• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    IVANEM
    IVANEM --- ---
    NIGHTFURY: ano ano,

Na topole nad jezerem
    seděl Vodník podvečerem:
    „Sviť, měsíčku, sviť,
    ať mi šije niť.
    PUPEK
    PUPEK --- ---
    já jsme si vždycky říkal, že až budu velkej, dospělej, tak už to nebudu já. Bude to nějakej dospělák, uplně jinej. Vůbec jsem si nedovedl představit kdy a jak k tý výměně dojde. Teď si říkám, jako jo, jsem to pořád já, ale až budu důchodce, tak to už nebudu já, to bude někdo uplně jinej, nějakej dědek vrásčitej, ale vůbec nemám představu, kdy a jak k tý výměně dojde...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MISERY: aha :) no z kontextu cele pisne to vyplyva, zhruba 20 let jsem ji ale celou neslysela, tak uz jsem na to davno zapomela. (Obcas mam pocit, ze se mi s vekem natahuje vedeni:)
    MISERY
    MISERY --- ---
    MARGARITKA: Protože je to beruška aka Slunéčko sedmitečné.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    KAROLINA182: jakto, ze Slunicko neni opravdicka zhava koule?? To mne teda jeste nikdo nevysvetlil... :-x
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ..že celý náš svět je digihra a hraje nás nějaký obr (něco jako když vlk chytal vajíčka od slepic do košíčku). Film Truman Show mě pak utvrdil v tom, že to úplně originální myšlenka nebyla :-)
    MISERY
    MISERY --- ---
    ZELINKA: Ahá! Jsem nevěděla vůbec :-)
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    MISERY: nééé znamená to váha zboží bez obalu - dřív se to dělalo i tak, že vzali kus hnusnýho, tlustýho papíru (nebo kelímku) kam dali zboží a zvážili komplet, takže jsi zaplatila i ten papír v hodnotě třeba šunkového salámu....
    MISERY
    MISERY --- ---
    ZELINKA: A není? :-O
    ZELINKA
    ZELINKA --- ---
    když jsem byla malá, tak jsem si myslela, že když je v krámě napsáno "vážíme v čisté váze", tak je ta váha umytá (a bylo mi divné, proč nemají čistou váhu všude!).....
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    KAROLINA182: to vice tam znamena zastupce - takze podprezident nebo zaprezident spravne prelozeno :))) Taky mi to kdysi vrtalo...
    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    V takové diskuzi člověk zjistí, v jakém omylu žije a jak spoustu věcí pořád ještě neví. Až budu mít někdy, dítě a bude mít ptací období, tak s ním raději vůbec nebudu chodit na veřejnost.
    Proč je víceprezident méně než prezident nechápu dodnes. A že to sluníčko, co popojde maličko vlastně není opravdická žhavá koule mi museli spolubydlící vysvětlovat včera. A když jsou všude v pohádkách holubice bílé, ale holubi šedí, tak jak to teda vlastně je? (ehm 25 let, vysoká škola... :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    MISERY: V Kytici je určitě "na topole". :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    Ono je to jeste trochu slozitejsi - v originale sedel vodnik na topole (strome). V Kytici od Suchyho a spol (divadlo Semafor) si z toho delaji legraci v ramci slovni hricky, kdy dle textu vodnik na zacatku pisne sedi na topole (stromu), ale o neco dale uz vesele rozvadeji "A na to pole podle skal, zeleny muzik zatleskal. A na to pole zeleny, podle zatleskal" z cehoz se to mohlo prenest do lidoveho podani... ono spoust veci ze Semaforu (a pozdeji z Cimmermanu) zlidovela natolik, ze mnozi netusi, odkud jejich oblibena spojeni pochazeji
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MISERY: Proč by tleskal na pole? Vždyť je tam i "Na topole pod jezerem seděl vodník podvečerem" :o)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Ale na topole se přeci sedět nedá. Zatleskal na to pole. Nebo ne?
    TOMASEQ
    TOMASEQ --- ---
    MISERY: proste tam na tom vysokym strome sedel vodnik :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Aha, teď mne ale kolegyně uvedla v zamyšlení... je tam "na topole" nebo "na to pole"? Já měla za to, že je tam "na to pole". Na wiki píšou "na topole", ale... budu se muset podívat do knížky :-) Nemám jí teď při ruce, máte jí někdo? (Kytici)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Dneska jsem narazila na:"A na topole podle skal, zelený mužík zatleskal." :)))))
    NETTLE
    NETTLE --- ---
    Pobavil mě kolega vegetarian, který ve svých 30 letech zjistil, že bůček opravdu není z krávy, přes to, že kráva dělá bů...:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam