• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    PISTA1: Tak tak.. A nebo se to hodi pro programatory nebo nekoho kdo proste ma velkou sanci ze si znici nastaveni kompu alespon jednou mesicne.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    KOBUK: Nic proti ale tohle se hodí do firmy kde instaluješ x stejnejch kompů měsíčně. Ale až budeš "za rok" potřebovat obnovit svůj počítač tak budeš stejně většinu věcí přeinstalovávat na novou verzi či dohrávat updaty, takže ve výsledku na tom srávíš stejně času jako při čistý instalaci.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KOBUK: udelej si backup cele partition v clonezilla programu.
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    ARIAEL: Může tehle "tovární stav" včetně aplikací vytvořit i obyčejný uživatel? Teď mi běhají W10 včetně všech programů perfektně a něco takového by se mi hodilo. V nastavení mám sice "Obnovit počítač do továrního nastavení", ale ne, jak ho vytvořit.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: Nee:) Zamesnal jsem servicedesk:)
    Nechtel jsem hromadny update. Takze nove kompy se rovnou upgraduji na W10 a stare jakmile maji jakkykoliv problem tak taky.
    No a jakmile uz mas W10 tak muzes na reseni problemu pouzivat reset do tovarniho stavu.

    A kdyz to cele nastavis tak ze si poladis W10, nainstalujes cely set aplikaci co tam maji mit a to cele teprve oznacis za "tovarni stav" - coz W10 umi - tak uz nikdy nebudes potrebovat reinstalacni image:)
    A i blbe problemy lze vyresit resetem
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: jak jsi provedl ten update hromadne ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: Ja tedy mam uplne vsechny typy licenci:) Ale pouzivam ty koupene OEM updatovane na W10. Nejak nevidim duvod na notebooky placat zbytecne dalsi licence.
    O stejnou konfiguraci ntb se postara system center takze neni treba zadny instalacni image.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: ja korporat nemam. proto nevim pisu ze jedeme OEM bez problemu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No to si precti co mas ve svy smlouve... A nebo se zeptej dodavatele te vasi korporate licence.
    Ty si s ni muzes premazat ty OEM nejakou firemni image a dal pripadne i pozmenit typ. Presto potrebujes mit v dokladech tu podkladovou licenci. Dokonce to ma presne i tenhle nazev.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: no a k cemu pak mas ten corporate teda ? nejak mi to unika :D (proto jedem oem PRO verze a office retail)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: ad korporaty a multilicence - tam je to tak ze musis mit "podkladovou" oem licenci koupenou se zelezem.

    THOMASMORTA: Zarizeni s OEM linci lze prodat, jenze to budes tezko prokazovat ze to mas koupeny k mysi - a zrovna treba ty "nakupy k mysi" byly prohlaseny ze nelegalni a zakazany.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    THOMASMORTA: to asi je ale tohle jsem nezkousel. O tom oem k mysi ci vetraku jsem videl ale tam slo o pomylenost/trik prodejce ktery si myslel ze nesmi vystavit koncakovi fakturu proto ze na fakture neni i dotycny "novy" hw. Pritom je tam jasne psano ze do 30dni si muzes windows koupit.

    to mi spis prislo jako trik jak se zbavit kdejakyho srotu :)
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAINBOF: A není možné prodat OEM i s tím zařízením, ke kterému to bylo naklíčované? Protože v nejšílenějším období (které by se mohlo týkat těch WinXP) se snažili prosadit legalizaci Windows skrze OEM téměř k jakémukoli zařízení - matně si vybavuji, že jsem četl o OEM k myši, ale už si nepamatuji, jestli to byla nadsázka nebo konkrétní příklad.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    KOC256:
    no my si ho hlavně pozvali :) při prodeji části firmy. Nicméně natáhl si z AD SW invertory část sw chtěl vidět fa, něco označil za divný tak se šel podívat do historie servisu ale to se tykalo převážně serverů kde mam pocit že ty licence má někdo další opsaný. Pak caly a tak ale to je trošku jiná pohádka. Ve výsledku jsme pak dokupovali pár OS nevhodné edice a hodně CALů :)

    Jinak jak jsem psal už prve použité OEM nelze prodávat. Prodávat lze nepoužité OEM a nepoužité ve smyslu neaktivované. Pokud někde jel je jasný že je ilegal. Oni tvrděj že jde o oemka který nejsou použitý proto, že jsou to oemka dodaný s pc ale jedou coporaty z multi takže licence samotný jsou pak nadbytečný.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    RAINBOF:
    Co povazujes za SW audit?

    Ze tam prisla ucetni, ktera zjistila ze mas na OS fakturu?
    Nebo ze tam prisel "trouba" co nasel na PC nalepku co se leskla, takze asi uznal ze bude original?
    Nebo tam pustili nejaky MS SW, ktery to prolustroval a nabonzoval ze to bylo jiz drive na jinem "OEM" PC a pak nasledoval bod 1 nebo 2...?
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAINBOF: Neznám podrobnosti. Nevím kdo dělal audit. Nevím co si koupil za windows XP (OEM nebo FPP). Ale řekl bych že si měl štěstí ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UCKO:
    Windows XP nakoupene od spolecnosti vyhodny software (driv se ale jmenovali jinak ale jsou titez), mi prosly jako legalni pri sw auditu legalniho sw.
    UCKO
    UCKO --- ---
    RAINBOF: nerozumím co tím myslíš
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    UCKO: xp koupený od nich mi kdysi prošly sw auditem. ;)
    UCKO
    UCKO --- ---
    KOC256: Nepéruji, to je špatně pochopeno. Jde o jedno. Nedat příležitost podvodníkům, kteří ti prodají "nic" a jen inkasují. Raději použít "kradené". Pokud se rozhodnu investovat do software, musím si to dobře rozmyslet a zvolit nejvhodnější a legální licenci. Což je u Microsoftu dost obtížné. Chodím každý rok na licenční semináře a vždy se dobře bavím.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    RAVEBOY: A potřebuje mít přenositelnou licenci Windows, nebo mu stačí, když bude mít licenci spojenou s jedním konkrétním počítačem? Pokud to druhé, tak momentálně asi nejlacinější způsob, jak přijít k Desítkám, je koupit licenci na Win7 nebo Win8.1 a upgradovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam