Ahoj všem. V první řadě sorry za lama dotaz, nejsem v těchto IT vodách zase tolik kovaný a nejsem si jist, zda dokážu přesně formulovat co vlastně chci... Mno zkusím to...
Rozjíždím na firmě záložní/výjezdní notebook, na který chci aby měli přístup všichni useři, kteří existují v rámci naší domény/exchange... Doménový řadič máme v rámci SBS serveru, ale taky máme IT správu, která stojí za starou belu a přístup k serverům nedá atd... Chci to vyřešit tak, abych tam každého usera nemusel ručně přidávat doménovým loginem a nemusel mu pak lokálním účtem měnit práva přístupu... což se v současnosti děje: po rozjetí PC musím počkat až bude IP/MAC nastaven na firewallu (lol) a až bude zařazen v doméně, následně mohu skrz lokální účet vložit usera z domény, kdy mu ale musím měnit ručně práva. Jinak to prý nejde - tvrdí ajťák.
V souvislosti s logováním pak mám ještě dotaz, jak lze změnit defaultní nastavení pro každého nového usera?
Samozřejmě, že to jde, zajímá mě ale jak... takováhle PC chci rozjet minimálně tři a dříve než proběhne výměna IT správce...
Snad jsem to popsal dostatečně... kdyžtak to upřesním...
Díky všem...