• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FEDAJKINGoogle Chrome
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    taky vam v chrome vyskakuje na nyxu obcas tohle?

    Varování: Návštěva těchto stránek může poškodit váš počítač!
    Webové stránky na adrese www.nyx.cz obsahují prvky ze stránek 196.32.220.3, které zřejmě obsahují malware - software, jenž může poškodit váš počítač nebo jinak působit bez vašeho souhlasu. Pouhým navštívením stránek, které obsahují malware, se může váš počítač nakazit.
    Chcete-li získat podrobné informace o problémech s těmito prvky, navštivte stránku Google Diagnostická stránka bezpečného prohlížení pro doménu 196.32.220.3.
    Další informace o tom, jak se chránit před škodlivým softwarem online.
    Jsem si vědom toho, že návštěva těchto stránek může poškodit můj počítač.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    co se rychlosti týče, chrome možná rychle naskočí, ale pokud pracuju s víc záložkama, tak je beznadějně pomalej. a velmi snadno ho lze zahltit tak, ze proste už neví. (respektive systém neví, kam by dál cpal požadavky na paměť).

    chromu taky proti ff chyběj všechny ty vychytávky, kvůli kterejm ff mám. až bude mít ff skip chrome a ty prvky, který má chrome navíc, tak už není co řeší.

    rychlost startu pro mne není důležitá, zas tak často prohlížeč nestartuju...
    BESH
    BESH --- ---
    VOID: no jestli posuzujes rychlost JS ve svy aplikaci ve FF se zapnutym Firebugem, tak pak neni pochyb, ze ti prijde pomalejsi :)
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    a jak rika klasik "Profíka i pár stovek milisekund zdržuje."
    MICTECH
    MICTECH --- ---
    VOID: opera je dobra, ale odradila me naprosto nulova customizace tab baru a jeho zabugovanost :)
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    VOID: amen .)
    VOID
    VOID --- ---
    ESTEN: nesoudim jen podle 1 aplikace, javascriptovych veci jsem napsal stovky, z toho ajaxovych desitky. tohle je ale optimalni priklad toho, o cem si mluvil, ze se stava (ze se js aplikace zvetsuji zejmena po strance naroku).

    a popravde nemit firefox firebug, nemel bych nejmensi duvod ho vubec spoustet (aspon ze je ff tak kvalitni, ze vim, ze co odladim v opere, to pojede i v ff) - soucasny operi dragonfly (kopie firebugu) neni zdaleka tak pekne pouzitelny, zatim...

    no a co na to rict - na tehle valce vydela jednoznacne uzivatel, takze je asi dobre, ze prohlizece takhle souperi.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    VOID: tak to jo, o xul se da asi s jistotou prohlasit, ze je nejpomalejsi. Ale to uz horsi nebude, tak me to moc netrapi .)

    k tomu javascriptu -- tam uz nemuzes jen tak rict, ze jeden engine je pomalejsi a druhej rychlejsi, zvlast ne na zaklade jedny aplikace; a benchmarky na js jsou v zoufalym stavu. Ale svita na lepsi casy :)
    VOID
    VOID --- ---
    ESTEN: mluvim o rychlosti UI. tam je imho opera porad bezkonkurencne nejlepsi. co se javascriptu tyka, vyvinuli jsme ve firme pro jednu spolecnost administracni rozhrani, kde ma javascript priblizne 1 a pul mega (ma to svuj duvod) a tam je zase uplne nejrychlejsi safari a ostatni jsou nekolikanasobne pomalejsi (a zerou stovky megabajtu ramky).

    chrome je na tom zhruba podobne jako safari - super na javascript, ui je pomalejsi, nez ma opera (kdyz se ta opera umi nastavit :)).

