• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    W8.1 - pls co dělat, když mi už dobrý dvě hodiny jede aktualizace (aktuálně zaseknutá na "instaluje se aktualizace 21 z 32...") a nevypadá to, že by se chtěla doinstalovat? na "cancel" to reagovalo "znefunkčněním" cancel buttonu a při restartu jsem se dostal na blackscreen s textem "mejte pocitac zapnuty, dokud to nebude hotove... 21 z 32...) a furt nic..
    nutně stroj nepotřebuju, tak to necham přes noc, ale nemaluju si, že by to pomohlo - co je pak pls vhodný postup? co to vlastně znamená, tenhle zásek? jeste sem se s tim nesetkal. dik
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    DRBOHLAVABLE: Zkus ten notebook uplne vypnout. Tedy vyndat baterku a odpojit ze site alespon na minutu. Pripadne vypnout ze site i dockinu jestli mas.

    Tohle obcas delal nevhodny video driver. Takovyhle restart to poresil, i kdyz vymena driveru je doporucovana
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    DRBOHLAVABLE: viz hnízdo. nebo zkusit instalovat znova w10. data zalohovane máš?
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    DRBOHLAVABLE: System nefunguje, zalohu nemas. Jedina ucitecna rada je dat to do servisu.
    DRBOHLAVABLE
    DRBOHLAVABLE --- ---
    Zdravim, mám problém s aktualizací na win10. Dlouho jsem se do aktualizace pouštět nechtěl, ale už jsem nevydržel denodenně číst upozornění, že mám k dispozici aktualizaci, tak jsem si řekl, že ji zkusím.
    Stáhl jsem, notebook se přeinstaloval a co se nestalo!? Počítač se spustí a dostanu se do přihlašovací obrazovky, tam ale když zadám heslo pro svůj účet a dám, abych se přihlásil, počítač pouze zčerná a mám neustále černou obrazovku, na které je vidět pouze kurzor myši a ze které se dá spustit pouze správce úloh, na kterém stejně žádné úlohy spuštěné nejsou.
    Zálohu samozřejmě nemám, a pomocí CD se mi win nedaří obnovit alespoň na původní 8-ky.
    Věděl by prosím někdo z Vás, jak dále postupovat v tomto případě, abych nemusel dávat ntb do servisu?
    Předem mockrát díky za jakoukoli užitečnou radu! :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    PETER_PAN: mas to nastaveny ve správným profilu?
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MICKK: Tak u me se dostal. Primo ten konkretni "program.exe". Chapal bych ze si treba bude volat jinej program kterej uz v pravidlech neni (coz by byl samozrejmne take problem, ale jiny), ale ve sledovani prostredku je to primo ten konkretni .exe soubor.
    MICKK
    MICKK --- ---
    PETER_PAN: dal jsem blokovat odchozí provoz firefoxu a opravdu se nikam nedostane, v sledování sítě byl uvedený, ale nikam se nedostal
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Po dlouhe dobe zase neco potrebuju. Potrebuju nastavit ve Windows 7 Ultimate nektera pravidla pro firewall. Potreboval bych aby urcite aplikace nemohli pristupovat na internet. Jak to udelat aby to fungoval ?

    Nastavil jsem pravidlo "blokovat" jako "prichozi" a "odchozi" pro "program.exe" v "Brana Windows Firewall s pokrocilym zabezpecenim". No a pri prvnim spusteni programu je program vesele na internetu a ve "sledovani prostredku" v zalozce "síť" je "program.exe" rovnou uvedenej v oknce "Procesy se sitovou aktivitou" s hodnota x B/sec.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: A neser se do cizich rozhovoru zvlast kdyz je prinos takovy jako je tvuj predvadeny
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: No start Win 10 je zhruba 7 vterin max, start aplikace tak 3-4 vteriny max. Spojeni na servery? To jako vazne ze nechas otevreny spojeni na servery? A vas firewall a security oddeleni te neserve?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GLOBALISTA: To bylo spatne uspane a on se snazil to spustit z toho uspani.... Proto by se pocitace nemeli uspavat ale vypinat.
    JIMX
    JIMX --- ---
    RATTKIN: jo, děsně mě baví furt dokola spouštět těch 10 aplikací, který používám denně, otevírat dokumenty, na kterých jsem pracoval ... nebo i spojení na servery, který jsem měl otevřený ... nehledě na to, že mám třeba okna různě rozhazeny po plochách ... nehledě na to, že nb uspim a probudím za den klidně i 5x ...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    JIMX: já stolní komp jen vypínam, na SSD je to stejně rychlé jak hiber nebo spánek a ušetří se mnoho problémů. občas problikne update a Nadella je spokojený.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: kromě restartu zabere i hibernace a obnovení z ní ...
    JIMX
    JIMX --- ---
    Netušíte někdo, proč mi občas Win10 po obnovení z režimu spánku nechají procesor v nějakém úsporném režimu a počítač je tak nesmírně línej a nepoužitelnej ... podle záložky Výkon ve Správci úloh se šmrdlá na 0,77GHz (přičemž max je 2,4GHz) ... v Možnostech napájení mám nastavený profil rovnováha, kterej má povoleno taktovat až na 100 % ... po restartu, aniž bych cokoliv měnil se to vždycky spraví a pár usnutí a probuzení to zase zvládne v pohodě ...
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    JIMX: Pomohlo, díky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    SWIST: ... bez připojenýho zdroje :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    A pokud to nepomůže tak vyndat a zandat baterku...
    JIMX
    JIMX --- ---
    GLOBALISTA: podrž vypínací tlačítko, tak 15-20 možná 30 sekund ... a měl by se vypnout natvrdo ... a pak zapnout a snad normálně najede
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam