JIMX: Tak to ze ma nekdo soubory na plose je samo o sobe hodno velkeho trestu ;-)
Pred lety jsem spravoval nekolik PC v jedne firmne. Od sameho zacatku jsem ty lidi ucil zalohovat dulezite dokumenty ve verzich atp., sam delal periodicke zalohy, vysvetloval ze soubory nepatri na plochu, snazil se ucit ze ne vsechno co stahnout a ma pripomu .exe maji spoustet atp. Fungovalo to celkem dobre - kdyz jsem rekl ze se ICQ pouzivat nebude, platilo to - meli jinej program co pouzival ICQ protokol a nejak brali ze Petr vi proc to rika.
Ovsem se soubory na plose (ba celymi adreasari) to bylo horsi. Takze kdyz doslo na problem a ja vytahl zalohy - zamerne jsem nevytahl zalohy souboru na plose (rozmisteni ikon na plose jsem mel ulozene ve screenshotu - to jsem peclive obnovil). Behem nekolika dnu telefonatu, zoufalstvi, proseb jestli prece nekde nejsou soubory z plochy - jsem v klidu nechal pusobit vyukovou lekci. Pak jsem prisel do kanclu, majitel firmy sedel ve sve kozenem kresle a brecel, povidal ze ta smlouva co mel na plose - tu pripravoval aso 6 mesicu a ze je na nejakej kontrakt za 150 M CZK. No pak jsem to "nahodou" vystrachal z toho rozbiteho HDD. No a od te doby bylo vsem zamestnancum prisne nakazano ze na plose nebudou zadne soubory; pod pohruzkou nejvetsich trestu a ja nevim ceho jeste. :-) Konec dobry vsechno dobre.
Takze v 1 vete - na plochu nepatri zadne soubory dat. Dobre ze MS takhle skoli ;-)