Zdravím, měl bych dotaz ohledně upgradu na WIN 10. Přeinstalovával jsem minulý týden 4 počítače a upgradoval je bezplatně na WIN10. U dvou počítačů jsem dával nejdřív přirozený upgrade a pak nainstaloval čistou instalaci (využili jsme upgrade ve firmě k pročištění počítačů). Během načítání postupu na čistou instalaci jsem našel na MS webu, že už není třeba nejdřív upgradovat a pak dělat čistou instalaci, ale že už lze rovnou přeinstalovat na čisto a WIN10 se aktivují i tak. Pustil jsem se tedy na dvou zbývajících počítačích rovnou na reinstall, vybral že sériové číslo si má systém vzít sám a jelikož vše bylo dost na rychlo, tak jsem chtěl počítače doinstalovat teď během víkendu. Bohužel až teď jsem si všimnul, že ani u jedné čisté instalace není aktivováno. Aktivace už hlásí chybu.
Když jsem znovu načítal informace proč tomu tak je a neaktivovali se automaticky jako předchozí, narazil jsem na to, že někdy je třeba použít nějakou aplikaci na přenos licence (v původních win spustit, vygenerovat soubor a ten následně vložit do čisté instalace win10). To jsem samožřejmě předtím nezaregistroval a divoce se pustil do reinstallu :/
Otázka zní, zda-li někdo neřešil podobný problém a nezkoušel dnes/včera tento postup, nebo jestli jsem to posral a fungoval pouze do toho 29.7? Samožřejmě to ve výsledku zkusím i když mi to tu nikdo nepotvrdí, že to má smysl, ale vzhledem k tomu, že budu muset rozdělit disk, nainstalovat novou instalaci původního systému, vygenerovat soubor, přenést do nových win - pokud již někdo zkoušel, tak by mi takhle informace mohla ušetřit spoustu času..
Díky moc za každý info nebo radu.
PS: Microsoft popisuje podmínky, kdy je platný upgrade takto: (dle toho by měla být instalace aktivovatelná, otázkou je jak..)
Splňuji pořád podmínky nabídky bezplatného upgradu, pokud jsem si Windows 10 stáhl(a) na USB flash disk, ale ještě jsem si neupgradoval(a) moje zařízení?
Všechny upgrady musí být dokončené tím, že se dostanete na úvodní obrazovku, do 29. července do 23:59 času UTC-10 (Havajské ostrovy). Toto časové omezení platí celosvětově.