    -----------

    zkratka rychlost chrome muze cloveka ohromit jen pokud zna mainstreamove IE a FF.

    ale nechci tady flejmovt, jestli muj nazor nekoho popuzuje, vadi mu, nebo ostre nesouhlasi, at me, prosim, ignoruje. kazdy mame jine zkusenosti…
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    VOID: mluvis o rychlosti ui nebo javascriptu? Jestli JS, tak na jeho zrychlovani samozrejme dost zalezi: je ho na webu cim dal vic cim dal slozitejsiho, tuny knihoven ho rozsirujou i tam, kde by ho jeste pred par lety linyho kodera ani nenapadlo pouzit, a zpristupnujou ho mnohem vetsimu mnozstvi programatoru i uplnejch lam. Prace s webem je objektivne porad narocnejsi na systemovy prostredky, s cimz se da bojovat jen dvema zpusoby -- kvaltinejsim hardwarem a kvalitnejsim softwarem. Druhej zpusob je vetsinou levnejsi, a proto ho kazdej rad uvita.

    Mimochodem, s tou "megapomalosti" firefoxu bych byl opatrnejsi. Ale tady bych to neresil .)
    VOID
    VOID --- ---
    jezis, co furt lidi maji s tou rychlosti?

    ze nekdo pouziva megapomalej firefox, to se nedivim, ale stejne rychla opera a safari jsou tady uz hromadu let.
    BULHI
    BULHI --- ---
    tak jsem si ho taky nainstaloval, rychly to je, coz je super, ale ovladani mi prijde trosku min user friendly nez u ff.. i kdyz je to asi jen o zvyku, ale co mi hodne chybi je skrolovani jen pohybem mysi po stisknuti prostredniho tlacitka...
    KUZELKA
    KUZELKA --- ---
    XP: Bohuzel mam zkusenost s ponekud delsim loadovanim nekterych stranek, coz bych jeste dokazl prekousnout, ovsem je zde spousta porodnich bolesti, kdy nefunguje na hodne strankach logovaci screen, pripadne nektere flashove zalezitosti, obcas se neco nevykresli spravne atd. Na druhou stranu, interface programu je hodne slusne zvladnuty, dobre se s nim pracuje, moznost oddelovat okna, vytizeni atd. jsou moc fajnove funkce.

    Co do funkcnosti stranek je na tom asi stale nejlepe IE, ale to bude dano nejspise tim, ze je to "standart" pro ktery webmasteri stranky uzpusobuji/vyvijeji. Vyuzivam jej v krajnich pripadech, hlavne kvuli jeho velke nestabilite.

    Co do stability mam porad nejradeji FF. Bohuzel obcas se vyskytne nejaka bankovni apliakce, ci jina stranka se kterou si FF neporadi. Ale doted to byla moje jednicka. Uvidime casem jak dopadne Chrome...

    Opera ma slusne zpracovany emailovy klient - co do nastaveni mi moc nevyhovuje, na druhou stranu prace s nim je dobra a je velmi rychly i se schrankou ktera obsahuje tisice emailu/polozek. Bohuzel na brouzdani po netu neni moc idealni, spousta stranek na nich nefunguje a z nejrozsirenejsich prohlizecu pro Windows je na tom asi nejhure. Ovsem ma jednu skvelou vlastnost - stranky "jedou" i v offline rezimu.

    Safari - je na tom hodne obdobne jak opera, spousta stranek neni 100% kompatibilnich. Co bych vyzdvihnul v jeho pripade je dobre zpracovane prehravani videa, ktere mi slape ze vsech prohlizecu pod Safari asi nejlepe. (vyjma chrome - jeste nemam dostatecne prozkouseno)

    Drzim Chrome pesti, udelalo na me zatim prevazne kladny dojem.;)


    BTW. parkrat jsem nahlasil chyby ohledne nacitani stranek a vyada to, ze se tomuto problemu venuji.
    KOKES
    KOKES --- ---
    MIKROM: :-D
    MIKROM
    MIKROM --- ---
    JANOS: pekne! :)
    JANOS
    JANOS --- ---
    Zmackni shift+escape a uvidis task managera
    KOKES
    KOKES --- ---
    SATAI: ee, už je to pryč:-/
    MILIS
    MILIS --- ---
    SATAI: to uz se mne moc ptas - vidim to v task manageru a nejsem si jisty zda je to tak nebo tak
    JANOS: prave netusim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam