• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KLAVaříme ryby a mořské plody... mňam
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    MIMINO: Koukám podle obalu, že už jsem měl tu makrelu od nich. Byla dobrá. Dik
    MIMINO
    MIMINO --- ---
    MJUGEN: zkus tuhle firmu, mam s ni celkem dobry zkusenosti....
    http://kimbex.cz/ryby/vyrobky/ryby-cele.php
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    dnes mne překvapily velkoobchodní ceny od Nowaca. Někde až o 50% vyšší než v Makru... :-(, ve čtvrtek jedu nakoupit spoustu ryb a potvor na kalbu, doporučíte nějakou ne moc drahou, ale dobrou rybu mořskou?
    STHENO
    STHENO --- ---
    Tak vcerajsi pangasius na obed /vsetci sa zalizovali/:

    Na panvici roztopit kokosovy tuk - cca 2 lyzicky /ja som si proste kupila malu konzervu kokosoveho mlieka a toho tuku tam je dost/.
    Ocisteny cesnak /cca 3 strucky/ polozit na stol, tresnut po nom spodkom dlane a hodit na panvicu, potom pridat pangasia, cele listky bazalky, podliat vinom - podla velkosti pangasia, ale 1 dcl uplne staci /ja som pouzila nejaky ryzling rynsky/, pangasia posypat mletym rimskym kminom, po chvili otocit, nechat v panvici, kym sa z vina vyvari alkohol /nie je ho citit/, odstavit hodit na tanier, poliat zvyskom stavy. Odporucam ochutnat aj ten cesnak, je po tejto priprave uzasne jemny.
    KLA
    KLA --- ---
    zní dobře :)
    POLINA
    POLINA --- ---
    Nějaký recepr z krevet, vyzkoušeno, chutná skvěle.

    V kastrolu rozpustíme máslo, na něm podusíme cibuli, česnek, papriku na malé kostičky a řapíkatý celer, pak přisypeme mouku a osmahneme dozlatova. Přidáme bílé víno, krájená rajčata, chilli, bobkový list, čerstvý tymián a worchestr. Privedeme do varu a dusíme asi 20 minut. Připravíme krevety, pokapeme citronem. Omáčku ochutíme cukrem a přidáme krevety, spolu mícháme asi 5 minut. Podáváme s rýží.
    OLEJOVKA
    OLEJOVKA --- ---
    STHENO: já do Makra můžu, lososa už od jinud neberu, je levnější než v hypermarketech a navíc kvalitně skladovaný...
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: pekne. skoda, ze nemaju moc inych potvor.
    KLA
    KLA --- ---
    HARIBOKACHNA: to je dobrý
    srovnání s tím co posílala stheno


    497,- a 550,-
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    moje doporuceni na kaviar: http://www.kaviarvalsen.cz
    KLA
    KLA --- ---
    Jo a mám dotaz.Koupila jsempůlkilovou krabici kaviáru (ale nevím z jaké ryby)... Má datum spotřeby do 2010, tak jsem ho dala do mrazáku a přijdemi že zhořkl... je tomožný?
    KLA
    KLA --- ---
    QUEENMARY: vybrala jsi tamnakonec něco

    Říkala jsem si že by možná bylo fajn udělat nějaklíp nástěnku... takže prosím doporučte místa kde kupujete/jíte rybky ať už jsou virtuální, nebo kamenná :)

    dík
    STHENO
    STHENO --- ---
    KLA: prave mi to prislo vcelku lacne oproti seafoodu napriklad. Inak, na kurze hovorili, ze nakupuju hlavne v makre, ale tam ja nemam pristup.
    KLA
    KLA --- ---
    STHENO: dám na nástěnku,když něco budeš kupovat dej pak vědět...
    ale třeba losos 195 za kilo, nebo lososový kaviár 100g za 160 zní dobře
    BIGJOINT
    BIGJOINT --- ---
    STHENO
    STHENO --- ---
    nasla som na nete nieco taketo, ale este som tam nakupovat nebola....

    http://www.oceanfood.prodejce.cz/Products_cz.htm
    KLA
    KLA --- ---
    Velký nekupuju, to se nedá zaplatit :(

    alekdyby někdoměl tip,tak sem s ním:)
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    a kde kupujete krevety v praze?
    KLA
    KLA --- ---
    jo jenže portugalci jsou divný... když jsem jedla jejich gambas tak to byla vysloveně nechutný,protože nejen že smíchaj všechny druhy masa, ale nacpou do toho celý škeble a celý krevety...

    Normálmněse dají oloupat, utrheneš (nebo uřízneš) jim hlavy těsně u těla a pak je chytneš za nohy a dáš je od sebe, ten krunýř se pustí a tělíčko z toho vyklouzne...

    a tady jakoilustrace jeden super lehký recept:)

    Erasmus Krevety

    ingredience na 2 porce:
    300 gramů nevyloupaných krevet
    250 gramů těstovin
    cibule
    česnek
    2 rajčata
    paprika
    máslo
    olivy
    sýr na posypání
    oregano(nebyla bazalka), sůl, pepř
    kečup k dochucení u stolu



    postup:
    Mezitím co se vaří těstoviny, vyloupané krevety zprudka osmažíme na másle s cibulí a česnekem a krevety vyjmeme. Rajčata spaříme v horké vodě třeba u těstovin, aby se dala lehce oloupat slupka, oloupeme je a nakrájíme na kousky spolu s paprikou, nadrobno nakrájíme olivy. Všechno podusíme na pánvi, ochutíme oregánem, solí a pepřem a na chvíli ještě vložíme podusit krevety, podáváme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam