• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    SLEEPLESS8: pokud je pizza tepla, krabice je zdarma, pokud neni homofobni a je hetero je na vlastnim rozhodnuti ty krabice, jestli si necha platit nebo to bude delat dobrovolne
    FESTER
    FESTER --- ---
    SLEEPLESS8: zadarmo krabice nebude... nak se to audi, bimer, mergl zaplatit musi... z vlastniho platu ? hell no :)
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    PYROMANEK: Tak me napada, davate k te pizze krabici zdarma, nebo si ji uctujete zvlast?
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    PYROMANEK: Určitě btw.
    PYROMANEK
    PYROMANEK --- ---
    bmw, davaj vetsi krabice k btw nebo k audi, myslel sem si, ze bych si taky uz mohl koupit poradny auto, kdyz jedu na kole vzdycky mi ta pizza vystydne a rukama stejne neukazuji, ktery auto je lepsi na vozeni pizzy?
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    PRAASHEK: a zadny mysky!
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    a navíc ten vlak řídím
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    MATHES: mazaně si kupuju zpáteční jízdenku, i když se zpátky nechystám
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    PRAASHEK: Neni to nebezpecne?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    MATHES: doufam ze v tomhle parnu te nechaji aspon se vysprchovat !
    MATHES
    MATHES --- ---
    PRAASHEK: dokud jezdis je to dobry, horsi je, kdyz te donutej na konecny vystoupit...
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    já jezdím nejčastěji vlakem a zatím mě nikdo nepředjel
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    TAPINA: no jako jo, proto sem to taky psal. Jen si na to zároveň stěžuju, protože mi to přijde hodně smutný a osobně mě to docela leze krkem, protože mě nějak míjí, proč by se ke mě lidi měli chovat nějak jinak jen podle toho jestli zrovna řídim Škodovku nebo Landrover.

    Jenže je tu ještě jeden problém a to ten, že když si někdo kdo neumí řídit a necítí se bezpečně v malym autě koupí velký auto, tak výsledkem není jen to, že se najednou všichni okolo začnou chovat slušnějc (protože sou to kokoti a neuměj jezdit slušně vůči malýmu autu), ale i to, že ten člověk co neumí řídit začne mít falešnej pocit bezpečí a přestane si dávat pozor. Ne vždycky, ale často a bohužel sem to párkrát viděl v praxi když jsem jel s lidma v malym autě a bylo to tak nějak ok a když sem s nima jel ve velkym autě tak sem se občas docela bál co to kurva začali předvádět. (to be fair, nebyly to jen ženský, ale i jiné typy různých svátečně-neumětelských řidičů)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SIRIEN: Takže právě potvrzuješ, že to vlastně tak je, že když si ženská (nebo kdokoliv) koupí velký auto, tak je v něm bezpečnější. Většině ženských by stačila nějaká ta nákupní taška na kolečkách. Jenže ony někdy zřejmě nějakou měly, a zjistily, že se k tomu zbytek silničního provozu chová jako k trošku širšímu cyklistovi (předjet, objet, eliminovat z dohledu, ať je situace jakákoliv). A tak se podle toho zařídily, no.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    J4C0B1M: ne, Ty to nechápeš. Ony mají velké auto PROTOŽE neumí řídit. Ony nemají přehled o silnici a dění na ní, jsou z toho vystrašené a proto si koupí velké auto, protože jim to dává pocit bezpečí (a ne, nechápou, že základní bezpečnostní prvek auta je jeho řidič*)

    Věř mi, moje matka je exemplární příklad. Kdysi si kupovala auto a bohatě by jí stačila třeba oktávka - ale ne, ona si musela koupit Freelander, protože v oktávce by se necítila dost bezpečně (byla by nízko a bylo by to malý...)
    (Nicméně naštěstí už řídit efektivně přestala a to auto už mám pár let já, takže zrovna mojí mámy se na silnici až na velmi řídké případy bát nemusíš).


    Nicméně tím, že když jsem dostal řidičák sem si pučoval auto od táty (normální Fabia) a pak jsem začal jezdit v tom Freelanderu Ti na tohle téma řeknu jednu jinou věc - Češi sou zasraný sílu uznávající prasata bez ohledu na to, v čem seděj.
    Já v podstatě jezdim pořád stejně bez ohledu na to jaký auto zrovna řídim - např. na dálnici je moje cestovní rychlost prostě 150**. Ale jestli řídim 150 Fabii nebo Freelander je KURVA rozdíl. Ve Fabii mi z toho levýho pruhu skoro nikdo nikdy neuhne, dementi v kdečem se mi lepěj na prdel na pár metrů vzdálenosti a skoro pokaždý se najde nějakej čůrák, co mi hodí myšku do levýho pruhu s rozdílovkou 150/110 (což je manévr totálně na vraždu). A hádej co? Ve Freelanderu se mi tohle skoro neděje. Prostě si lidi netroufnou.

    Takže jako je fakt fajn, když tu kdekdo nadává na to jak lidi s BMW a Audi jezděj jak prasata, na druhou stranu z mojí zkušenosti vůči škodovkám jezdí jak prase totálně kdekdo zatímco vůči velkému autu jsou tu všichni děsivě uctivý, což je totální demence (a v Německu ani v jinejch státech se mi to třeba vůbec nedělo a lidi se chovali podle toho jak jsem jel a ne podle toho v čem sem jel)


    * pokud teda nemáš Google selfdriving car

    ** pro policii ČR - samozřejmě se teď jen vytahuju, chvástám, přehánim a machruju na blbejch internetech, vůbec si mě nemusíte všímat.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    J4C0B1M: tak víš jak, koupí si (nebo vyšukají, to je jedno) velké, vysoké a bezpečné auto, aby se jim a jejich mimískům nic v případě karambolu nestalo. Navíc je z toho celkem dobře vidět :)
    J4C0B1M
    J4C0B1M --- ---
    KID_MCHUTT: já mám nejradši ty mladý pipky/maminky co si jezdí vyzadkovanejma MLkama, Glkama, Rangeroverama a málem jim za tim volantem neni vidět hlava...a hlavně tak velký auto neuměj řídit
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    SIRIEN: a to buď rád, že nejsi v Anglii - tam v SUV jezdí hlavně důchodkyně... :)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    SLEEPLESS8: Nepoužívání blinkrů bych věřil. S jedním takovým jsem jel a popsal mi to stylem "to nemá smysl, v tý rychlosti než při předjíždění dám blinkr doleva, tak už jsem dávno zase v pravým, teda pokud se vůbec do pravýho vrátím, bych zas za chvíli musel do levýho"... a tak nějak to (BOHUŽEL) je.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    Tak já jako nevim, co je na tom za záhadu.

    Jako prasata řídící hovada sou obvykle týpci co touží machrovat a aby mohli machrovat řádně, tak potřebují nějaké auto dobře znějící značky, že - tzn. jdou si koupit BMW nebo Audi, protože když dneska přijde řeč na rozumný sportovní limuzínky, tak co jinýho si chcete pořídit? A protože ty auta narozdíl od aut jejich chudejch kolegů z vesnic s jejich vesnickým tuningem mají nějaký výkon a dávají pocit bezpečí, tak se v nich samozřejmě rozjebou.

    BMW a Audi v tomhle prostě slízávají zpátky negativní efekt skutečnosti, že se jim podařilo zpropagovat se jako ty cool sportovní bezpečné značky, čímž přitáhly mimo jiné i ty nejméně odpovědné řidiče.

    Nicméně osobně když sedim za volantem, tak sice uznávám, že nejvíc prasících kolegů asi fakt potkávám v BMW a Audi (vyjma pár ještě dražších srand), ale až tak moc mě neruší - prostě občas proletí okolo a sice takovým způsobem který pořádkumilovnější lidi než sem já dožene k šílenství, ale nenazval bych ho přímo ohrožující (riskantní možná ano, ale v daný moment pro mě ne ohrožující).
    Co mě obvykle nutí k nějaké "bezpečnostní reakci" nejsou týpci v BMW nebo Audi osobácích, ale vyjukaný ženský (až holčičky) popř. postarší chlápci v SUVčkách (obvykle teda také těchto značek), který se křečovitě držej volantu, tvářej se že nemaj tušení, která bije a s dojemem bezpečí velkého auta prasej, byť v nízké rychlosti, kde můžou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam