• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    R3S3T: VGA pres lan kabel potrebuje kabel jen pro sebe (stejne jako HDMI po dvou UTPckach napr. http://www.nej-ceny.cz/234685/zesilovac-hdmi-1-2-60m-pres-utp-konig.html ). Za tiscovku to nebude VGA pres IP, ktere by proslo pres jeho sit (tam by pak slo s ap/klientem skocit az na TV a vynechat tak jeji vsechny funkce ;-) ). Ale bude muset natahnout celou trasu kabelem. A to by mohl tahnout dlouhe hdmi rovnou (ikdyz utpcko je urcite prispusobivejsi). Kabel PC - TV je dle me to cemu se snazi vyhnout.

    R3S3T: Jo, nejenom wifi v TV, ale obe ty technologie jsou delane spis na spojeni v ramci mistnosti a tak muze i pres jednu zed dost narazit.

    INSECTTRIBE: K notebookum me jeste napadlo ze widi a miracast, neni to zdaleka standard v noteboocich. Miracast umi spis androidi tablety a telefony, widi umi vetsinou jen drahe notebooky, ktere maji spravnou kombinaci procesor a karta - vetsinou jsou to spis bussines modely.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    pres wifi je to otazkou, hlavne zalezi na wifi v TV, ktera obcasne byva dost zmetkova
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    VGA pres lan kabel , stoji to cca 1kczk , melo by to fungovat az na 150m , vzdaledost je lae otazkou, kdyz se u 100Mb kabelu uvadi max. 100m , ale dejme tomu
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    INSECTTRIBE:
    1) intel WIDI funguje pouze se spravnou Intel interni wifi kartou a se spravnym procesorem Intel. Pro desktop asi jedine wifi karta http://www.czc.cz/intel-centrino-advanced-n-6205-pcie-x1/146040/produkt
    A tedy pouzivam ho bezne na notebooku, ale nevim zda vlastne umi dalsi monitor, pouzival jsem to vzdy jen jako klon zobrazeni na notebooku.

    2) Miracast - tam snad "staci" karta podporujici wifi-direct, ale imho je to pro desktop zase jen http://www.czc.cz/intel-centrino-advanced-n-6205-pcie-x1/146040/produkt o jine nevim, muzes zkusit hledat.
    Jestli se chova skutecne jako dalsi monitor, nebo jako klon nemam jak overit.

    3) DLNA - by melo fungovat ciste po siti (tak jak to doma mas), ale je to technologie urcena na neco jineho. Nepripojuje dalsi "monitor" jen umoznuje aby televize prehravala obsah ulozeny na PC.

    Takze pokud tvoje televize podporuje vse zminene a chces jen prehravat filmy pust si DLNA server na PC (pozor na firewall a pod.) a z televize pak vybirej co ches prehrat.
    Pokud chces opravdu dalsi monitor, tak snad Miracast s tou kartou od Intelu.
    Pro klon WIDI s tou kartou od Intelu, ale stejne karta umi oboje tak pak uvidis co jak pobezi...


    R3S3T
    R3S3T --- ---
    INSECTTRIBE: tohle by ti nepomohlo ?
    I-TEC - vše, co můžete k počitači potřebovat
    http://www.i-tec.cz/index.php?lng=cz&pid=4&kid=14&skid=23&id=LAN2DVI
    ROTTWEILER
    ROTTWEILER --- ---
    Je nějaký způsob jak provozovat Windows ve virtualizace legálně zdarma, i kdybych musel každý měsíc instalovat znovu? Chci jen Visual Studio Community pro vývoj na svůj Mac. Je tedy nějaký trial pro Windows 8? Nebo už odstranili z Windows 10 to, že sledují každý krok?

    Díky.
    INSECTTRIBE
    INSECTTRIBE --- ---
    Ahoj,

    resim tady problem s bezdratovym prenosem obrazu a zvuku z desktopove PC do Tv. Nevim kam s tim, tak to zkusim tady.

    Vlastnim toto PC: https://www.mironet.cz/...-i54460-320ghz-8gb-ram-240gb-ssd-3tb-hdd-gtx760-2gb-dvdrw-bez-os+dp224005/ Do site je pripojen pres RJ45 do routeru, ktery slouzi jako bridge pro hlavni wifi modem, do ktereho je pripojena i SMART TV Samsung.

    Potreboval bych propojit Tv jako pridavny monitor pro desktopove pc. Pres kabel hracka, ale jakmile je pocitac v jine mistnosti nez tv, tak zacinaji starosti.

    1) Existuji technologie WIDI, Miracast, DLNA, ale zrejmne vsechny vyzaduji mit wifi kartu v pc a v sestave ktere to mam ja ( ethernet do routeru/bridge), tak nenam narok. Moc by se mi libilo, kdyby mi to fungovalo jako tady u pana https://www.youtube.com/watch?v=qQo6fgJ6eqU , kde to jede pres Miracası. Bohuzel na svem pc nevidim moznost “Add wireless display” coz nejspis bude tim, ze nemam v pc wifi adapter.

    Otazkou je, jestli kdyz si do pc koupim externi wifi modul, jestli mi to pojede? Jak jsem pochopil ,tak Miracast i Widi jsou dost zavisle na wifi adapteru a funguje to snad jen s technologii od Intelu, ktera je standardni ve vsech notebookach.

    Muzu tedy koupit neco takoveho http://www.alza.cz/asus-usb-n14-d1478795.htm a verit, ze mi to pujde bez problemu ?

    2) V praci jsme pouzivali tuhle hracicku http://cz.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4191#kf . Na statickou praci to fungovalo paradne. Nevim zda by to stacilo i na filmy a na vetsi vzdalenost,ale neco takoveho bych si klidne poridil. Bohuzel uz to skoro nikde neprodavaji. Dost me prekvapilo, ze na trhu nejsou skoro zadne alternativy a kdyz uz jsou , tak dost predrazene viz http://www.srovnanicen.cz/q/Bezdratovy%20prenos%20hdmi%20signalu/

    Davat 6k je trochu uf uf, to si necham jako posledni variantu :)

    Muzete mi prosim poradit, jak nejlepe resit tento problem a jake je nejlepsi reseni meho problemu. Doufam, ze bude stacit jen dokoupit externi wifi a bude to vsechno ok.

    Diky za rady,
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    B3DA: uz dobry, ale dik))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DR_NIKITA: zkusil bych nestáhnout driver od HP ale přímo od výrobce grafické karty ;)
    DR_NIKITA
    DR_NIKITA --- ---
    Ahoj, přeinstalovala jsem si svůj starobylý psací stroj (hp Probook 4520s) a instaluju ovladače, všechno funguje jak má, jen grafický driver pro windows 7 mi hlásí, že můj pročítač nesplňuje nějaký základní parametry.. Přitom to stahuju z stránek hp, kde se zadává typ notebooku a mělo by to jít..v čem by prosím mohl být problém.?
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Prosím prosím, co mám dělat, když mi na Windows 8 nefunguje webka, skype, aplikace Fotografie? Vyskočí okno jako při zapínání, ale nakonec se nic neděje. Občas to hodí hlášku "vzdálené volání procedury se nezdařilo". Co s tím?
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYCKER: Přehřátí blbě chlazenýho (nečištěnýho) ntb zrovna ve chvíli, kdy něco vrtal v hlavičce. To nechceš.
    R3S3T
    R3S3T --- ---
    lze nejakym (jakymkoliv) zpusobem rozvhodit multi remote desktop pres RDP .
    Zatim co jsem zkousel, tak bez uspechu .
    system w8.1 (core) nebo standard verze , uz se v tom jejich indexovani nevyznam .

    Potrebuji tak ovladat pc na dalku , kvuli udrzbe.

    diky za kazdou radu.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NYCKER: Jo, právě z toho *rozšíření* systémového disku jsem došel zkorumpované NTFS hlavičky, neb se ntfsresize trefilo do bad sektoru a nějakého bugu zároveň.
    GAF
    GAF --- ---
    NYCKER: jj tak to je no. Kamarádka má prostě málo místa na cčku a veliký dčko a nechce se zabývat tim co kam instalovat a ne, je to obyč uživatel, chce to mít jednoduchý. Nevim proč jí to kdo vůbec v dnešní době na 80GB harddisku rozděloval.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GAF: počkej až ti dojde ganja!
    GAF
    GAF --- ---
    RATTKIN: zálohují jenom zajíci nebo zdegenerovaní robotičtí jednorožci! A já odmítám podílet se na tomto buržoazním přežitku zaniklé zkostnatělé éry! Viva la transcendance!
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GAF: zálohovaný to mělo už dávno bejt
    GAF
    GAF --- ---
    Jj, jste už tři co říkají, že zálohovat je stejně potřeba. Tak to jsem potřeboval vědět, věřím, nerad, ale věřím a dám si pozor a zazálohuji. Děkuji za rady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam