DESEO_MORTAL: Proc se to nepripominkovalo pri schvalovani zakona o registrovanem partnerstvi? Sice znam ten 'argument', ze spolecnost na to nebyla pripravena a neproslo by to tehdy snemovnou, tak se udelal ustupek a ceka se na lepsi casy, ale pripada mi to dost ponizujici. Udelat takovy ustupek a nechat se dobrovolne touto upravou diskriminovat dokonce i proti jednotlivcum, to pro me je totez jako rict, ze ty deti musej pockat, hlavne at uz muzeme my mit sva prava. Z toho pro me vyplyva, ze tohle neni boj o rovnopravnost a za lepsi zivot deti, ale prosazovani vlastnich zajmu. Ne ze by na tom samotnem bylo neco spatneho, ale hrozne to shazuje argumenty o tom, ze detem bude urcite lepe u dvou tatku nez v decaku. Mohlo by byt, kdyby vubec slo o ne. Takova adopce uz neni pomoc diteti, ale ukojeni vlastnich rodicovskych potreb. Opet: na tom neni nic spatneho a je to naprosto pochopitelne. Ovsem ze ustoupil i zajem dostat sve vlastni dite z rozvedene rodiny do registrovaneho partnerstvi, to mi prijde neuveritelne.
Cili nejde mi o nejake tradicni ci netradicni typy rodin, to at si kazdy vyresi sam a pokud ma pocit, ze to dite prekousne, tak budiz - prekousnou i horsi veci. Jde o to, ze argument o lepsim zivote pro deti imho jasne vzal za sve timhle ustupkem. Ted uz tedy spolecnost je pripravena?