• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RIMRRBugtracer - Bug tracking system | systém na hlášení chyb
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    KOC256: hm, tuhle chybu to často hlásilo, pokud byla snaha uploadnout větší soubor ale ve tvém případě fakt netuším a strýček google mlčí. No třeba tu někdo dostane ideu..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    nainstaloval jsem u nas mantis ale mam maly problem...

    pokud zadam v nazvu noveho projektu diakritiku (konkretne: "interní část") tak mantis vyhodi:

    APPLICATION ERROR #401
    Dotaz v databázi se nezdařil.

    A to je vse.

    mantis 1.1.5
    Apache/2.2.3 (Debian) PHP/5.2.0-8+etch13
    MySQL: 5.0.32-Debian_7etch6-log
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    OTAVA: btw.. ideální je pracovat externě pro pražský/zahraniční firmy a prachy utrácet doma na vesnici :-)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jo holt sou projekty za kteryma se do prahy jit neda. treba takovej RedHat :)
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    JVMLOK: No, coz o to oni by mozna byli ale stehovat se na jizni moravu nikdo z nich asi nebude. Kazdy kdo neco umi odchazi za lepsim platem do Prahy. to stejne se stane i vam, pokud ten projekt skutecne rozjedete, az ty lidi u vas budou tak 2- 3 roky, polovina z nich odejdou za lepsi nabidkou do Prahy. Je to hnusny pragocentrismus ale bohuzel na trhu funguje poptavka, nabidka.
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    JVMLOK: Já bych viděl problém v tom, že to je práce, kterou chce málokdo dělat
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Přátelé, oslovuju Vás takhle ploošně z několika důvodů. Je to trochu OT, můj obor není testování a SQA, ale personalistika. Co jsem vysledoval během posledních několika týdnů, je na českém trhu výrazný nedostatek alespoň trochu zkušených Testerů či QA Eng. Nevím čím je to způsobeno, možná je to proto, že každý v tomhle oboru pevně sedí na své židli a nepotřebuje změnu. Není problém najít partičku testerů do firmy, kde se jim říká PTO (PapírTužkaObrazovka) ale najít člověka který zná metodiku testování a je schopen pracovat i na vývoji testovacích scénářů a automatického je téměř nemožné. Pracuji v jihomoravském regionu a v současné době potřebuju dát dohromady tým 10 QA pro vývoj v JAVA/J2EE. Pokud někoho znáte a měl by zájem, dejte mu prosím vědět ať se mi ozve. Kromě toho, že jde o velmi prestižního zaměstnavatele a projekt, jde také o strategické pozice, jejichž obsazení rozhodne o tom, jestli další vývoj projektu, případně jak velká část vývoje bude probíhat v ČR nebo někde jinde ve světě. Ještě jednou sorry za OT a dík za pochopení.
    RINOOOW
    RINOOOW --- ---
    MICTECH: a diky (:
    RINOOOW
    RINOOOW --- ---
    MICTECH: dobrý už to chápu.. moje chyba.. snad se nic nestalo...
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    RINOOOW: evidentne ti dela problem klikat i na odkazy

    klikni --- BUG TRACKER PRO NYX --- klikni
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    Používáte bugtracker?

    hlasovalo lidí: 20
    povolený počet hlasů na osobu: 1
    výsledky ukázat až po: 0:00:00 19.8.2008
    povolit hlasování do: 12:19:15 4.9.2008
    pruměrný počet hlasů na osobu: 1

    * Ano
    15 (75%)
    * Ne - nepotřebuju ho
    0 (0%)
    * NE - ale uvažuju o něm
    5 (25%)
    * Nevim co to bugtracker je
    0 (0%)
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    OASHI: yep, done.

    K těm http://www.dotproject.net/index.php a http://www.project-open.com/ . Pouziva(l) je nekdo z vas? Nejake info v cem jsou odlisne - vyhody jednoho oproti druhemu atp.?:) Se zkusim obema prokousat, ale neni nad zkusenosti jinych.

    Kouknul sem kratce na oba a DotProject ma navic moznost vkladat faily, kdezto Project-open ma pro zmenu snadno pristupny timesheet a celkem pekne Indicators (grafy vsech moznych vstupu a vystupu - External Costs, Open Projects, Sick Days per Month :) ...) Ten Project-open ma ambice se zamerit vice na firmy - je to videt i na jejich strankach v Enterprise Extension Modules - maji tam napr: Financial Reporting , Translation "ISO 9000" Quality atp.
    TPAK
    TPAK --- ---
    OASHI: Primárně jde o projektové řízení, ale část pro issue/bug tracking je velmi silná. Z toho, co jsem testoval (ať už free nebo komerční), nám právě pro sběr chyb a požadavků vyhovuje nejvíc. Projektový management je pak pro nás taková třešnička na dortu ;)
    Zajímavě taky vypadá WebHelpDesk, ale tam už je hlavní důraz právě na služby help desku. Pokud poskytujete software jako službu, tak může připadat v úvahu. Takže spousta funkcí pro sledování aktiv, lokalit, propracované reporty, hlídání SLA... a taky cena $750 na interního uživatele. Ale podle jejich podpory chystají omezenou verzi, ze které by měly zmizet právě ty funkce, které pro podporu SW nepoužijete.
    OASHI
    OASHI --- ---
    TPAK: VisionProject - Takze projektove rizeni... Da se to na nastenku?
    TPAK
    TPAK --- ---
    Momentálně v rámci výběru testuju VisionProject. Funkčně vypadá velmi hezky (verze, sledování času, subissues, ganttovy diagramy, burn-down grafy, support center, email tickety, knowledge base, workflow, notifikace...), jen teď vydali novou major verzi a já nestíhám hlásit chyby. Ale prozatím s nimi bylo moc dobré jednání, tak snad vše rychle vyřeší.
    SYLVAEN
    SYLVAEN --- ---
    RIMRR: Bohužel ne, jen jsem kouknul na dema. Kdysi jsem měl poměrně dobrou zkušenost s NetOffice, ale to už je dobře pět let.

    Nejspíš by to chtělo stáhnout, lokálně nainstalovat a zkusit si v tom nějaký demo workflow. Obecně by kvalitní collab měl umět posílat notifikace, měnit stavy tasků a fází, zakládat diskuse k jedntlivým taskům, a kdyby obsahoval nějaký bugtracker nebo aspoň bridge k nějakému (třeba k BugZille), tak by bylo nejlíp. To je aspoň moje zkušenost s věcmi které jsem od collabu nejčastěji potřeboval.
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    DEJV: nikdy sem zatim s nicim podobnym nepracoval, ale ted kdyz se mrknul na ty odkazy.. z toho co sem videl mam velkou radost :)
    Rad bych zaznamenal jednotlive navaznosti dilcich casti ruznych projektu. Osobne to potrebuju hlavne kvuli sve vytizenosti. Nekdy mi toho na hlavu spadne hodne a rad bych si udelal trosku poradek v organizaci.
    V ideálním případě bych ten systém rád nakopnul na server..
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    SYLVAEN: ty dva cos vypichl jsou opravdu zajimave. Mas s nekterym z nich zkusenosti?
    RIMRR
    RIMRR --- ---
    wow, to byl fofr:) diky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam