• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    KING_JOHN_KILL
    KING_JOHN_KILL --- ---
    TRISTIS: a teď už je to v pohodě? :)
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    že sex je strašná zvrhlost, kterou dělaj lidi pro zábavu. A že nemá nic společnýho s početím dítěte. Že musí bejt nějakej jinej, "civilizovanější" způsob jak otěhotnět
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ELLIE: Nikdy jsem nemohl pochopit, proč se ve škole v hodinách hudební výchovy nevyučují písničky s texty ve spisovné češtině, vždycky mi přišlo, že to ty děti musí mást a že si obohatí slovní zásobu o slova, která patří jenom do příslušných regionů, a budou je mylně používat místo těch spisovných.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: Coz se ti ovsem vubec nepodoba ;))
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Dneska jsem byla osvícena - 'Slyšte pastuškové, jaké znějí zpěvynové' .. Aha, takže Zpěvyna asi vážně nikdo není.. ,))
    MISERY
    MISERY --- ---
    ELLIE: Myslím, že jsem v šesti letech pravidla pravopisu nářečí moc neřešila :)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    MISERY: A nedivila ses, proč tam neni správně "ovečky zatáčajó"?
    ERISHKA
    ERISHKA --- ---
    STJARNA: PŮRKO mě taky neminulo a k tomu ještě jedna záhada z dětství - Na Okoř je cesta, jako žádná zesta... co je to ta ZESTA? :-)))
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak to já jsem sice černookýho baču pochopila, nicméně nikdy jsem si nemyslela, že je právě on zatáčá, prostě jsem si myslela, že je to takhle lehce bez kontextu:
    Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide? Černooký bača, ovečky zatáčá. Černooký bača, ovečky zatáčá.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    NIGHTFURY: Ha, zrovna o tomhle jsme se dneska s mužem bavili u večeře :-D Já si myslela, že "zatáčaní" má něco společného se stříháním :-D
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    náhodou já se to s tou holí a tak dozvěděla až na výšce :D a dělám si z toho stejnou srandu jako vy ;) okybača stejně bude v mém srdci až nadosmrti, tak co :))
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    CAMKA: Ježiš ne, já tě nechtěla nijak přebíjet :) Pravdivé vysvětlení zatáčání je náhodou super. Jsem ráda, že to konečně vim. A to teda prosim zmíněná kamarádka Zuzanka pásává ovce, akorát že bez hole, jenom se psem, takže to neni ono :)
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    safra, no tak to se člověk dozví věcí.... akorát že už jsem na to dost stará :D

ale okýbača jsem zjistila kolem dvacítky.. a zatáčá..no, víte, jak když se ženou ovce, no tak že je prostě někam směřuje... tsss, to jsou věci
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    RANDOM_NIGHT: Ha a to mě nenapadlo :D

CAMKA: Díky, teď můžu konečně přiznat, že jsem to nevěděla dodnes :))
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    ELLIE: pravda, ta je rozhodně vtipnější :D
    já spíš reagovala na "(pravděpodobně nějaká místní obdoba výrazu "otočit")" - protože jsem z Valašska, chtěla jsem to uvést na pravou míru :D
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    CAMKA: Snad to nebude vypadat moc narcisticky, nicméně naše teorie tu měla úspěch, takže... Ehm :)) [ ELLIE @ Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... ]
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    RANDOM_NIGHT:
    NIGHTFURY: zatáčat ovečky znamená směrovat stádo určitým směrem pomocí hole - dáváš ji na opačnou stranu, než kam chceš, aby je hnal ovčácký pes :D
    SIKY
    SIKY --- ---
    TRISTIS: Vaduela dueala bylo přece úplně naprosto jasný! A vydrželo mi to hoooodně dlouho :)
    ELLIE: Joooo! A taky nás bylo hodně :)
    CAMKA: Okybača je už tak profláklej, že by to měli dát do slovníků :)

A hit mojí kamarádky: Láhev, klobása (úvodní slova Lambady)
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    NIGHTFURY: točí je dokolečka jako káču :-)))))) - jsem si myslela jako malá já
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    CAMKA: Já jsem zase nechápala, cože to těm ovečkám dělá :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam