• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FABIANStartupy - prezentujte vas startup, nebo dejte link na nejaky zajimavy
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    prosím, věděli byste něco o http://www.opifer.cz/ ? Člověk od nich mě kontaktoval, a zdá se mi podezřelý... jeho facebook je plný polonahých slečen a promuje jakousi spamovací službu goldmail. Možná ani není od nich, a jen se na nich přiživuje ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Rad nabidnu sve sluzby sysadmina nejakemu startupu, mam ted trochu volneho casu a rad bych ho vyuzil nejakym zajimavym smerem.
    (Sorry za OT)
    SH_PANDA
    SH_PANDA --- ---
    Nejrychlejší rozvoz jídla v centru Prahy - ordr.cz
    FABIAN
    FABIAN --- ---
    REDTIME: Jo taky me to dostalo. "Nejvtipnější na tom není ani tak fakt, že celý projekt vznikl během několikahodinové cesty z JFK do SFO.."
    REDTIME
    REDTIME --- ---
    Projekt Savedeo Rasti Turka generuje bezmála 700 tisíc korun měsíčně! | CzechCrunch
    http://www.czechcrunch.cz/...1/projekt-savedeo-rasti-turka-generuje-bezmala-700-tisic-korun-mesicne/

    Projekt na pár hodin, který dokáže uživit několik lidí. Pár nocí jsem z toho nespal
    QUITE
    QUITE --- ---
    Wifič | Couchsurfing pro vaší Wi-Fi
    http://mrkejnadrat.cz/

    Připojte se k Wi-Fi všude, kde je alespoň kapka civilizace a sdílnosti.
    WYCLEFF
    WYCLEFF --- ---
    Zde povedená definice, od jednoho z nejpovolanějších: "A startup is a human institution designed to deliver a new product or service under conditions of extreme uncertainty." (e. ries)

    Odsud: http://www.startuplessonslearned.com/2010/06/what-is-startup.html

    Jinak souhlas s aktuálním neblahým stavem použití
    HROBO
    HROBO --- ---
    FLEGMA: ne, ten termin sa tak pouziva asi len na sr/cr, kde proste tym, ze pouzijes oznaceni startup, ziskas automaticky plus, pretoze 80% verejnosti netusi, co to znamena (ale urcite to bude nieco cool a fresh). ked si pred 30 rokmi nejaky truhlar zalozil malu zivnost, tak myslis, ze ju nazval startup? asi ne. a pritom princip tej zivnosti sa nezmenil. takze je to presne tak, ako hovori CORCHEN a startup by mal splnovat urcite vlasnosti.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BLUE: V principech, Robine :-) prostě mi to tak přišlo, nehledej za tím nic osobního, jen z hlediska toho co se psalo je tohle prostě jedna úvaha nad situací.
    BLUE
    BLUE --- ---
    KARYSLAV: V cem konkretne to bylo hezky?
    WENCA
    WENCA --- ---
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Kdybyste někdo hledal prostor v Praze pro startup nebo nějký rozjezd, hledáme někoho k nám na Národní: [ OFFERINGNABÍZÍM: Pronájem sdílené kanceláře Národní 21, Praha 1 - 19.05m2 / Praha, Narodni 21 / 13000 CZK ]
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    AD startup: hele já si myslím, že to že se "Startup" používá pro kdeco, je tradiční demence mediálního bordelu, kterej si říká žurnalistika, protože každej chce být startupista, i ten co neumí zapnout počítač :D
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    EMOTIV INSIGHT: Optimize your brain fitness & performance by Tan Le — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/tanttle/emotiv-insight-optimize-your-brain-fitness-and-per
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FLEGMA: Ne. Po zadání „London startup“ nebo „New York startup“ do Googlu opravdu nenajdeš ani hokynáře, ani truhláře. I lokální noviny v Cambridge, zmiňující nové firmy, dávaly nálepku „startup“ jenom určitému typu společností.

    Myslím si, že klub „Startupy … “ by měl trvat na správné definici. To slovo je u nás v posledních letech odporně nadužívané pro cokoli (nábytek o něco níže budiž dobrým příkladem), co souvisí se začínajícím podnikáním. (Přitom v anglo-americkém prostředí má velmi dobře zavedený význam.) Díky tomu teď po Česku pobíhá spousta „startupistů“ a firmy, které si obvykle říkají „startup“ devastují reputaci tomuto velmi specifickému druhu podnikání.

    V podstatě se z toho podařilo udělat téměř sprosté slovo. Důsledky si teď užívám víc než dost, když hledám zaměstnance, takže proto se hodlám bít za osvětu do posledního dechu.
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    CORCHEN: Ale ten termin se tak i pouziva, start-up je zacinajici firma nebo podnikateskej projekt. Start-up nejsou jen dvacetileti snilci bez penez zalezli nekde v startovacim hubu snici o velkem IPO a exitu :-)
    CORCHEN
    CORCHEN --- ---
    FLEGMA: Pral bych si, aby byl muj svet jednoduchy jako ve vykladovych slovnicich. :) Skocim si ted pro rohliky a pastiku do asijskeho startupu a cestou do kanclu se jeste stavim ve startup kavarne. Pri tom budu doufat, ze muj instalater prezije Valley of Death fazi a potkam se s nim jednoho dne na NASDAQ.

    Jinak receno, pokud bychom se drzeli definic bez kontextu pri prejimani cizojazycne terminologie stejne vagnim zpusobem, jakym naznacujes, tak se jiste shodneme na tom, ze „gym“ je muj obyvak, do ktereho jsem dal dve cinky. Ale oba si budeme drbat hlavu a rikat si, ze asi neco neni uplne tak, jak by melo byt.

    Muzu te ubezpecit, ze nove otevrenemu hladovemu oknu v Cambridge nikdo „startup“ nerekne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam