• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MILANLXROHAŘ - všestranný lovec
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    PYTHIA: Ve všem souhlasím. Výcvik NO na cvičáku, a nebo třeba takovejch retrívrů taky, to je každý úplně jiný. Proto je právě dobrý si vytipovat dny, kdy tam jsou lovecký plemena. Navíc já si myslím, že ten cvičák není až tak nutnej, vzhledem k tomu, jak se MOK zdá výborně cvičitelný plemeno. S trochou trpělivosti :) My když jsme šli po poli se dvěma maďarama, tak poslechli hned jen na zapískání píšťalky.
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    TEZZ_CZ: Taky mám zkušenosti s cvičákem jen špatné. Proto jsem taky začala psa cvičit doma a to i s nějakýma chybama(je můj první, kterého cvičím). Bohužel tady u nás jsou cvičáky zaměřené na určitá plemena, co jsem chodila já tak NO a tam na každé plemeno tak i výchovně šli. Což u ohaře způsobí špatný efekt. Když tam došli třeba s čivavou tak se vysmáli co s takovým psem chce paní dělat (spíš takový uzavřený kolektiv starších výcvikářů).
    U nás jsou myslivci to stejné, psa vytahnou jen na lov a tím to hasne, pes je věčně v kotci a kolikrát ani neumí poslouchat tak jak má...ale většinou mi připadne, že jde o lidi staršího věku, kteří jedou podle zastaralých metod. A ty když jdeš po poli se svým psem tak na tebe ječí aby jsi si ho laskavě dala na vodítko a přitom pes třeba poslechne, že.
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    FUTURAMA: Fakt asi nějakej vůl. A ještě to komentoval slovy "že jsem si ho vůbec bral, takovýho psa.. už nikdy.. ale třeba už brzo někam zdrhe..." Ten pes pak prohnal srnu a lítal po kopci jako splašenej. Až jsem si fakt říkala, že chudák pes.. vychovanej na hovno jen díky tomu, jakýho idiota má páníčka.
    Jo poslušnost to jó :) Tak pak napiš a pochlubte se, jak pokračujete, já si svou fenku beru až za měsíc, a už teď se nemůžu dočkat ;)
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    TEZZ_CZ: já uvidim, jak to tam na mě bude působit..
    Nechci ho vyloženě cvičit na myslivost..spíš poslušnost a tu si můžem cvičit sami..
    Uff, co to bylo za člověka, že ho netrápilo, kde má pejsana?!
    TEZZ_CZ
    TEZZ_CZ --- ---
    FUTURAMA: No tak co jsem se dozvěděla já v sobotu na loveckým svodu - někteří pán myslivci nejsou zrovna ideální rádci. Psy maj nejlíp venku v kotci celej rok. Když jsem byla s vižlema aportovat u vody, přijel tam dokonce jeden, kterýmu jeden jeho pes (Jagdteriér) utekl do lesa, tak ho tam nechal s tím, že pes se určitě za pár dní ukáže doma, a odjel. Pes se za deset minut vrátil a zmateně ho hledal. A vsadím se, že až doběhne domů, páníček ho pěkně zkope do boudy.
    A o cvičácích mám taky svůj názor na tohle, a utvrdila jsem si ho po víkendu stráveným u paní chovatelky a s běháním po lese s jejíma třema vižlema. Cvičák leda tak na poslušnost, jinak trénování vižly spočívá asi v jinejch věcech, který si na cvičáku neosvojíte, zvlášť když tam budou ještě jiný plemena, než lovecký.
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Dneska jsem si domluvila, že budu chodit na cvičák a je tam pán myslivec, který mi se všim poradí! Chtěla bych, aby byl pejsek poslušný a neutíkal zvlášt, když ted budem bydlet v Českém Ráji, kde bude spousty pachů z lesa...
    Knihu jsem chtěla jen pro zajímavost o plemeni, ale dost už mi řekl pán od kterého budu pejska mít...

