• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATEEJKdyž jsem byl malej, tak jsem věřil, že...
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    TAPINA: OMFG, já jsem si doteď myslela, že je to nějaká metafora. A ona měla na sobě SAKO! A to jsem prosím z trampské rodiny. Made my day :)))
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    TAPINA: 80. léta. A asi to byly hlavně časopisy a reklamy, i když nějaká ta americká mainstreamová komedie se na obrazovkách taky mihla.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    MATEEJ: A v jakých letech prosímtě se k tobě dostalo zároveň ústní podání o Dědovi Mrázovi i vizuální podoba Santa Clasue z filmů? To mi přijde, že snad ani nebylo nikdy možné.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MATEEJ: Ne. Já mám Dědu Mráze odjakživa spojeného spíš s Mrazíkem, vzhledově tedy blíž k českému Mikuláši, v bílo zlatém, s berlou a v saních tažených třemi koňmi.
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Nevím, jestli tady bude dostatek dostatečně starých pamětníků, ale za zeptání nic nedám:

Včera, pod vlivem rýmičky, panáka rumu a víkendového maratonu filmů se Santou Clausem, jsem zjistil, že Santovi říkám Děda Mráz a že mi to přijde naprosto normální, protože tak to přece vždycky bylo - a najednou mi došlo, že to není jenom obyčejné přeřeknutí nebo omyl, ale že jsem se vrátil do dětství, kde jsem to takhle bez jakýchkoli pochyb vnímal. V dětství mi totiž tyhle dvě postavy splynuly, jako že činy a povahu téhle postavy jsem znal z psaných textů a ústních podání o Dědovi Mrázovi, ale připojil jsem si k tomu podobu Santa Clause, jak jsem ho znal z obrázků a filmů. Měl jste to někdo taky tak?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TURBO: No a to si vem tu písničku "Stál na zastávce s vypůjčenou kytarou, v druhý ruce holku, to zavazadlo svý. A tý holce v sáčku řek dobrýtro miláčku..." Ta přece MUSELA být v pytlíku, když ji držel v ruce jako zavazadlo :D
    TURBO
    TURBO --- ---
    ... když Naďa Urbánková zpívala "studentům v sáčku závidím", že jde opravdu o jakési studenty uložené v jakémsi pytliku (sice jsem nechápal proč, ale paní v rádiu o tom zpívala procítěně a tak jsem to bral jako umělecký záměr, dávat studenty do sáčku).

... když se v rádiu večer při zprávách mluvilo o vysílacích frekvencích a o "kilo hercích", že jakkoli je to nemožné, tak ti herci v tom rádiu zkrátka byli někde schovaní.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Dlouho jsem si myslela, že když malému miminu nikdo nedrží hlavu, tak se mu ulomí a odkutálí se pryč.
    TRISTIS
    TRISTIS --- ---
    ALESH: Já si zase myslel že reklamy jsou od toho aby si herci uprostřed filmu mohli odskočit na WC.
    LILY
    LILY --- ---
    Nebyla jsem sice už malá...vlastně jsem už určitě byla dospělá, ale když jsem poprvé slyšela termín "hodinový manžel", tak jsem automaticky předpokládala, že se jedná o sexuální služby.
    Když jsem pak zjistila, že se pod tím názvem skrývá obyčejný opravář a údržbář, tak mě to skoro zklamalo (i když jsem teda neplánovala využít ani jednu z variant). :))
    MISERY
    MISERY --- ---
    PSYKO: To já věděla, že je to jenom "malinovka" (jako pokud tekla krev) a je to jenom "jako" a pak půjdou spolu do kantýny na párek.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    TAPINA: a co teprv úsloví: Kdo má ruce v kapse, ten si honí vrabce. Do deseti sem měl panickou hrůzu z toho, že vrabci žijou v kalhotách a kousnou mě do nohy.
    PSYKO
    PSYKO --- ---
    ALESH: ja jsem si myslel, ze herci ve filmech doopravdy umiraji.
    HYPNOTICA
    HYPNOTICA --- ---
    ALESH: a jeste jak ho v nekterych filmech oslovuji "Rejzo", myslela jsem, ze ma i neco spolecnyho s ryzi :). Ale nebyla jsem schopna se dopatrat, co presne :D
    ALESH
    ALESH --- ---
    Nechapal jsem, k cemu je reziser. Preci herci maji scenar, podle ktereho hraji a ty nataci kameraman. K cemu tam ten reziser teda je a proc z nej delaj tak duleziteho, kdyz se vlastne flaka.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Rosomak je wolverine ;)
    KAERI
    KAERI --- ---
    LILY: Takovej něco jako medvěd. Jeho profilová vlastnost je, že se neukazuje (alespoň v brněnské zoo ho nikdy nikdo nespatřil, protože se furt někde zašívá).
    LILY
    LILY --- ---
    RANDOM_NIGHT: já jsem to ještě stále nezjišťovala, co to ten rosomák je. Ale představuju si ho celý život jako nějakého savce, vzezřením trochu jako vydra nebo tak něco.
    PRSKAFKA
    PRSKAFKA --- ---
    RANDOM_NIGHT: tak z tohohle omylu mě vyvedl teprve po mé třicítce tento tvůj příspěvek. Ve škole jsem rosomáky asi zaspala nebo nevím, každopádně vygooglovala jsem si ho poprvé právě teď a nestačím se divit, doteď jsem ho opravdu měla za ptáka :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Písničky obecně dělají zmatek v ornitologii, viz ti tetřevi, že. Já jsem si samozřejmě jako malá dlouhou dobu myslela, že rosomák je pták.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam