• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

    Pokud je ve vtipu dýmka, tak to není dýmka.

    Pokud se po vysvětlení nesmějete, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, jděte si stěžovat tam, kde jste jej našli, děkujeme.
    Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a vám se nezdá vtipný, věřte, že vaše problémy s vaším smyslem pro humor jsou váš problém, nikoliv problém lidí, kteří vám vtip vysvětlili.

    rozbalit záhlaví
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    BURAN: Jenže paní B bude mít na generálku nějaké slušné, ale ne ty "na svatbu", zatím co paní a si je vědoma, že paní B už ty šaty má a tak si je vezme už na generálku, aby bylo vidět, že nosí na generálky to co ostatní na svatby.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    BURAN:
    zde jde těžiště vtipu proč je to zrovna židovská anekdota.

    A má bílé šaty, B má také bílé šaty a zjistí že A má stejné.
    Za normálních okolností by si B vzala jiné aby dvě neměly stejné.
    Ovšem šaty jsou drahé tak se B rozhodne tutu fíčuru využít tak že si je vezme na generálku svatby čím se A dozví že má stejné šaty jako B a na svatbu si vezme jiné.
    B z tohoto vychází jako vítěz protože UŠETŘILA za jiné šaty na svatbu na úkor A.

    vtipné to nepřijde člověku neznající aspoň základy ženského uvažování.
    BURAN
    BURAN --- ---
    BURAN: tudiz v tech satech na svatbu nemuze jit ani jedna z nich.
    BURAN
    BURAN --- ---
    PLECH: ne, smysl to nedava. protoze kdyz A i B prijdou na generalku ve stejnych satech, jak si potom jakakoli z nich muze byt jista, ze TA DRUHA si koupi jine saty? podle jakeho principu si ta druha nerekne, ze si jine stay koupi TA PRVNI? ha!
    SWT
    SWT --- ---
    LAUNCHER: Díky, myslel jsem si že to je něco takovýho.
    4PTO
    4PTO --- ---
    SIRIEN: imho..vtip si dělá legraci ze dvou věcí. Židovskou šetřivost a ženskou povahu..

    (A) - židovka: si v nastalé situaci musí koupit nové šaty na svatbu, samozřejmě nemůže jít v těch stejných.
    (B) v tomto vtipu nehraje až tak velkou roli, krom toho že má stejné šaty..(co si u toho (B) myslí/bude myslet.. je pro vtip nedůležitý )
    Nové šaty jsou drahé, (A) na ně samozřejmě má - jenže je to židovka, nedá peníze jen tak z ruky. Ale je to žena - takže stačí, když v těch šatech půjde na generálku, aby sama sebe přesvědčila, (rozčílila se až ji v nich uvidí) že OPRAVDU potřebuje nové šaty (-a pak ji nebude tolik mrzet že byly tak drahé)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    proste zenska logika.

    Tati, vysvetlis mi zenskou logiku?
    Mas zaracha!
    Proc?
    Chleba s maslem!
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    PLECH: protože B neví předem že na tu situaci dojde a až na ní dojde a A prohlásí, že na svatbu má samozřejmě jiné a tohle jsou jen hadry na generálku, tak nebude mít důvod myslet si, že to pro A měly být šaty na svatbu.

    Ten vtip není židovský, je prostě genderový a pokud se Ti pořád nezdá, tak já už to vzdávám - jdi za nějakou svou kamarádkou, nějakou genderově typičtější (tj. žádné geek-girls, game-girls atp.) a nech si to vysvětlit od ní (doporučuju si s sebou vzít preventivně nějaký ibalgin nebo tak něco)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    SWT:

    Safe-haven law - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Safe-haven_law
    SWT
    SWT --- ---
    KEEE: Byl/a jsi rychlejší ;)
    SWT
    SWT --- ---
    JAROUSH: Nechtějí přijmout odpovědnost za výchovu baby-carrots do dospělý-carrots, tak je povrhli v košíku před požárníky - předpokládám, že to je nějaký ekvivalent vhzení do našich baby boxů ...
    KEEE
    KEEE --- ---
    JAROUSH: vyděsí je zodpovědnost z pěstování baby karotek a odloží je do domova :o)
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    PLECH: Taky je možné že A. poté co se to od dcery dozví skutečně nejdřív chce jiné šaty, ale když ji dcera upozorní na výdaje navíc tak to vezme zpět - ale zanikde to ve špatném podání vtipu.
    LODBROG
    LODBROG --- ---
    SIRIEN + FANFAN: Jo takhle, tenhle další rozměr mi unikl, tak se v tom nevyznám.
    Nevěděl jsem že se na generálky a na svatby na ostro chodí v jiných šatech... :)

    Jako každý normální muž chodím raději na pohřby než na svatby... co kdyby to bylo nakažlivé... :P
    PLECH
    PLECH --- ---
    Proč by z toho měla být ta druhá, B, tak rozhozená? Vždyť si může rovněž mnout ruce, jak je A ztrapněna, že si chtěla vzít tyhle šaty na svatbu a teď to vypadá, že jsou to šaty vhodné jen na generálku. B se může radovat, že si A bude muset koupit jiné, přestože sama taky bude muset... Prostě stejná škodolibá a mírně nelogická radost může přicházet i z druhé strany, jen neplánovaně. Tohle vysvětlení se mi nezdá. A je na žid. anekdotu dost krkolomné.

    Já bych totiž hledal chybu ne ve výkladu, ale v podání. V židovském auditku vidím špatně formulované anekdoty běžně. Ma747, kdo tuhle postoval, plní poslední dobou auditko vtipy, které, až na výjimky, vůbec ani nejsou židovskými anekdotami a nejsou ani dobře podané ani vtipné. Auditko, které mívalo jistou úroveň, tak upadá, až myslím na unbook.

    Jsem si docela jistý, že princip anekdoty je stejný, jako u toho známého, kde si manželka s dcerou vymění pokoje a záclony si koupí Ábeles. Vždycky jde jen o to, jak vychytrale ušetřit. Ještě jsem neviděl židovskou anekdotu, kde by princip byl stavěn na nějakém "sice zaplatím totéž, co soused, ale..."

    Čili abych to shrnul, ta věta, že si A koupí jiné, tam prostě vůbec být nemá. Potom to dává ten jednoduchý a běžný smysl, který v tom viděl Lodbrog i další - A si je vezme na generálku a B si koupí jiné. Ženy si vymění pokoje a záclony si koupí Ábeles.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    PRAASHEK: Ad nazev pro tvurci obdobi pana Praashka - Ustanovis stupnici rekneme deseti ruznych praashku, dle stupne nebezpecnosti dejme tomu mezi mouka az anthrax a podle umeleckeho rozpolozeni vzdy priradis k Praashkovi konkretni praashek. Druhy level totez, ale i s ochutnavkou :-)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    nene, ještě pokračujte. já se konečně dozvím, jak to bylo s jesebel a taky třeba vymyslíme s kalibanem nějaký název pro toto moje tvůrčí období, abych měl ve svých pamětech nějaký hezký terminus technicus
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    Chlapci, já myslím, že už je ten vtip definitivně vysvětlenej. Co kdybychom to už zabalili?
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    FANFAN: a taky tím dotyčné B naznačí, že šaty které B považovala za dobré na svatbu, jsou pro A dobré maximálně tak na generálku a to ještě kdo ví jestli vůbec.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    LODBROG: Hlavně tím, že si je vezme "jen" na zkoušku, dá najevo, že je na svatbu to bude něco fakt velkýho...
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    RAB1T: vida! v tom je jadro pudla! dobre ty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam