K přesunu F1 na Novu. Jsem na to celkem zvědavý, MotoGP dávají dobře, včetně tréninků a kvalifikací všech tříd. Mají znalce jako třeba komentátorskou legendu a bývalého závodníka Václava Svobodu. Účastní se toho i další insideři jako třeba Karel Abrhám nebo Ondřej Ježek. Často komentují přímo z místa konání a mívají vlastního reportéra v terénu, co obchází paddock a vyslýchá kýžené jedince. Myslim že není důvod se bát, že by přístup TV Nova měl být k formulím nějak výrazně odlišný, takže to klidně může být dost posun oproti AMC :)
Čeho se trochu bojím je to, že Nova už má portfolio motorsportu dost široký a komplet program MotoGP se často kryje třeba s World Superbike (a všech jeho tříd), takže se bude krýt i s F1+2+3. Ani nevim kolik mají kanálů, já mám k dispozici jen první a druhý a vím, že na dalších mi uniká třeba NASCAR. No, možná budu muset rozšířit. Používám Kuki TV a doufám, že další kanály Novy nabízí... :D Vedle toho ale používám F1TVpro, hlavně teda kvůli live timingu, ale možná bych byl ochoten používat ho i ke sledování přenosu :D
Co se týče moderátorů tak Eiseleho mám zatím neofiko potvrzenýho i pro Novu, co mám nějaký lehce zákulisní info, tak "pozvánku" pochopitelně dostalo komplet EisKing duo. Co na to Král zatím nevim, ale podle mě není moc důvodů aby to tak nebylo, kromě momentů kdy mu to koliduje s víkendy kdy se motá okolo Ferrari Challenge myslim.
Richtr podle svého FB a X s televizním komentováním končí, ale bude se dál věnovat podcastu Kolo na kolo a rozdávání rozumů. Podcast dělají společně s Jiřím Koštou a Pavlem Fabrym.
Fabry se na sockách vyjádřil nejednoznačně. Zhodnotil dosavadní působení a dodal, že ač se jedna kapitola uzavřela, další se otevřou a pojďme zatím na chvilku vydechnout. O Koštových plánech nic nevim.