Jinak k tomu spaní, přítel nechce, aby ho pak v dospělosti Gerry vyhazoval z postele:-) uděláme mu místo s pelechem, horší bude jestli po odebrání od maminky bude dost smutný...pak ho neodolám do té postele nevzít:-)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    jinak, kdyby to nekoho zajimalo, nejaka starsi literatura o vycviku ke stazeni
    http://www.psipokec.cz/viewtopic.php?id=28
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FUTURAMA: jde ti o pocteni si o plemeni, nebo o vycvik (normalni, lovecky)?
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    BIOBOID: Ve správné chovatelské stanici se určitě neválí pochcaní a smradlaví!!A pokud se tak děje tak to teda není dobrá chovatelská stanice.
    A ano, je fakt, že lidi psům dopřávají pohodlí v bytě, ale stejně jednou pochopí že s tím 30 kg teletem v posteli spát nemůžou. Jako já...psa mám v kotci, když někam jedeme tak spí na svém...a tvrdá zem ještě nikomu záda neodrovnala.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    FUTURAMA: sranda je, jak se všichni jako malí válí někde v kotcích, pochcaní, smradlaví, pak přijdou do rodiny a jejich jedinej větší problém je ten, jestli budou ležet na polštáři nebo na peřině...
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: No ten je k pomuchlání jak dělaný:-)
    No já bych spíš začala hledat na webu lidi co mají viszly a něco s nimi dělají, poradí ti s čím můžou a jsou ochotní aspoň tak jsem to udělala já. Podle mě je každá kniha jiná a né každá dobrá. Když jsem si četla o loveckém výcviku tak jsem narazila na knihu z dob dávno minulých a tam balónek či pamlsek ani nebyl napsaný:-) a co vím děda používal při myslivosti ostnáč a tím mě strašili, že budu muset taky atd.
    Někdy nakupujeme v tomhle obchodě, mají Merlina, viszlu třeba začít tady a kouknout do odkazu kamarádu:
    http://www.merlin-vizsla.com/
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    zkoušela jsem sehnat knížku jen o maďarském ohaři, ale neuspěla jsem.
    nevíte, kde by se dala sehnat?!
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Tak zde je můj vyvolený Gerry, 2 měsíční s PP...
    Vybrala jsem největšího a s největším bříškem:-) jedu si pro něj do 14 dnů, jelikož doděláváme rekonstrukci na baráku a já chci mít na něj čas, ale už ted se mi stýská..musim mu ještě nakoupit spousty věcí než si ho přivezu...

a takhle tam spinkali
    JELLY
    JELLY --- ---
    ALIENABLE: vazne krasnej!!! pobavil koment,pul zrze:))
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: Jj, to já se taky strašně těšila...pak přišlo vystřízlivění, že to hnědé šílené bude takhle furt...ale pravda je, že jeho aktivita a radost z toho, že je venku s pánem tě tak nabije energii...a hlavně tě nutí furt něco dělat a nesedět doma...člověk to prostě musí milovat i když to oškube boty, deky atd.:-)))
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Díky za rady:-)
    Už zítra si ho jedu vybrat, těšim se, jak malé dítě:-)
    ALIENABLE
    ALIENABLE --- ---
    http://alienable.rajce.idnes.cz/Veget_u_Terezky/#ViviZrzBarca.JPG
    tak tohle je můj Barney :) jinak
    FUTURAMA: dala bych taky obojek... když byl malej, tak v kšírkách odmítal chodit :)) myslim, že to nějak extra lepší význam nemá...(k normálnímu nošení)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    FUTURAMA: dala bych obojek, samozřejmě štěněcí, široký, z příjemnýho materiálu ... postroj taky je používám jen na tahaní/dogtrekking/obranu
    PYTHIA
    PYTHIA --- ---
    FUTURAMA: my teda začali na obojku, nejdřív se u toho zmítal jak žížala a trucoval, ale na piškot a hraní zabral tak, že na něho pak zapomněl...jak se naučí na obojek kšíry už asi nebudou problém...my teda kšíry máme pro tahání a coursing, jinak je nenosí.
    FUTURAMA
    FUTURAMA --- ---
    Samé fenečky - kdyby jste pak chtěli ženicha nebude problém:-))

Dávali jste kšírky šťěňatům nebo rovnou obojek?!
    Nevim, co mám nakoupit než si ho přivezu domů....

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam