Ha, tak vidím, že se to tu rozjelo dřív, než jsem já osobně zjistil, že diskuze je zaregistrovaná (což vysvětluje, proč moje vlastní "když-jsem-byl-malej-tak-jsem-věřil-že není na prvním místě :-)).
Takže, když jsem byl malej, tak jsem věřil, že:
...pod vodou lze dýchat očima, přesněji řečeno koutky očí, prostě když se člověk fakt hodně snaží a vytvoří v hlavě nebo očích velký podtlak, tak dokáže vycucnout vzduch z vody koutkama očí přímo do hlavy.
...když budu šilhat očima a zrovna zafouká vítr, tak mi to zůstane (tohle si myslím dodnes a do hlavy mi to zasadila babička).
...hráči v americkým fotbalu mají ve standardní výbavě železný tyče, kterejma se můžou v souladu s pravidly mlátit, a proto že je to nejtvrdší sport na světě. (tomu jsem věřil někdy v 1. polovině 80. let, když s námi chodil do třídy jeden spolužák, co byl napůl ze Západu a měl super mikinu s obrázkem z americkýho fotbalu, kterou jsme si hodně prohlíželi a probírali při tom onen sport - problém byl, že ta mikina byla tak sepraná, že bylo možné doplnit si do obrázku jakékoli detaily, třeba ty tyče.)