• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    MARIHAI: Já si ho před 14 dny pouštěl doma a v mnoha ohledech je to stále aktuální.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    A dneska je to dvacet let co měl premiéru Human Traffic. Ten klasickej flák co tam pouštěj nikdy nezklame

    Human Traffic - Oldschool jungle banger in record store
    http://www.youtube.com/watch?v=f4wgaqXApBM
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SOLDIK: za ten sem te moc chvalil, supr veci ,)

    proto sem ke svymu top10 daval ze to je ciste djsky...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    AKISAN: najdi si tam muj lonsky top 10 / 20 a uvidis sam
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SOLDIK: nemiji...nechodis do dnbtrack auditka? J Majik se tam vychvaloval do nebes) furt sem cool neboj) nezapomen na dead mens chest, coco bryce atd))
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    me jediny co trochu sere...ze lidi ktery maj hodne maly znalosti o dnb a jungle a celkove o tech roots, ted vykrikujou ze hrajou jungle.... kolikrat ty samy lid,i co si mysli ze Fabio + Grooverider sou nejaky hvezdy soucasnyho gay porna)))

    takze po neuro vlne mezi cz dnb djs, prisla jumpup vlna, deep vlna (nektery rikaj ze hrajou deep ale sou to regulerni neura) ted budou vsichni hrat "jungle" a ameny))) moc djs, bookingu malo pro nektery)
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    AKISAN: v mainstreamu asi ne, nevim. nesleduju. jinak vychazi tuny kvalitniho jungle a dnb. asi te to miji. takovy ricky force, response, komplet j majikovo album....
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SOLDIK: UPDATED) neni vubec prevratny ale je to presne to, co potrebuju na hrani a hlavne na letni festaky) proto sem tam psal ze tenhle rok uz pro me na hrani nic lepsiho nevyjde)
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    MARIHAI: spojene s tou prechozi odpovedi, ze to spis evokuje k bootlegu / remixu na Peace Love & Unity. coz je sympaticke.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SOLDIK: ta basa se sampluje odsud, kromě toho že se dá docela v pohdě vykroutit znova na synthu
    ray keith
    Renegade - Terrorist
    https://www.youtube.com/watch?v=dnY5q-IYqfw
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    MARIHAI: to album se klidne mohlo jmenovat return to bootleg :))) album je dobry, ale ne prevratny.


    AKISAN: ta basa

    DJ Hype Feat MC Fats - Peace Love & Unity TPR12 001
    https://www.youtube.com/watch?v=DYxJpE1YWwY
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    reynolds o tom má celou tu knihu Retromania a dle něj je to relativně novej fenomén, kterej začal po r. 2000 cca...od té doby jedna z mála nových věcí byla dubstep, a už i ten byl víceméně amalgam předchozího. Navrhl tam dobrej myšlenkovej experiment - kdybyste někomu v r. 60 pustili hudbu z r. 75 - 80, tak to pro něj je jak ze sci-fi, úplně jinej a novej svět, to samý 80 VS 90 - 95....no a 2000 vs 2015/19? minimální rozdíl...prostě že ten vývoj se zastavil a už se to jen točí v nekonečných kruzích, možná už není kam dál jít, případně vývoj půjde směrem nějakýho taktilního poslechu celým tělem, případně synestézie více smyslů apod.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    AKISAN: No je to zajimavy protoze je to v roce 2019 v mainstreamu novej sound. Potvrzuje to moji teorii :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    FALLENGEMINI: jasný, já si občas poslechnu různý indie kytarovky a tam polovina věcí zní jak věci co poslouchal fotr (E.L.O., Fleetwood Mac...) případně různý 80s post-punky a artový onan-rockovky, akorát to má novej zvuk a hudebníci u toho ironicky pomrkávají, jakože hustá umělecká rekontextualizace a postmoderní převyprávění/aktualizace...a to nemluvíme o synthwave plus jakejkoliv jinej wave, kterej způsobuje to, že se děcka začnou oblíkat jako depešáci v r. 89, tam to je na retro fetiši založený celý...a do to teď navíc ten gabber ještě :-)
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    INK_FLO: myslim, ze tohle se do urcity miry tyka kazdyho hudebniho zanru, ne jen elektronicky hudby. vznikne neco novyho, par let je to fresh, nabaluje to novy vlivy a lidi, pak se to zakonzervuje, protoze uz neni moc co vymyslet, a piluje se technicka stranka veci.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    jsem rád, že se dostávám do fáze života, kdy se dá často během nějaké debaty vytáhnout vhodný citát (který beztak už v té debatě v minulosti několikrát zazněl), který to celý vysvětluje, a tím pádem není potřeba to dál okecávat :-)

    "But in the 21st century, for the most part it feels like development in electronic dance became lateral not linear - sideways journeys across the genrescape, combined with a deepening of sound design and a textural thickness afforded by recurrent upgrades in digital technology. Structurally, in terms of what the beats and riffs are doing, the music has not really advanced. But the sound has a high definition gloss and dimension to it that´s 21st century. The architecture is 90s, but the interior decor and exterior paint job are totally now." (Simon Reynolds)
    VEX
    VEX --- ---
    MEDAN: Za me je zase Noisia ten influencer. Neni to tak okaty, ale zase to trva roky a neustupuji.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    tak technicky tu latku v ty dobe nastavoval krome Pendulum a Sub Focuse taky Fresh (solo), ze jo. jinak pokud se budeme bavit o revoluci zanru v ramci poslednich 10 let, urcite to byl Mefjus, kterej totalne zmenil ten tvrdsi sound, at uz se na to divame z hlediska techniky produkce nebo nejakyho “groovu”. a vetsina soucasnych producentu ho povazuje za zvukovej strop, kterej je jeste dal nez treba Noisia
    KYN
    KYN --- ---
    AKISAN: já to vždycky bral tak, že Subfocus "jen" nasedl na Pendulí vlnu a byl v tom ještě lepší. Ale nemam v hlavě, jak ty věci vycházely.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    AKISAN: a na Noisii a na další... ale pokud mě paměť neklame, tak ti jednak byli vždy tak nějak až na "druhém místě" za Pendulum a druhak oni sami nezpůsobili ten boom. Oni se na něm spíš svezli, protože ve stejné době dělali podobně čistý a mainstreamový skladby. Nebo ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam