Mno a k zesílení těšingu :)
25 min Berger on board McLaren chasing Senna Monza 1990
https://www.youtube.com/...u.be&fbclid=IwAR19XM2INNxR7wswfdglYe6AKk14Fy30QbT7S4SO-FB0wp9f6CxdLfyM5Z0
Já osobně jsem většinou teda Monzu považoval za spíše nudnou trať, ale její specifické kouzlo a slavnou historii jí nezle upřít :)
Je to prostě top speed trať na brutální výkon bez přítlaku a vynikají tak výkonnostní rozdíly mezi týmy. Rychlí rychle ujedou a vzdalují se těm méně rychlým, zatímco ti pomalí velmi rychle ztrácejí i na ty o něco málo pomalé. Na druhou stranu je to prověrka spolehlivosti vozů v maximálním zápřahu :)
Nepochybuju že bude vyhovovat Ferrari, kteří mají auto právě na dlouhé rychlé rovinky a nebude tolik znát co ztratí v zatáčkách. Z řad týmů ze středu pole můžou překvapit ti, kterým se podaří vyladit top speed – stejně jako se prvním závodě v Baku na té zběsile předlouhé rovině ukázalo, že na nejvyšší rychlost to dokáží rozparádit týmy od kterých se před tím nikdy nečekaly výraznější výkony :)
Osobně mám s nízkou zábavností Monzy problém i skrze různé závodní simulátory, kde jsem na ní vždycky chcípal nudou a potřeboval ji nutně odkroužit jen abych se přes ni dostat k dalšímu podniku :D Ačkoliv když jsem kdysi na základce začínal pařit
Grand Prix 3 (a před tím možná ještě
Johnny Herbert's Grand Prix Championship 98) tak to byla nejvytěžovanější dráha, protože jsem si ji jako jedinou dokázal kloudně zapamatovat a trochu rozumně i zajet :)
Grand Prix 3:
Johnny Herbert's Grand Prix Championship 98:
Zažil taky někdo? :)