• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    MERINO_GIRL: taky, že umřeš na otravu :D (taky jsme věřily, že když založíme šnečí farmu tak nám ty šneci neutečou....)
    MERINO_GIRL
    MERINO_GIRL --- ---
    Věřila sem že když si namaluju nehty fixou tak umřu na otravu a že andulky sou potomci ryb a mají žábry
    EDJA
    EDJA --- ---
    CYBORCA: je to ja taky :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOY_BOX: to je pěkný :)
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    No a jeste muzu dodat ze babicka byla zahradnice a poslala po nas s bratrem do skolky (chodili jsme sami jen poslednich 200 metru) do kuchyne velkej svazek petrzele. A jelikoz jsme verili, ze to je neco jako kytka, ktera se davala na konci skolniho roku, tak jsme ji tajne zahodili, protoze jsme nechteli delat ostudu s tak osklivou a smradlavou kytkou. Druhej den si ji kucharka vyzvedla z prikopu, kdyz vsechno vyslo najevo.
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    BLAF: slusny clovek je jen nalepka kterou si davas na zaklade pravidel spolecnosti ve ktery zijes. Slusni lide zmasakrovali indiany a vnutili jim jejich nabozenstvi atd. atd.

Abych nebyl jen OT k tomuhle klubu, mozna by bylo dobre udelat neanonymni (tu jak ukazuje ID) anketu s tim kdy prisla revoluce, jestli to bylo pred skolkou, ve skolce, na zakladce, vyssim stupni nebo stredni nebo dyl... a dat na ni reklamu do zahlavi.

Myslim ze zasadit to, cemu clovek veri do urcity doby by i hodne pomuze v interpretaci toho co kdo napsal, jako treba u ty polepsovny, ktera ted uz deti asi zas tak moc nebere...

Nedavno jsem fotil nejaky skoro trilety dite v USA a samozrejme klucina zlobil a nechtel se fotit. Kazdopadne jeho chuva mu slibovala ze pujdou na hranolky do McDonalda, kdyz bude chvili hodnej a stoupne si jak chce... coz ve mne taky vyvolalo spoustu asociaci z detstvi...
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    takovej ten hrubší zvuk, co vydávaj některý kobylky, je krtek se zbíječkou:D
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: :DJasny...no ale slysel jsem ze nejakej malej kluk nemeckej..umlatil svoji segru..a kdyz se pak jako vysetrovatel ptal proc? tak rekl "v klidu...v dalsim levelu si vezme novy zivoty..
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    EX___BO: a pak nám děti z balkónů padaj na hlavu..:)
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: I kdyz si vzpomenu ze videt nekoho jak spadne z 50ti pater a odejde po svejch:D
    EX___BO
    EX___BO --- ---
    ONA_MAKARONA: přesně!
    ONA_MAKARONA
    ONA_MAKARONA --- ---
    EX___BO: Jo máš pravdu, tohle je jasný důkaz toho jak moc jsou pohádky nebezpečný..:D
    CYBORCA
    CYBORCA --- ---
    Ze v pisni ach synku, synku... je dvouslovi domalý jsi... jsem strasne dlouho premyslela, co to slovo domalý znamena :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: To je ovsem zcela problem dane mensiny!
    Ja si vpravde nedokazu predstavit, ze me zavrou do pastaku vedeneho cikany, ktere bych okradal, nerespektoval a vyuzival, protoze jsem slusny clovek :)
    Ale dost uz OT.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: njn, sice "ciganstvo" v zmysle prislusnosti rasy nie je diganoza, ale neprisposobivost ciganskej mensiny vecsinovej spolocnosti v state pobytu diagnoza je... dokonca sa o tom viedli vyskumy a tak... proste ciganska (romska) narodnost ma inak postavene hodnoty, vnimanie a sposob zivota nez vecsinova biela ceska (europska) spolocnost a tak vznikaja konflikt celej narodnosti, ktora sa neprisposobila ci sa nehodla prisposobit vecsinovemu mysleniu... pekne to pise pani Meindlova na blogu:

Před pár dny mi přítel (mimochodem absolutní skeptik, co se nápravy cikánských delikventů týká) položil zajímavou otázku, kterou já teď položím vám: Dokážete si představit, že byste se ocitli v menšinové společnosti? Že by většina lidí kolem vás byla tmavá? Že byste se měli chovat podle jejich pravidel? Nebo dokonce, že byste se ocitli v pasťáku, kde by vás vychovávali lidé, které jste byli zvyklí okrádat, nerespektovat, využívat a najednou byste se MUSELI přizpůsobovat, poslouchat, chovat se účelově? Přijímat odměny a tresty podle pravidel, které nastavil někdo, koho neuznáváte jako přirozenou autoritu?

rovnako ako ona sa nehodlam zastavat zverencov daneho ustavu, ale ako polemizujuca otazka je to zaujimave... a uplne mimo tema tohoto klubu... takze pripadne dalsie reakcie prosim do posty alebo do ineho klubu, ktory s tou temou ma nieco spolocne... :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nj, ja jen cerpam z toho blogu, osobni zkusenost z pastaku nastesti nemam :)
    Jinak mas samozrejme pravdu, ze jde vetsinou o vychovny vliv rodiny a prostredi.
    Ted doufam, ze se tu nerozjede flame o tom, ze cikani nekradou :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: to je blbost... a este k tomu sprosty rasizmus...
    nie vsetky deti v polepsovne su ciganskeho povodu a nie vsetky ciganske deti su nevychovane, kradnu, fetuju, etc. vsetko je to o rodine... a fakt si o ciganoch nerobim iluzie, tam, kde som vyrastla ich bolo dost az mali vlastne dediny (ghetta), ale na sidlisku bolo i dost slusnych ciganov so slusnymi normalnymi rodinami, ktore sa od bielych lisili akurat tym, ze mali inu farbu pokozky...
    BLAF
    BLAF --- ---
    ALEXIS: Nejsem si jist, jestli je cikanstvi diagnoza :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: a okrem toho, ja myslim poruchu v sirsom slova zmysle ako nieco, co zahrna mentalne postihnutie, chybu vo vychove, ktora vyvolala poruchove jednanie, ci poruchu hormonalneho povodu, ktora ma dopad na zvysenu agresivitu, etc. :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    BLAF: jo, ten blog uz som postovala tu ALEXIS a potom tu ALEXIS ale ocividne sa nikomu nechce citat... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam