• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRBOHLAVABLE: System nefunguje, zalohu nemas. Jedina ucitecna rada je dat to do servisu.
    DRBOHLAVABLE
    DRBOHLAVABLE --- ---
    Zdravim, mám problém s aktualizací na win10. Dlouho jsem se do aktualizace pouštět nechtěl, ale už jsem nevydržel denodenně číst upozornění, že mám k dispozici aktualizaci, tak jsem si řekl, že ji zkusím.
    Stáhl jsem, notebook se přeinstaloval a co se nestalo!? Počítač se spustí a dostanu se do přihlašovací obrazovky, tam ale když zadám heslo pro svůj účet a dám, abych se přihlásil, počítač pouze zčerná a mám neustále černou obrazovku, na které je vidět pouze kurzor myši a ze které se dá spustit pouze správce úloh, na kterém stejně žádné úlohy spuštěné nejsou.
    Zálohu samozřejmě nemám, a pomocí CD se mi win nedaří obnovit alespoň na původní 8-ky.
    Věděl by prosím někdo z Vás, jak dále postupovat v tomto případě, abych nemusel dávat ntb do servisu?
    Předem mockrát díky za jakoukoli užitečnou radu! :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    PETER_PAN: mas to nastaveny ve správným profilu?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MICKK: Tak u me se dostal. Primo ten konkretni "program.exe". Chapal bych ze si treba bude volat jinej program kterej uz v pravidlech neni (coz by byl samozrejmne take problem, ale jiny), ale ve sledovani prostredku je to primo ten konkretni .exe soubor.
    MICKK
    MICKK --- ---
    PETER_PAN: dal jsem blokovat odchozí provoz firefoxu a opravdu se nikam nedostane, v sledování sítě byl uvedený, ale nikam se nedostal
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Po dlouhe dobe zase neco potrebuju. Potrebuju nastavit ve Windows 7 Ultimate nektera pravidla pro firewall. Potreboval bych aby urcite aplikace nemohli pristupovat na internet. Jak to udelat aby to fungoval ?

    Nastavil jsem pravidlo "blokovat" jako "prichozi" a "odchozi" pro "program.exe" v "Brana Windows Firewall s pokrocilym zabezpecenim". No a pri prvnim spusteni programu je program vesele na internetu a ve "sledovani prostredku" v zalozce "síť" je "program.exe" rovnou uvedenej v oknce "Procesy se sitovou aktivitou" s hodnota x B/sec.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: A neser se do cizich rozhovoru zvlast kdyz je prinos takovy jako je tvuj predvadeny
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: No start Win 10 je zhruba 7 vterin max, start aplikace tak 3-4 vteriny max. Spojeni na servery? To jako vazne ze nechas otevreny spojeni na servery? A vas firewall a security oddeleni te neserve?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GLOBALISTA: To bylo spatne uspane a on se snazil to spustit z toho uspani.... Proto by se pocitace nemeli uspavat ale vypinat.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: jo, děsně mě baví furt dokola spouštět těch 10 aplikací, který používám denně, otevírat dokumenty, na kterých jsem pracoval ... nebo i spojení na servery, který jsem měl otevřený ... nehledě na to, že mám třeba okna různě rozhazeny po plochách ... nehledě na to, že nb uspim a probudím za den klidně i 5x ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: já stolní komp jen vypínam, na SSD je to stejně rychlé jak hiber nebo spánek a ušetří se mnoho problémů. občas problikne update a Nadella je spokojený.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: kromě restartu zabere i hibernace a obnovení z ní ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Netušíte někdo, proč mi občas Win10 po obnovení z režimu spánku nechají procesor v nějakém úsporném režimu a počítač je tak nesmírně línej a nepoužitelnej ... podle záložky Výkon ve Správci úloh se šmrdlá na 0,77GHz (přičemž max je 2,4GHz) ... v Možnostech napájení mám nastavený profil rovnováha, kterej má povoleno taktovat až na 100 % ... po restartu, aniž bych cokoliv měnil se to vždycky spraví a pár usnutí a probuzení to zase zvládne v pohodě ...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    JIMX: Pomohlo, díky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SWIST: ... bez připojenýho zdroje :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    A pokud to nepomůže tak vyndat a zandat baterku...
    JIMX
    JIMX --- ---
    GLOBALISTA: podrž vypínací tlačítko, tak 15-20 možná 30 sekund ... a měl by se vypnout natvrdo ... a pak zapnout a snad normálně najede
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Prosím, poraďte amatérovi. Zřejmě jsem odpoledne zavřela notebook, aniž bych nechala pořádně skončit W10. A teď bych ho ráda spustila abon se pořád vypíná a vypíná abvypíná, už několik desítek minut. Před chvílí měl ztemnělou obrazovku, tak jsem se zaradovala, že už, zmáčknu tlačítko a zase je tam obrazovka vypínání. Jak z toho ven? Vytáhnout ze zásuvky a počkat do rána? Nebude to pak zase to samé?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GERLAT: No misto na disku to zabira hodne zanedbatelny a "zkouseni moznosti" - no po pravde zadny moznosti tam nemaji :) Jsou to jen lehky aplikace s minimalni funkcnosti co se alespon podle me zkusenosti treba jednou za rok i hodi...
    Spis si myslim ze to o cem mluvis je jen nejaky pocit nez neco realnyho.
    Jako nehodlam te nijak presvedcovat, jen me to zajimalo proc lidi delaji to co delaji....

    To uz by jsem byt tebou resil tu domenu nez co jineho, protoze to je skutecny problem.
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    ARIAEL: Toho času je mně hodně lito ale nasadit jsme to potřebovali do provozu čisté. Představa že uživatelé budou testovat všechny možnosti a nebudou mít místo na profile a podobné věci s tím související. Bohužel používáme Ein 2k3 doménu a GPO 10 tím nedám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam