• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    CAPOVA: taky se hlasim ze jsem si to myslela...:o))
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Tak když jsme u těch hvězd a podobnýho, tak jedna veselá příhoda. Byly jsme s maminou a babičkou když jsem byl ještě malej špunt někde něco zařizovat, a čekárna byla v jasne komunistickym duchu, rudý hvězdy velkej obraz křižníku Aurora a pod. No a právě tenhle obraz mě zaujal, tak jsem se vyptával, mamina nervozně vysvětlovala (už měla těch problémů docela dost, jelikož mě vykopli z pionýra apod. což v tý době znamenalo odpis) No a dostali jsme se k onomu výstřelu a já nechápal ten rozkaz, mamina byla nervní protože lidi čuměli, a zrovna jak se otevřeli dveře tak se mi do ticha před zraky uředníka povedlo prohlási "a proč nevystřelil sám? on byl asi línej" No lidi koukali divně,úředník nasupeně a doma se víc o VŘSR nemluvilo, kromě týhle veselý příhody u který jsem nechápal proč se všichni tak smějou... Jo a ted jsem si vzpoměl, bylo to při čekání na pasovce, a výzum a příslib. Taky jsem nechápal proč mě tam vždy táhnou sebou a věřil jsem že děti nemusej mít pasy a můžou cestovat a jít kam se jim zachce když jim to rodiče dovolej, až když mi nechali udělat vlastní pas tak se mi tahle iluze rozpadla jak domeček z karet protože já patřičně hrdej s novym pasem byl odvedenej na hranicich do kanclu a prohledanej + jsme hodinu čekali než prohledaj bus, dokonce i kufry nam vyhazeli, a sedačky prohmatavali. Já pak byl smutnej že co mam pas tak je to všechno špatně, mamina zas nevěděla jak mi to vysvětlit.
    CAPOVA
    CAPOVA --- ---
    KASHLU: ELLIE: teda to se mi docela ulevilo, ze v tom nejsem sama :-)
    KASHLU
    KASHLU --- ---
    CAPOVA: hehe zakaz hvezdu jsem si taky myslela a ta hvezda me tam taky nak nesedela :]]
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    CAPOVA: To jsem si myslela taky :)) A nechápala jsem, proč když ty hvězdy všude jsou a jsou jakože dobrý, proč je někde zakazujou.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Když jsem v předškolním věku slýchával z rádia slova "Rudá armáda", myslel jsem, že jde to nějakou červenou marmeládu....
    CAPOVA
    CAPOVA --- ---
    já si zas myslela, že značka zákaz vjezdu se jmenuje zákaz hvězdu - a strašně mě vrtalo hlavou , čehože zákaz to vlastně je...podotýkám, že mi bylo cca 5-6 let...no a za komančů holt byly ty hvězdy všude a mátly i malý děti...

když se na to podivam s odstupem času, uvědomuju si ,že se mi dost ulevilo, když jsem zjistila, jak je vysvětleni téhle značky jednoduchy a že se tam jenom nesmí jet...
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    CROPPCA:
    FREEDOOOM:

Heh, to je dobrý, tohleto.
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    TRISSIE: no ucili a vim kdo to byl pavlov...ale tak me fakt nenapadlo ze by se to rikalo od toho...:o)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELLIE: no to nás taky naučili, zvlášť když zvonilo na velkou přestávku a na oběd :-)
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    TRISSIE: Co se dá dělat, jsem hold moc mladý :(

TRISSIE: Nás teda učili, že dycky když zazvonil a rozsvítil, dal jim jídlo a oni pozdejc začali slintat už když zazvonil a rozsvítil.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TRISSIE: Myslíš slintat na zvuk zvonečku? ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KEEP_SMILE: I.P. Pavlov učil psy slintat na zvuk zvonečku (podmíněné reflexy, vždycky je u toho krmil a zvonil, a pak už jen zvonil a oni slintali), to vás ve škole neučili? :-)
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    myslim teda od ceho je slintak odvozenej a proc se tak ipaku rika...:o)
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    TRISSIE: a od ceho je ten slintak???:o) taky jsem to nikdy neslysela...:o)))
    MISERY
    MISERY --- ---
    TRISSIE: v tom pripade si taky pripadam stara! A to mi bude teprve triadvacet!!!
    ARCAK
    ARCAK --- ---
    TRISSIE: Slinták slyším poprvé a zní skvěle. To se musí obnovit.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JEBAK: připadám si hrozně stará. V mých šesti-sedmi jsme s maminkou jezdily krtkem na slinták :-)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    JEBAK: :))) Tak když mně bylo šest sedm, tak se internet ještě někde skrýval a neměli jsme doma ani to XTčko... zato jsem měla dojem, že Pavlova je ženská. Paní I. P. Pavlová.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    ELLIE: ja v cca sesti-sedmi opravdu veril, ze tam nekde je jeho ip adresa. A pro svet je strasne dulezita!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam