olivy
sýr na posypání
oregano(nebyla bazalka), sůl, pepř
kečup k dochucení u stolu
postup:
Mezitím co se vaří těstoviny, vyloupané krevety zprudka osmažíme na másle s cibulí a česnekem a krevety vyjmeme. Rajčata spaříme v horké vodě třeba u těstovin, aby se dala lehce oloupat slupka, oloupeme je a nakrájíme na kousky spolu s paprikou, nadrobno nakrájíme olivy. Všechno podusíme na pánvi, ochutíme oregánem, solí a pepřem a na chvíli ještě vložíme podusit krevety, podáváme.