• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    Vaříme, pečeme, smažíme, grilujeme...

    Ryby české, ryby mořské, mořské plody...



    Recepty, nápady, fotky výtvorů, kam zajít do restaurace, kde koupit čerstvé ryby. Co k rybám... Kdo půjde na ústřice? :)

    pokud budete vkládat recept, napište na začátek slovo recept ať se to podle toho dá filtrovat, děkuji
    rozbalit záhlaví
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: Koukám podle obalu, že už jsem měl tu makrelu od nich. Byla dobrá. Dik
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MJUGEN: zkus tuhle firmu, mam s ni celkem dobry zkusenosti....
    http://kimbex.cz/ryby/vyrobky/ryby-cele.php
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    dnes mne překvapily velkoobchodní ceny od Nowaca. Někde až o 50% vyšší než v Makru... :-(, ve čtvrtek jedu nakoupit spoustu ryb a potvor na kalbu, doporučíte nějakou ne moc drahou, ale dobrou rybu mořskou?
    STHENO
    STHENO --- ---
    Tak vcerajsi pangasius na obed /vsetci sa zalizovali/:

    Na panvici roztopit kokosovy tuk - cca 2 lyzicky /ja som si proste kupila malu konzervu kokosoveho mlieka a toho tuku tam je dost/.
    Ocisteny cesnak /cca 3 strucky/ polozit na stol, tresnut po nom spodkom dlane a hodit na panvicu, potom pridat pangasia, cele listky bazalky, podliat vinom - podla velkosti pangasia, ale 1 dcl uplne staci /ja som pouzila nejaky ryzling rynsky/, pangasia posypat mletym rimskym kminom, po chvili otocit, nechat v panvici, kym sa z vina vyvari alkohol /nie je ho citit/, odstavit hodit na tanier, poliat zvyskom stavy. Odporucam ochutnat aj ten cesnak, je po tejto priprave uzasne jemny.
    KLA
    KLA --- ---
    zní dobře :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    Nějaký recepr z krevet, vyzkoušeno, chutná skvěle.

    V kastrolu rozpustíme máslo, na něm podusíme cibuli, česnek, papriku na malé kostičky a řapíkatý celer, pak přisypeme mouku a osmahneme dozlatova. Přidáme bílé víno, krájená rajčata, chilli, bobkový list, čerstvý tymián a worchestr. Privedeme do varu a dusíme asi 20 minut. Připravíme krevety, pokapeme citronem. Omáčku ochutíme cukrem a přidáme krevety, spolu mícháme asi 5 minut. Podáváme s rýží.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    STHENO: já do Makra můžu, lososa už od jinud neberu, je levnější než v hypermarketech a navíc kvalitně skladovaný...
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: pekne. skoda, ze nemaju moc inych potvor.
    KLA
    KLA --- ---
    HARIBOKACHNA: to je dobrý
    srovnání s tím co posílala stheno


    497,- a 550,-
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    moje doporuceni na kaviar: http://www.kaviarvalsen.cz
    KLA
    KLA --- ---
    Jo a mám dotaz.Koupila jsempůlkilovou krabici kaviáru (ale nevím z jaké ryby)... Má datum spotřeby do 2010, tak jsem ho dala do mrazáku a přijdemi že zhořkl... je tomožný?
    KLA
    KLA --- ---
    QUEENMARY: vybrala jsi tamnakonec něco

    Říkala jsem si že by možná bylo fajn udělat nějaklíp nástěnku... takže prosím doporučte místa kde kupujete/jíte rybky ať už jsou virtuální, nebo kamenná :)

    dík
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: prave mi to prislo vcelku lacne oproti seafoodu napriklad. Inak, na kurze hovorili, ze nakupuju hlavne v makre, ale tam ja nemam pristup.
    KLA
    KLA --- ---
    STHENO: dám na nástěnku,když něco budeš kupovat dej pak vědět...
    ale třeba losos 195 za kilo, nebo lososový kaviár 100g za 160 zní dobře
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    STHENO
    STHENO --- ---
    nasla som na nete nieco taketo, ale este som tam nakupovat nebola....

    http://www.oceanfood.prodejce.cz/Products_cz.htm
    KLA
    KLA --- ---
    Velký nekupuju, to se nedá zaplatit :(

    alekdyby někdoměl tip,tak sem s ním:)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a kde kupujete krevety v praze?
    KLA
    KLA --- ---
    jo jenže portugalci jsou divný... když jsem jedla jejich gambas tak to byla vysloveně nechutný,protože nejen že smíchaj všechny druhy masa, ale nacpou do toho celý škeble a celý krevety...

    Normálmněse dají oloupat, utrheneš (nebo uřízneš) jim hlavy těsně u těla a pak je chytneš za nohy a dáš je od sebe, ten krunýř se pustí a tělíčko z toho vyklouzne...

    a tady jakoilustrace jeden super lehký recept:)

    Erasmus Krevety

    ingredience na 2 porce:
    300 gramů nevyloupaných krevet
    250 gramů těstovin
    cibule
    česnek
    2 rajčata
    paprika
    máslo
    olivy
    sýr na posypání
    oregano(nebyla bazalka), sůl, pepř
    kečup k dochucení u stolu



    postup:
    Mezitím co se vaří těstoviny, vyloupané krevety zprudka osmažíme na másle s cibulí a česnekem a krevety vyjmeme. Rajčata spaříme v horké vodě třeba u těstovin, aby se dala lehce oloupat slupka, oloupeme je a nakrájíme na kousky spolu s paprikou, nadrobno nakrájíme olivy. Všechno podusíme na pánvi, ochutíme oregánem, solí a pepřem a na chvíli ještě vložíme podusit krevety, podáváme.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    KLA: no normalne sme je loupali, jako jasne, ze sme byli komplet zasrany, ale nevim, jak bych to mela delat jinak, to by se museli asi nejdriv uvarit, aby se dali vyloupat, ne?

    a teda v restauracich sem tady taky vetsinou dostala nevyloupane (i kdyz je fakt, ze v jedne, kde jsem pracovala v algarve, se za priplatek dalo pozadat uz o vyloupane)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam