• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    DASHA
    DASHA --- ---
    ELLIE: =))
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    DASHA: No tak teď už to tam uvidim vždycky :)))
    DASHA
    DASHA --- ---
    Sla jsem ted kolem obchodu s logem Batmana a vzpomnela si na jeden vlastni detskej kiks - trvalo mi az nekdy do puberty,nez mi doslo,ze logo Batmana NENI pusa otevrena dokoran s vlnkama dole jakozto jazykem a (pro me z nepochopitelnyho duvodu) dvema krcnima cipkama namisto jednoho..
    SCHUTTERSTEIN
    SCHUTTERSTEIN --- ---
    ...,že bůček je zásadně z krávy/býka, odvozený od slovesa bučet.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    DASHA: Asi do bude cistou detskou mysli, nezanesenou vedenim, stereotypem a klise. Ta otevira cestu k tvorivosti a imaginaci.:)
    DASHA
    DASHA --- ---
    tjo, cim vic si to tu ctu, tim vic si rikam, ze vetsina z nas mela uplne stejny myslenkovy pochody =))
    SIKY
    SIKY --- ---
    Nechápala jsem, proč je viceprezident méně než prezident...
    MISERY
    MISERY --- ---
    SPYYDY: Hmmm... když mě bylo 7, tak se jim ještě říkalo cikáni... :-)
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Když mi bylo asi sedm let a viděl jsem v Itálii nápis Banca di Roma, ptal jsem se mámy, proč maj v Itálii Romové vlastní banku.)
    SIKY
    SIKY --- ---
    ELLIE: Já jsem si pod "nesem vám noviny" představovala nejprve něco jako Večerníčka. Jak rozhazuje ty listy... Později jsem dospěla ke stejnému názoru, jako Ty...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ELLIE: Já jsem u "Nesem vám noviny" měla zcela živou představu, jak stojí chlapík s jedním výtiskem novin na návsi na nějakém vyvýšeném místě (kamenu nebo pařezu) a předčítá lidem z novin, protože přijel z dálky a přivezl jediný vytisk. Proto je nabádá, aby "slyšeli pilně a neomylně". A nakonec, jak je "rozjímejte", tak jsem si myslela, že to je nějako "rozeberte si je" a že když ty noviny celé přečte, tak je po jednotlivých listech rozdá těm přihlížejícím lidem, každému jednu stránku.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Tohle, dětský hlášky a radosti podle amélie jsou v současné době asi jediné kluby, co mi spolehlivě vyloudí úsměv na rtech. díky
    MISERY
    MISERY --- ---
    Já si dneska při koukání na Pekařov císaře vzpomněla, že jsem si jako malá myslela, že natáčení toho filmu trvalo strašně dlouho, protože museli nejprve natočit části s Matějem a pak počkat, až pan Werich zestárne, aby mohli natočit části s Císařem Rudolfem II. :-)
    A ještě jsem si říkala, jak jsou ty maskéři od filmu dobrý, že třeba hraběnka Stradová, Sirael a vůbec ostatní herci vypadají pořád stejně dobře!!! :-D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Tak nějaký vánoční - koledový:
    1) "Já ti nesu dvě kožičky, by zahřály tvé nožičky. Já zas pro chumlíčka, by kvetla tvá líčka." Tudíž Ježíškovi se taky jinak říká chumlíček. Znamená to, že ho maminka musela hodně zachumlat, neboť byla přece zima.
    2) "Orodovat" znamená totéž co "rodit". Jak se to asi dělá "za někoho"?
    3) "On tam leží v jesličkách, zavinutý v plenčičkách." Marie odložila Ježíška hned do jeslí, chudáka. Sama jsem hrozně nerada chodila do školky, takže mi bylo Ježíška dost líto, jak tam leží a nejspíš, stejně jako já, nemůže celej polední klid usnout.
    4) "Nesem vám noviny, poslouchejte." Proč by měli jako poslouchat? Copak si to v nich neuměj sami přečíst? Představa betlémských vesničanů nesoucích Rudé právo mi vydržela docela dlouho (jiný noviny se u nás doma nevyskytovaly).
    5) "Bude žežulička vyrážet Ježíška..." ...ven z kolíbky, aby tam mohla spát sama. Protože kukačky alias žežuličky to tak dělají, ne?

Veselý Vánoce :)
    THERESYS
    THERESYS --- ---
    že když tatínek v zimě kouří cigáro, tak ho zahřívá. A těšila se, až vyrostu, že mi bude v zimě taky teplo :)
    SAIMA
    SAIMA --- ---
    ERISHKA: To, co teď napíšu, patří spíš do mozkopvých errorů. Když mi bylo tak šest, sedm, poprvé jsem tuhle písničku slyšela u táboráku a zpívala jsem "na Okoř je cesta, jako žádná vesta". Přišlo mi, že to nedává smysl, ale nějak jsem to neřešila. :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Když jsem byl malej, tak spousta lidí věřila, že nutriční hodnota má cosi společného s nutriema :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    že jak je v tý ,,koledě'' nebo vánoční písničce, nebo co je to ? ..bez prskavek tvrdil Slávek na štědrý den nelze být a pak táta s minimaxem zavlažoval byt...'', tak že ,,minimax'' je pes a to zavlažování probíhá tak, že na ten oheň čůrá. Přišlo mi to trochu nevhodný do vánoční písničky, ale brala jsem to jako vtip...:)))
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    TRISTIS: a teď už je to v pohodě? :)
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    že sex je strašná zvrhlost, kterou dělaj lidi pro zábavu. A že nemá nic společnýho s početím dítěte. Že musí bejt nějakej jinej, "civilizovanější" způsob jak otěhotnět
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam