• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MERTLASKomentar k zavodum a F1
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Tyo dal to, ale taky se štěstím, hnedka po zajetí času padla další červená a další požár na trati
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Hm hm Maxovi v posledním sektoru rychlého kola kape motor, nějak to doklepal, ale čas na prd a než to objede celý dokola a do boxu, než s ním něco udělají (jestli), než objede out lap, tak bych řek, že se do Q2 nepodívá.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Mercedes ví jak na to, aby získali čas na opravu Hamiltonovy káry tak odpálej motor Mercedes v Kubicově Williamsu :D
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Tak schválně co po podařených trénincích předvedou Ferka a Hamiltonovi opraváři :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    JOHN_BEAK, ANDR3E: Jo, já to opsal. Btw fakt si je pletu :D
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    JOHN_BEAK: to je asi moje chyba, viz muj prispevek dole;) ty dva se me uz vzdycky pletli
    JOHN_BEAK
    JOHN_BEAK --- ---
    ZDENDAK: To je nějaký inside joke nebo si fakt pleteš Magnussena s Ericssonem? Moje mnemotechnika: Jen jeden z nich dělá mobily.
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Mno a ty Indycar v Portlandu že :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Celkově nabitý víkend :)

    Mimo 24hSeries s Josefem Králem v Barceloně a F1/2/3 ve Spa je ke sledování i Italská F4 na Imole s Romanem Staňkem a Formula Renault Eurocup (F3) s Petrem Ptáčkem jr. na Nurburgringu.

    Přenosy na českých kabelovkách Sport1/2 a Sport5, jinak v hlubinách internetů :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    ZDENDAK: Aktuálně noční trénink :)
    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kimi zatím odjel oba tréninky a Kevin tak asi zbytečně přijde o Indy.

    Kdo sleduje Sport1/2? Líbí se mi jak komentuje Pavel Fabry, co jinak komentuje F2/3. Když vedle něj mluví Richtr tak zní jakoby komentoval že "Tohle auto má žlutý čumák, teď zatáčí doprava, na obzoru jsou hory a točí se mu kola." Pak začne Fabry s technickými postřehy a popisy a Richtr to zakončí stylem "Ano, tohle jsou průjezdy zatáčkami a okolo jsou stromy."

    :D

    Chtělo by to zkusit dvojku Krále s Fabrym.


    Jinak co se týče Krále, toho tento víkend neuslyšíme, protože jede se Scuderií Praha 24h Barcelona, "finále" 24h Series. Pokud vím, tak mají možnost si přijet pro titul :)




    Online ke sledování přímo na ofiko site:

    24H SERIES 24H BARCELONA 2019
    https://www.24hseries.com/2019/24h-barcelona-2019/start
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Kimi ma nejaky svalovy zraneni v noze a mozna ho ve Spa nahradi Magnussen, kterej tak vynechá závod Indycar v Portlandu
    M_IKE
    M_IKE --- ---
    Ocon misto Hulka u Renaultu
    KALTY
    KALTY --- ---
    To whom it may concern... He’s staying! Valtteri Bottas will race for the team next season!
    JOHNEYSVK
    JOHNEYSVK --- ---
    ANDR3E: RIP in peace :(
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    ZDENDAK: my type of bus stop ;)


    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    Kdo se těší? :)

    ZDENDAK
    ZDENDAK --- ---
    A v další relaci následuje...







    ... no tak, nikdo nerozpoznal rébus?

    Zkuste to znovu...



    :D


    Nevadí :) Následuje totiž;

    České okénko mezi rychlými koly




    Patnáctiletý Roman Staněk si v sobotu na Nurburgringu v rámci německé ADAC F4 (https://www.adac-motorsport.de/adac-formel-4/uk) podruhé přijel pro druhé místo. V neděli ve třetím závodě víkendu pak přivezl své druhé vítězství v sezóně. Potažmo ve své formulové kariéře.





    Je to jeho debutová sezóna ve formulovém monopostu a kromě německé série se stejně jako většina ostatních jezdců zároveň účastní i italské F4 (http://www.f4championship.com/). V neměcké sérii aktuálně zastává celkové třetí místo za Arhurem Leclerckem, jehož staršího bratra Charlese už všichni dobře známe. Mimo celkové bodování se v této sérii vede i zvlášť bodovaný šampionát nováčků, který Roman už delší dobu s přehledem vede. V italské sérii Roman aktuálně v konkurenci dalších čtyřiatřiceti jedzců (a jezdkyň) po několika smolných závodech sídlí na celkovém desátém místě.

    Evropské okruhy brázdí v týmu US Racing – Charouz Racing System. Tým je spoluprací Gerharda Ungara, Ralfa Schumachera a Antonína Charouze, je tedy součástí rozsáhlejšího týmu Sauber Junior Team by Charouz, jezdecké akademie, která v monopostovém světě kromě sérií F4 zasahuje i níže mezi motokáry a výše přes F3 a F2 až k F1 týmu Alfa Romeo Racing.





    Náš jezdec tak zatím vzorně ukazuje své kvality a je v mezinárodním formulovém světě celkem výrazně vidět. Jsem si jistý, že si ho bude právem povšimnuto i z vyšších řad větších hráčů v branži rychlých kol. Snad tedy máme na vzestupu další naději k úspěchu českých barev na poli okruhového motorsportu, o to lépe že se jedná o to námi milované pole okřídlené.



    Na otázku týmových úspěchů svěřenců pana Charouze (a Ralfa Schumachera) v rámci německé série F4 se nabízí příjemná odpověď; všichni čtyři jezdci se nachází na prvních čtyřech příčkách celkového hodnocení. České barvy jsou tak povzbudivě vidět i v pohledu na týmové obsazení soutěže.






    Jako další železo v ohni českých barev je dvacetiletý Tom Beckhäuser, který německou ACAD F4 prošel ve stejném týmu loni. Tom v současné době závodí v Asian F3 Championship (http://www.f3asia.com/), kde je mezi dvaceti jezdci na průběžné sedmnácté příčce.








    Třetí nadějí českých formulí je sedmnáctiletý Petr Ptáček junior, který prošel italskou F4 a v současnosti sbírá zkušenosti ve Formula Renault Eurocup (https://www.renaultsport.com/-renault-sport-series-formula-renault-.html) ve voze kategorie F3, kde mezi jednadvaceti jedzci zastává průběžné desáté místo.








    Toť krátký mid session situation report o mladých jezdcích, kteří by nás měli zajímat a měli bychom je sledovat. Kdo chce více info, už si ho jistě dokáže najít sám :)


    Kdo má přístup k českým placeným sportovním kanálům, může je všechny sledovat v přímých přenosech (aspoň Romana a Petra, o Tomovi si nejsem jistý) na kanále Sport5, který je kromě Krtečka také partnerem Sauber Junior Team by Charouz.

    TOFI
    TOFI --- ---
    ANDR3E
    ANDR3E --- ---
    Alonso 'turned down Red Bull offer to return' - report
    https://f1i.com/news/351390-alonso-turned-down-red-bull-offer-report.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam