• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUN_VU_KUNGPlastika - trojrozměrná tvorba z různých materiálů, různými postupy, diskuse, praxe, vlastní práce, rady a tipy
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    JVCNC: tak já se na to řezání neptal, to janciceopice ;)
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SUN_VU_KUNG: nech si poradit a zustan u lupenkovky pokud to bude jeden kus a jen jednou
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    MEJLA77: no jo, to je vlastně pravda! Normálně strunou, která se odporem rozžhaví, to by mohlo proříznout i tu desku a při tom zatavit ten řez.. ale ono se to nezdá, ale deska je docela houževnatá, takže to možná půjde pěkně pomalu... a bude to smrdět :)
    MEJLA77
    MEJLA77 --- ---
    JANCICEOPICE: SUN_VU_KUNG: spíše bych zkusil zvolit odporový drát průměru lupenkové pily... tímhle způsobm se "krájí" polystyrén, nicméně nezkoušel jsem tuto technologii, tak nezaručuji výsledek.
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    co lupenková pilka? Ale hrany pak budeš muset zabrousit kvůli neostrému řezu.
    JANCICEOPICE
    JANCICEOPICE --- ---
    dotaz, nemáte tady někdo radu, jak by se dalo kreativně řezat do vynilové desky? jsem schopná ji přestřihnout nůžkama na plech, ale to je tak všechno, ještě z toho zvládnu udělat čtvereček, či to horkovzdušnou pistolí různě zakroutit...ale když chci vystřihnout třeba kolečko nebo nějaký tvar?? jsem bezradná...ještě zkusím normální nůžky a horkou vodu, teoreticky by při 50 stupních měl vynil o dost změknout...ale i tak nevim nevim :-)
    HYLGERT
    HYLGERT --- ---
    Ok díky moc už jsem si to objednal a vypadá to, že jsou to skoro přesně ty co jsem měl. Jinak jsem se včera v zoufalosti odhodlal k tomu že si přebrousím starej příborák do požadovaného tvaru a po 3,5h to dopadlo nad očekávání dobře.
    HYLGERT
    HYLGERT --- ---
    Nazdar všem, včera jsem si zrušil skalpel z mé oblíbené sady chirurgických-zubařských ocelových špachtlí a jsem z toho poměrně na nervy, zvlášť když prohledávám internety a u nás nic takového neprodávají. Nemáte náhodou tip, kde něco podobného u nás sehnat? Stačí nějaké levné skalpely.
    RALI
    RALI --- ---
    RAB1T: no puvodne to mel byt lenin, takze podobnost komukoli jinemu je ciste nahodna:) Zatim si prvni kdo tu podobnost vidi, respektive si prvni, kdo vubec nejakou podobnost vidi.
    RAB1T
    RAB1T --- ---
    RALI: jsem jedinej komu pripomina Egona Bondyho?
    BIBI
    BIBI --- ---
    cau, nenapada vas nejaka konkretni hmota (silikon, lukopren) ze ktere by sly delat drobne, lehce ohebne odlitky neceho jako je zvykacka? :) muze byt lehce transparentni, ale jde mi hlavne o vyrazne barvy, neco jako tohle:

co jsem zatim vygoogloval je barevne dost nevyrazne..
    RALI
    RALI --- ---
    neco maleho, vysoke 5 cm
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: díky moc :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: to bych zešílel, v takovém měřítku dělat ty detaily :) No obdiv je na místě :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    SUN_VU_KUNG: 45 mm :)
    SUN_VU_KUNG
    SUN_VU_KUNG --- ---
    HE11_KNIGHT: no paráda... jak je velký?
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    HE11_KNIGHT: jo ten náhrdelník neplatí .. to byl úlet :)
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ještě tady jsem se nechlubil ..

Hellboy 45 mm, vyrobeno ze Sculpey Firm a Green Stuff

zbytek fotek zde: http://sta.sh/#stack=1uy4wqi9mb0
    KVIIIK
    KVIIIK --- ---
    Ahoj, najde se někdo šikovný, kdo by byl za drobnou úplatu schopný stvořit něco jako sošku nebo stylový hrnek nebo tak podobně, aby se to dalo použít jako cena ve scifistické soutěži? Kdyžtak pište do pošty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam