• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLUE: V principech, Robine :-) prostě mi to tak přišlo, nehledej za tím nic osobního, jen z hlediska toho co se psalo je tohle prostě jedna úvaha nad situací.
    BLUE
    BLUE --- ---
    KARYSLAV: V cem konkretne to bylo hezky?
    WENCA
    WENCA --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Kdybyste někdo hledal prostor v Praze pro startup nebo nějký rozjezd, hledáme někoho k nám na Národní: [ OFFERINGNABÍZÍM: Pronájem sdílené kanceláře Národní 21, Praha 1 - 19.05m2 / Praha, Narodni 21 / 13000 CZK ]
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    AD startup: hele já si myslím, že to že se "Startup" používá pro kdeco, je tradiční demence mediálního bordelu, kterej si říká žurnalistika, protože každej chce být startupista, i ten co neumí zapnout počítač :D
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    EMOTIV INSIGHT: Optimize your brain fitness & performance by Tan Le — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/tanttle/emotiv-insight-optimize-your-brain-fitness-and-per
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FLEGMA: Ne. Po zadání „London startup“ nebo „New York startup“ do Googlu opravdu nenajdeš ani hokynáře, ani truhláře. I lokální noviny v Cambridge, zmiňující nové firmy, dávaly nálepku „startup“ jenom určitému typu společností.

    Myslím si, že klub „Startupy … “ by měl trvat na správné definici. To slovo je u nás v posledních letech odporně nadužívané pro cokoli (nábytek o něco níže budiž dobrým příkladem), co souvisí se začínajícím podnikáním. (Přitom v anglo-americkém prostředí má velmi dobře zavedený význam.) Díky tomu teď po Česku pobíhá spousta „startupistů“ a firmy, které si obvykle říkají „startup“ devastují reputaci tomuto velmi specifickému druhu podnikání.

    V podstatě se z toho podařilo udělat téměř sprosté slovo. Důsledky si teď užívám víc než dost, když hledám zaměstnance, takže proto se hodlám bít za osvětu do posledního dechu.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    CORCHEN: Ale ten termin se tak i pouziva, start-up je zacinajici firma nebo podnikateskej projekt. Start-up nejsou jen dvacetileti snilci bez penez zalezli nekde v startovacim hubu snici o velkem IPO a exitu :-)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FLEGMA: Pral bych si, aby byl muj svet jednoduchy jako ve vykladovych slovnicich. :) Skocim si ted pro rohliky a pastiku do asijskeho startupu a cestou do kanclu se jeste stavim ve startup kavarne. Pri tom budu doufat, ze muj instalater prezije Valley of Death fazi a potkam se s nim jednoho dne na NASDAQ.

    Jinak receno, pokud bychom se drzeli definic bez kontextu pri prejimani cizojazycne terminologie stejne vagnim zpusobem, jakym naznacujes, tak se jiste shodneme na tom, ze „gym“ je muj obyvak, do ktereho jsem dal dve cinky. Ale oba si budeme drbat hlavu a rikat si, ze asi neco neni uplne tak, jak by melo byt.

    Muzu te ubezpecit, ze nove otevrenemu hladovemu oknu v Cambridge nikdo „startup“ nerekne.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    CORCHEN:
    Merriam-Webster Dictionary: startup = fledging business enterprise
    Cambridge dictionary: startup = business that has just been started
    Collins dictionary: a company which has recently been set up
    a mnoho dalsich...
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FLEGMA: Dovol mi citovat Wikipedii: „A startup company or startup is a company, a partnership or temporary organization designed to search for a repeatable and scalable business model. These companies, generally newly created, are in a phase of development and research for markets.“ — Myslim, ze definice je od Steva Blanka.

    Podle tvoji logiky by byl startup vietnamska vecerka u mne za rohem.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    CORCHEN: Jisteze ano. Start-up je oznaceni pro zacinajici podnikatelskej projekt a nemusi se jednat o IT :-)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    HHANULKA: Nechci být za kverulanta, ale prodej nábytku není start-up. — Samozřejmě, pokud místo peněz berete od dětí úpisy na dárcovství ledvin, tak je to experimentální obchodní model a tu náplepku vám rád přisoudím.
    HHANULKA
    HHANULKA --- ---
    SRETSIS
    SRETSIS --- ---
    Ahoj, chtěla bych poprosit o názor na soutěž IEA - http://www.iea.cz/cs/site/index.htm. Jde mi o to, jestli se z hlediska prestiže a potenciálních možností z vítězství vyplatí zainvestovat do startovného. Děkuju.
    SPIRAL_FORCE
    SPIRAL_FORCE --- ---
    CORCHEN: cetl jsem, gratuluji ;-)
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    PHOTOSPHERE: dite mam zatim dost maly, takze obcas placa do nejakyho Talking Toma. Co jsou moralni aspekty her pro deti?
    PHOTOSPHERE
    PHOTOSPHERE --- ---
    Rad by som predstavil nas startup Mr.Fox and friends. Sme mlada rodinka a robime momentalne na hrach pre male deti, ale neskor mame aj trosku vacsie ambicie :) Dbame hlavne na estetiku a na to, aby sa deti aj nieco naucili, hry urcute nesekame jednu za druhou a zalezi nam na moralnych aspektoch hier pre male deti, ktore vacsina hier na app store porusuje.

    Momentalne je vonku nasa druha hra: https://itunes.apple.com/us/app/mr.fox-and-shapes/id699401915?ls=1&mt=8
    Ak mate deti, stiahnite si a dajte nam vediet, ako sa im hra pacila, velmi nas to potesi.

    Nas web je inak http://www.mrfoxandfriends.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam