• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    ELLIE: pravda, ta je rozhodně vtipnější :D
    já spíš reagovala na "(pravděpodobně nějaká místní obdoba výrazu "otočit")" - protože jsem z Valašska, chtěla jsem to uvést na pravou míru :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    CAMKA: Snad to nebude vypadat moc narcisticky, nicméně naše teorie tu měla úspěch, takže... Ehm :)) [ ELLIE @ Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... ]
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    RANDOM_NIGHT:
    NIGHTFURY: zatáčat ovečky znamená směrovat stádo určitým směrem pomocí hole - dáváš ji na opačnou stranu, než kam chceš, aby je hnal ovčácký pes :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    TRISTIS: Vaduela dueala bylo přece úplně naprosto jasný! A vydrželo mi to hoooodně dlouho :)
    ELLIE: Joooo! A taky nás bylo hodně :)
    CAMKA: Okybača je už tak profláklej, že by to měli dát do slovníků :)

A hit mojí kamarádky: Láhev, klobása (úvodní slova Lambady)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    NIGHTFURY: točí je dokolečka jako káču :-)))))) - jsem si myslela jako malá já
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CAMKA: Já jsem zase nechápala, cože to těm ovečkám dělá :D
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    STJARNA: a co třeba "černoo-okybača ovečky zatáčá" - kdo je sakra ten okybača? celé dětství jsem se bála zeptat :D
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    "ár jůs výping, ar jůs výping" ... výping to je jako když třeba ve volejbalu vypingneš míč, že jo :)
    (Are you sleeping ...)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    BAMBOT: Ach, připomněl jsi mi oblíbenej hit diskoték na škole v přídodě - "Techno limit"!
    BAMBOT
    BAMBOT --- ---
    STARE_CASY: já jsem si zase s 2 Unlimited (nebo co to bylo za krásu) zpívala "izit láha? izit láha?" :) (Is it love?) později jsem to vyprávěla svému tehdejšímu miláčkovi a ještě dlouho potom jsme si říkali jako takové tajné heslo "láha" třeba jako rozloučení do telefonu
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Kdyz jsme se kdysi se zenou bavili pred malym synkem o telesnych trestech, syn se pak zeptal: "A co to je, ty lesni tresty?"
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    STARE_CASY: Naprostej souhlas, já sám si pamatuju jak jsem všechny anglický slova komolil. Nejvíc mi zůstali v hlavě U2 a jejich "ver d strýc hef no nejm" (Where The Streets Have No Name) a refrén z "I Will Follow" kde se zpívá "walk away, walk away", kterýmu jsem v rozuměl jako "vaduela duela" :-D
    WOAM
    WOAM --- ---
    SIKY: No, vzhledem k tomu, že jsem v téhle svojí blahé nevědomosti setrvávala až do věku dvaceti let, se na ten původně vnímaný význam samozřejmě nabalovaly další významy časem a ustálilo se to zhruba v tomhle.
    SIKY
    SIKY --- ---
    WOAM: No tak jako dítě bych si pod "rajskými kuličkami" představila tak asi klopsy v rajské omáčce, hit školní jídelny...
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Jo písně, to je nekonečný zdroj. A taková angličtina k tomu, to je paráda...

Momentálně nemůžu dítěti vysvětlit, že se fakt nezpívá "hepy bejby tů jů". ;)
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    ... tlustý střevo vytváří výkaly a tenký střevo vytváří moč :-D. A možná, že mě z tohodle omylu vyvedlo až gymnázium.
    WOAM
    WOAM --- ---
    Ve filmu S tebou mě baví svět se odjakživa zpívalo "do tvých snů vejdu po špičkách, ztratíš se v mých rajských kuličkách"...až loni se tam začalo najednou zpívat uličkách: přítel mě vyvedl z omylu. =)) A stejně si nepřestanu představovat tu zpěvačku jako by hrála ve videoklipu, kde jsou kolem ní rozházená cherry rajčátka nebo v horším případě venušiny kuličky. :-D (Jo, pravda, přišlo mi trochu ulítlý dávat poodbný věci do takovýho filmu, ale hudební texty nakonec bývají zvláštní, tak jsem to nějak skousla.)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SCHUTTERSTEIN: To je snad eště lepší než "zajíček Sven Janssen"
    SCHUTTERSTEIN
    SCHUTTERSTEIN --- ---
    Kamarádky máma až skoro ve svých padesáti letech zjistila právě díky své dceři, že text písničky není "Zajíček se jamce, sedí sám", jak si celý život myslela a tudíž tam nedělá žádné nepřístojnosti a nikdy nebyl důvod zakazovat ji jejím dětem zpívat.
    DEAFINA
    DEAFINA --- ---
    STJARNA:
    Já taky jsem přemýšlela o tom PŮRKU.
    BAMBOT
    BAMBOT --- ---
    MARTA_KLOFACOVA: no já tomu věřím doteď a mám to i ověřené... http://zena-in.cz/clanek/cokoladou-na-behavku-behanim-na-zacpu/kategorie/zdravi

ještě příspěvek do diskuze: jako malá jsem si lámala hlavu nad tím, kdo je ta žena, po níž se jmenuje zastávka tramvaje v Praze a jak je příbuzná s naším prvním prezidentem. kdo je to ta Jana Masaryka?!? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam