• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    Když jsem byl malej, tak jsem věřil, že... (nebo Když jsem byla malá, tak jsem věřila, že...) Vzpomínky na naivitu, hloupost, fantazii, roztomilost, pohled na svět, kterého už nejsme schopni. (I když některým z těch věcí tak trochu věříme dodnes). Naše bible: http://iusedtobelieve.com/. Ale nerepastovat, přispívat vlastními kusy, zajímají mě hlavně reflexe z české kotliny a slovenských hor posledních 50 let, a to spíš vlastní nostalgické vzpomínky na dětství než žblebty současných dětí, na ty tu je jiný klub. Probírání jednotlivých utkvělých představ, vizí a omylů povoleno.
    rozbalit záhlaví
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    MISERY: ... a to jsem si tím nedávno vyplachoval oko. Pamatuju si ten "aha" moment, když mi jako malýmu došlo, že březová voda (kterou děda používal na vlasy) je vlastně voda z břízy. K borový vodě jsem si přiřadil k borovici tak nějak automaticky a nikdy by mě nenapadlo, že by to třeba mohlo být jinak.
    NIKUSKA
    NIKUSKA --- ---
    MISERY: ehm, tak dik :)
    MISERY
    MISERY --- ---
    Že borová voda je voda z borových lesů. Docela dlouho jsem si to myslela. Vlastně až do teď :-D Nebo jsem nad tím spíš už nepřemýšlela a dneska jsem přemýšlela, že to asi z borovic nebude. Ehm.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Že v Alence Za zrcadlem je Bílá královna a Černá královna. A nejen v dětství, věřila jsem tomu ještě dnes, kdy mi to vyvrátil můj drahý tím, že mi ukázal originál. Co do háje Carrol hulil, že dal na šachovnici bílou a červenou královnu?!
    TEREZZ_
    TEREZZ_ --- ---
    Ja se bala cernejch aut, co kradou deti. Az jsem jednou hystericky rvala na pul mesta, drzela se hromosvodu a domu me odvedla cizi pani. Druha trida. :)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    VYHULENY_UFO: to s těma drogama vždycky pobaví:)) A pozor, člověk by čekal že v dnešní doběuž to neni aktuální, ale nedávno mi teta zcela vážně říkalaže se u nich u základky NAŠLA STŘÍKAČKA:)))
    MISERY
    MISERY --- ---
    To jako fakt nedávaj čokolády a bonbóny s drogama??? A proč ty bonbóny dávaj?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    TAMARA_TVIDOVA: a nekteri tem drogam veri dodneska.... :P

a pak jeste onanujici uchylaci na piskovistich...

TAMARA_TVIDOVA
    TAMARA_TVIDOVA --- ---
    Já jsem jako malá věřila, že po venku chodí lidi, kteří dávají malým dětem bonbóny či čokolády napíchané drogami, čímž z nich udělají závisláky a začnou na nich vydělávat. Ty děti jsem si představovala tak šesti až osmileté.

Já jsem vůbec věřila v milion hloupostí.
    Myslela jsem, že když je Kája Karolína, Verča Veronika, tak já, jako Eva, jsem spisovně Evelína (za což jsem pak dostala v první třídě vynadáno, že nevím, jak se jmenuji).

Hrozně jsem se těšila na to, že až budu starší, začnu tloustnout a budu držet dietu. Myslela jsem, že to je super zábava pro velké holky, záviděla jsem jim, že si kupují celozrnné rohlíky a nízkotučné jogurty.

Dívala jsem se před vánoci, jak useknutá kapří hlava otevírá pusu a myslela si, že říká nějaká poslední moudrá slova v kapří řeči. Dost mě zklamalo taťkovo vysvětlení, že to jsou akorát posmrtné nervy.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    IVANEM: me zas vrtalo hlavou proc maj prodejci brambor u silnice casto napsano na ceduli BRAMBORY VYSOČINA. to ze prodavaj brambory mi bylo jasny ale nemohl jsem pochopit proc prodavaj i salám :D docvaklo mi to az nedavno :)))
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ELLIE: Ja jezdila v sacku do lesa taky, nepredstavuj si hned oblekovy sako, ja treba mela tmavemodry manzestrovy, desnej hit to byl, holky mi ho zavidely ;-)
    KAERI
    KAERI --- ---
    Myslela jsem si, že krásný rukopis je otázkou věku. Prostě malé děti drápou a jak se z nich stanou dospělí, zlepší se jim písmo. ...a pak jsem dospěla a prokázala, že to tak není :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ELLIE: Kdysi dávno chodili i trampové v saku. Akorát k tomu měli kovbojskej klobouk :o)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELLIE:

Ivan Kurtev
    manager kapely
    Jana Masaryka 1357, Hradec Králové 12
    mobil: +420 604 925 989
    e-mail: folkzije@folkzije.cz
    FAT
    FAT --- ---
    ELLIE: Mimochodem, muselo to být už hrozně dávno, protože Partyzánky se už nedělají od roku 1962.
    :-)
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    No teď o tom musim furt přemejšlet, kam do háje ti dva jedou? Oni asi nejsou trampové, co, když má holka na sobě sako? Oni jsou asi spíš z nějakýho města, kde jezdí tramvaj (původně jsem se domnívala, že koleje na silnici jsou vyjeté). Čekají na zastávce na první ranní spoj po flámu, kde si on půjčil od někoho kytaru. Akorát že je nikdo nebere, takže se možná snažej stopovat. Jelikož svítá na blatech, jedná se patrně o Liberec. Tak to dává celý písničce úplně jinej rozměr :))
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: OMFG, já jsem si doteď myslela, že je to nějaká metafora. A ona měla na sobě SAKO! A to jsem prosím z trampské rodiny. Made my day :)))
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TAPINA: 80. léta. A asi to byly hlavně časopisy a reklamy, i když nějaká ta americká mainstreamová komedie se na obrazovkách taky mihla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATEEJ: A v jakých letech prosímtě se k tobě dostalo zároveň ústní podání o Dědovi Mrázovi i vizuální podoba Santa Clasue z filmů? To mi přijde, že snad ani nebylo nikdy možné.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MATEEJ: Ne. Já mám Dědu Mráze odjakživa spojeného spíš s Mrazíkem, vzhledově tedy blíž k českému Mikuláši, v bílo zlatém, s berlou a v saních tažených třemi koňmi.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Nevím, jestli tady bude dostatek dostatečně starých pamětníků, ale za zeptání nic nedám:

Včera, pod vlivem rýmičky, panáka rumu a víkendového maratonu filmů se Santou Clausem, jsem zjistil, že Santovi říkám Děda Mráz a že mi to přijde naprosto normální, protože tak to přece vždycky bylo - a najednou mi došlo, že to není jenom obyčejné přeřeknutí nebo omyl, ale že jsem se vrátil do dětství, kde jsem to takhle bez jakýchkoli pochyb vnímal. V dětství mi totiž tyhle dvě postavy splynuly, jako že činy a povahu téhle postavy jsem znal z psaných textů a ústních podání o Dědovi Mrázovi, ale připojil jsem si k tomu podobu Santa Clause, jak jsem ho znal z obrázků a filmů. Měl jste to někdo taky tak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TURBO: No a to si vem tu písničku "Stál na zastávce s vypůjčenou kytarou, v druhý ruce holku, to zavazadlo svý. A tý holce v sáčku řek dobrýtro miláčku..." Ta přece MUSELA být v pytlíku, když ji držel v ruce jako zavazadlo :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam