• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    ARIAEL: Díky, znovu jsem prošel nastavení a nakonec jsem to našel. Jmenuje se to: "Umožnit nastavení jiné metody zadávání znaků pro každé okno aplikace".
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOBUK: Stejne jako u starsich Windows je tohle nutne povolit v nastaveni jazyka - jmenuje se to nejak "pouzivat pro kazdou aplikaci vlastni jazyk"...
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    S novou sestavou jsem dostal i Windows 10 a mám následující "problém".

    Pracuju jako překladatel a při práci používám celou řadu programů. Potřebuju, abych mohl mít pro každou aplikaci nastavený jiný jazyk klávesnice. Např. ve Wordu píšu německy, do slovníku potřebuju zadávat slova česky (těch aplikací je ale víc). U Windows 7 si každý program pamatoval jazyk klávesnice, který jsem po jeho spuštění nastavil. U W10 se mi ale při každém přepnutí jazyka v jedné aplikaci stejně změní rozložení klávesnice všech ostatních aplikací. Takže mám buď češtinu pro všechno nebo jen němčinu pro všechno a musím při každém zadávání slova do slovníku nebo Googlu přepínat klávesnici, prostě otrava...

    Není ve Win 10 nějaké nastavení, které by tenhle problém vyřešilo? Předem díky za radu!
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    taky mam u zakaznika jedny 2003, bezi na nich nejaky zakladni citrix a desim se jakyhokoliv hlaseni poruchy ohledne toho stroje :P
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    taky mam jednu 2003 :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    KOC256: fuj :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ARIAEL: Nam jeste kvuli projektu bezi v siti 2003 i s Exchange.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No dnes jsem musel neco delat na 2012 serveru - to si fakt vzdy vzpomenu na ty kdo to musi pouzivat :) Ta R2 je proti tomu naprosto zlata.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    nj, když ty původní win8 jsou naprostá katastrofa. čerstvej instal a ani to nespustí windows update.

    media creation tool je tahle, že jo

    Windows 10
    https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SUPEX: ještě se doporučuje udělat zálohu, nejlépe původních w8, kdyby se aktivace nepodařila (jako třeba mě)
    SUPEX
    SUPEX --- ---
    MARSHUS: upgrade, pak sosni iso pro tvou verzi a bitovou edici Windows 10 přes Media creation tool, a pak to normálně na sprosťáka přeinstaluj i s formátem. Aktivuje se to pak samo.
    MARSHUS
    MARSHUS --- ---
    mám tu noťas s OEM win 8. existuje způsob jak tam dostat čistý win 10? rád bych to zformátoval. díky.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: ale na w2k taky už ne :)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    NYCKER: Tak to mas lepsi informace nez MS.... Ale pro me za me klidne si cekej az prijde ten "spravny image" co uz se nebude muset upgradovat... Pokud plnis predsevzeti ktere tu rikas tak musite mit vsude W98, mozna tak XP, protoze na ty uz se upgrady nedelaji. Na vsechny jine ano.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ARIAEL: myslim, ze aeronet a spol tu neni od toho, aby siril pravdive informace :P
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Do kamene tesat a vsechny ty super maga zkusene adminy hackery buhvi co z aeronetu poslat tam kam patri - na Sibir bydlet do zemlajnky a nedat jim ani GPRS.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    Závěr

    Ukázali jsme si poměrně detailně, jakým způsobem Windows 10 komunikují se servery Microsoftu, jaká data posílají a jaká přijímají – můžeme tedy hodnotit na základě důkazů a faktů, nikoli domněnek a osobní animozity. Je pravdou, že odcházejících dat je poměrně velké množství, podíváme-li se ale na celou situaci s odstupem, je nutné zmínit, že se nejedná o nic nového – kromě funkce vyhledávání, která s námi je již od systému Windows 8 (prohledávání webu) a v zásadě i na systémech Windows XP a Windows 7, v případě, že jsme si systém „obohatili“ o aplikace typu „google desktop search“/“windows live desktop search“/apod.

    Dále mohu reagovat na některá tvrzení, která vznik tohoto článku iniciovala. Testování probíhalo čtyři dny. Nepovedlo se mi žádným způsobem donutit systém, aby mne vyfotil a odeslal fotografii „ven“. Jediný způsob, jak toho docílit, byl spuštění kamerky a nastavení synchronizace složky „Obrázky“ na OneDrive – i v tomto případě byl datový tok odpovídající její reálné velikosti a za žádných okolností by se to nestalo bez mého vědomí.

    Data, která zadám do vyhledávacího pole nebo do adresního řádku, jsou samozřejmě odeslána „ven“, to je ale přeci očekávané chování – jak jinak získat odpověď na dotaz, když ho serveru nepoložím? Odesílání hlasu, textů a všech dalších vstupů (používal jsem během testování MS Word, MS Excel, MS Outlook, Aplikace Hlasový záznam, aplikace Bamboo Page) se prostě neděje (vyjma situace vyhledávání v menu „Start“ nebo webového prohlížeče). Upload souborů z lokálního stroje se děje pouze z adresářů určených k synchronizaci na OneDrive – což je samozřejmě očekávané a správné chování.
    MICKK
    MICKK --- ---
    co zasílaji windows 10
    Windows 10: analýza probíhající komunikace - Root.cz
    http://www.root.cz/clanky/windows-10-analyza-probihajici-komunikace/
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    GILDARIUS: je jisté, že to je chyba Windows? seznam je schopen ztratit mail, ale nejčastěji to končí ve spamu
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KOC256:to jsem vyzkoušel, nedojde to nikam. V nastavení aplikace moc možností není, fakt netušim kde se to podělalo :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GILDARIUS: Zkus poslat jinam zda dojde. Treba je chyba na druhe strane.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam