• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    HONZA09: zrovna Buonarotti tu kapli sam vymaloval, vsechny ucne poslal domu a nechal si myslim jednoho asistenta. true story bro
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEX: To s tím Oldfieldem jsem vůbec nevěděl. To je dobrý.
    VEX
    VEX --- ---
    HONZA09: A pak byli frajeři jako Bosch, kterýho platila církev, on ji ve svejch obrazech otevřeně kritizoval, stejně mu to procházelo a zakázky se hrnuly dál:D
    Nebo Mike Oldfield, kterej na albu Amarok nenápadně v morseovce vyfakuje svýho vydavatele.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VEX: no právě, celý to "flow", o kterým umělci mluví jako o svatým grálu je ve skutečnosti jiný slovo pro posedlost!
    VEX
    VEX --- ---
    INK_FLO: většina těch nesvéprávnejch bláznů ani neví co dělá.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    no pak jde taky o to, kdo je vůbec ten hlas v hlavě, kterej umělcům posílá ty vnuknutí a nápady...jestli to náhodou nejsou jen ghost producenti/učňové nějakých bytostí z jiných sfér!
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    FALLENGEMINI: Tak zrovna tyhle starý výtvarný mistři měli celý dílny plný učňů co pěkně poctivě malovali, co jim mistr řekl. Buonarroti taky nevymaloval Sixtinskou kapli sám. A u Shakespeara se například teď taky spekuluje o tom, že ty svoje díla nepsal úplně sám. Umění bylo řemeslo a platil ho mecenáš, co si zadal zakázku.
    VEX
    VEX --- ---
    Vytáhnul si na někoho gun, nechci podporovat tvůj label
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: jj to chápu. Celkem snadno vznikne na někoho averze a následně se promítá i na jeho tvorbu.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    muj pohled na vec je jiste do urcity miry ovlivnenej tim, ze s umelcema pracuju, a ve finale tim prichazim o spoustu iluzi. skvela hudba je jedna vec, ve finale je ti ale hlavne sympaticky, kdyz se proste ti umelci chovaj aspon trochu jako lidi))
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: tak to bych taky přestal poslouchat. Stejně jako Jacksona.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    VEX: ted uz jsme ale zase uplne mimo ten puvodni kontext...mne nejde o egomaniactvi...asi zbytecny to tim dal tady zasirat, probereme nekdy osobne))

    RONDO: hele jedna z mych oblibenych kapel behem dospivani byli Lostprophets. jejich hudbu jsem miloval, jejich frontman byl par let zpatky odsouzenej za pedofilii, od ty doby jsem si jejich muziku uz nepustil. jen pro ilustraci))
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: to bys nemohl poslouchat nic. Většina famous artists jsou egomaniaci.
    RONDO
    RONDO --- ---
    FALLENGEMINI: Ale nakonec je super, že to má každej jinak, co jinýho.
    RONDO
    RONDO --- ---
    Ale tak koukat na filmy Woodyho Allena se těď už taky nenosí, že xD xD xD
    Nemluvě o Jacksonovi.
    RONDO
    RONDO --- ---
    FALLENGEMINI: to znamená že když ti na stole přistane CD a nevíš od koho a co to je, poslechneš si to a líbí se ti to, tak ještě potřebuješ dohledat autory a prolustrovat jeslti nejsou kundy? good luck.
    LOL .-)
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    RONDO: ja mluvim z pozice osobniho postoje. pro me neni dulezitej pouze vysledek, ale taky to, jak se k nemu dojde. vubec nerozporuju nic (respektive vetsinu) z toho, cos mi tu psal ty, Vojta nebo Dan. ja s vama souhlasim, ale kazdej z nas se bavime o necem jinym. vas point je v tom, ze bez Goldieho by ta hudba nikdy nevznikla (zato misto Playforda tam s nim mohl sedet kdokoliv dalsi) - a v tom mate naprostou pravdu. muj point je v tom, ze Goldie je kunda. pokud slysis jen tu muziku, je ti to jedno, a je to v poradku, ze to tak vnimate. pro me osobne je dulezitej i ten background. proto muj respekt patri jinejm lidem, protoze mi imponuje jejich pristup (pripadne osobnost), byt nemaji v diskografii Timeless.

    a s tim "najdi si svoji cestu a delej si co chces" argumentem bych byl dost opatrnej))
    RONDO
    RONDO --- ---
    FALLENGEMINI:
    enže ty furt mluvíš o nějakejch umělcích a tvůrcích. já mluvim o hudbě. historie umění a podobný školní disciplíny jsou pro mě podružný, i když do nich rád u piva zabřednu.
    Je mi jedno jeslti se Goldie cejtí jako umělec nebo ne, je to jeho boj. jestli je jeho charakter takovje nebo makovej je "bulvární" otázka.
    "pokud je ti něco blízký a chceš tvořit, měl bys mít tolik respektu" - ne, pokud je ti něco blízký a chceš tvořit, najdi si svou cestu a dělej si co chceš, je to tvůj život, tvůj boj. každá jednotlivá verze "umělecký cesty" je jiná než každá jiná, rozhodně nejsme na konci vývoje.
    co se Da Vinciho týče, nevim nakolik se zabejváš do hloubky historií umění, já takřka vůbec, z pricipu bych se ale ptal, nakolik můžeš s určitostí několik set let po jeho smrti tvrdit něco o tom, jakym způsobem tvořil. a úplně stejný je to s Goldiem.

    ještě jeden příklad: v early 00`s nosil domů brácha pálený CD. u dost z nich jsme třeba ani nevěděli, co to je. můj prožitek, to, co mi ta hudba dávala, byl úplně stejnej, jako když mám dneska na discogs poměrně detailní údaje o tom, kdo co dělal a můžu si dohledat rozhovory a já nevim co.
    to je to, co se snažim říct.
    úplně nevim, jestli to chápat tak, že tohle je v tvejch očích nějakym způsobem méněcenej nebo irrelevantní způsob konzumace výdobytků kultůry? nebo prostě mluvíš z pozice "uměleckýho historika / kritika"?
    VEX
    VEX --- ---
    K tomu se hodí:
    Video explains the world's most important 6-sec drum loop
    http://www.youtube.com/watch?v=5SaFTm2bcac
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: Jo tak já to asi nechápu. Tu nuanci mezi tím nevnímám. Iniciátor má podle mě zásadní podíl na díle. Ať už je to hajzl nebo ne. Bylo to teda o charakteru?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam